Kayıt Ol

Diş

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Diş
« : 09 Kasım 2011, 06:09:55 »
Port More'nin üzerinde bir gölge, açık bir gökyüzü.

Yaz aylarının sonlarındaki bu hafif sıcağımsı havalar James'i oldukça bunaltıyor, yer yer buz gibi bir banyo yapmasına sebep oluyordu. Sıcağı sevmezdi. En küçük sıcağı bile. Ter ise onun sevmediği ikinci şeydi. Ve şimdi, sevmediği bu sıcak havaya rağmen Quel Köprüsünün kenarındaki trabzanlara dayanmış bir şekilde durmuş, göle doğru bakıyordu.

Bir kaç dakika sonra, uzun sayılabilecek, koyu gri ceket ve uyumlu bir pantolon giymiş, hafif bıyıklı bir adam yaklaştı yanına. Adamın saçları siyah ve dalgalıydı. Gözleri parlıyordu ve James'in yanına gelip, o konuşana kadar tek bir kelime etmedi.

"Yeni birisi varmış." dedi James kısık sesle.

"Evet, Usta Abjurii, izninizle onu ben takip edeceğim?" Sesi, saygılıydı ve kelimeleri teker teker seçiyordu William. Söylediği şeyin yanlış anlaşılabileceğini, sanki zorluyormuş gibi kullandığını fark ettiğinde, hemen toparlamaya çalıştı. "Ama isterseniz, başkasına da devredebilirim bu görevi."

James'in yüzünde o büyük gülümsemesi yayıldı. Bu gülüş, en azından James'i görmüş olanlar içinde, oldukça bilinirdi. Yeteri kadar uzun süre o gülümseye bakıldığında doğru olmayan bir şeyler her zaman hissedilirdi. William da böyle hissetti. Sıcak, doğal bir gülüştü elbette, ancak normal olmayan bir şeyler vardı.

"Gerek yok. Bu görevi yapabileceğine inanıyorum, yeter ki beni hayal kırıklığına uğratma Mijri, olur mu?" Sesinde bir emir, bir zorunluluk vardı. Ve bir ağırlık ile bir eminsizliği de hissettiriyordu ister istemez.

Güç ile alakalı diye düşündü William. Zor olmalı.

Hafifçe eğildi, "Nasıl isterseniz efendim." dedi ve arkasını dönüp yavaş ama emin adımlarla köprünün güney tarafına doğru yürümeye başladı.

Rüzgar batıdan, güneşin yavaş yavaş battığı yerden esiyor ve güneş bir süreliğine ölüyordu. Yeni bir isim dengeleri etkileyecekti elbette, ancak böyleleriyle daha önce de baş etmişti. Cebinden bir sigara çıkardı, yanması gerektiğini düşündü ve sonra dudağına götürüp içine çekmeye başladı.

Duman doğuya doğru hızlı hızlı süzülürken, James daha demin verdiği emri aklından çıkarmıştı bile.
#rekt