Kayıt Ol

Darth Maul Geri Dönüyor ?

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Darth Maul Geri Dönüyor ?
« : 15 Mayıs 2011, 12:44:42 »


Bildiğiniz gibi Star Wars'ın 6 filmlik serisinden sonra devamı niteliğinde Clone Wars çizgi dizisi çıktı ve devam ediyor.(Şu an 3. Sezon bitti 4. Sezon bekleniyor). Üçüncü sezonda Mother Talzin Sihirli Küresine bakarak Savage'ye kardeşini (Darth Maul'u) bul demişti. Star Wars'ın resmi sitesinde biraz araştırma yaptım;

Star Wars'ın Republic Commando oyunundaki Delta Timi 4. Sezonda Karşımıza Çıkacak. Eski Clone kadrosu (Res,Cody,Five) de 4. Sezonda olacak. Ayrıca 4. Sezonda yeni Sith Lord'ları koymayı düşünüyorlar. Darth Maul ise 4. Sezonun fragmanlarında görünmüyor. Bunun sebebi birçok şey olabilir ( 5. Sezonda Reyting kazanmak için, izleyiciyi şaşırtmak için vs.). Fakat Talzin Savage'e Maul'ün tam yerini söylemişti. Valla eğer O, o kadar zaman bulamayacaksa bizzat gidip ben bulacağım. Öyle muhteşem bir Sith ÇIRAĞINI (Sith Lord'u değil fakat çoğu JEDI'dan Güçlü) orjinal filmlerin dışında animasyon olarak görmek de muhteşem olacak.

Ayrıca yeni sezonun Görüntüsü/Grafiği'de biraz değişecek ve daha gerçekci renkler kullanılacak. Echo (Tam emin değilim isminden Five'de olabilir) 3. Sezonun son bölümlerinde arkadaşlarını kurtarmak için ölmüştü. Bu gözleri Five'a çevirdi. Yeni sezonda farklı bir rütbeyle karşımıza çıkabilir.

Birde şunu söyleyebilirim; ilerki sezonlarda Clone Wars'dan çıkılıp daha ilerki konularada el atılacak (Yeni Cumhuriyet Dönemi/Sith Egemenliği).

3. Sezonda Darth Maul üzerinde çok duruldu (Dooku'ya suikast düzenlendiği bölümde). Bildiğiniz gibi Maul Obi-Wan tarafından enden ikiye bölünmüştü. Tabi o dönemdeki teknolojiyi bilemeyiz fakat tahminime göre Maul ileriki sezonlarda diziye girerse protez bacak benzeri birşeyle karşımıza çıkacak.
Darth Maul, Darth Sidius/Palpatin'in Çırağıydı. Geri dönerse hala ona itaat edip etmeyeceği muamma.
Sanırım ileriki sezonlar çok eğlenceli ve sürükleyici geçecek.
İyi Forumlar...
Batuhan Emral (Cellox')

board.m2-tr.com'dan alıntıdır.

Not: Bahsedilen, Maul'un kürede görülen bölümü ben de izledim. Ama Talzin tam olarak bir adres vermiyordu sanki?
Not2: Sadece Sith Lordlarına Darth ünvanı verilmiyor muydu? Yanlış mı hatırlıyorum?

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darth Maul Geri Dönüyor ?!
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2011, 18:48:07 »
Mother Talzin telepatik yolla nerede olabileceğine dair bilgi veriyordu belkide.

Darth ünvanı kullanımı ise Darth Revan ve Darth Malak zamanında başlamaktadır. Bundan önce sithlerin Darth ünvanı kullandığı görülmemektedir ( Ajunta Pall, Marka Ragnos gibi). Darth Rakatan dilinde Darith yani ölümsüz anlamına gelmekte başka bir kullanım şekli ile imparator anlamını taşımaktadır. Darth Bane zamanından sonra bir usta bir çırak yönetimine geçen sithler, Hem ustayı hemde çırağı "Darth" ünvanı ile çağırmışlardır. Her ne kadar Senatör Palpatine ( Darth Sidious), ve Count Dooku ( Darth Tyrannus ) tarafından bir piyon gibi kullanılmış olsa da Darth Maul bir sith olduğu için bu ünvanı almaya hak kazanmıştır.

Olası bir dönüş halinde Dart Maul elbette ki eski ustasına hele Anakine Skywalker'a karşı çok büyük nefret besleyecektir. Bununla ilgili bir çizgi roman serisi bulunmaktadır Dark Horse'tan çıkan, eğer istersen inceleyebilirsin.

Clone Wars İmparatorluğun ilanına kadar devam edilecektir. Buda takriben episode 3'ün sonu olacaktır. Proje benim bildiğim kadarı ile daha ileriye gitmeyecek.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Cellox

  • **
  • 142
  • Rom: -8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darth Maul Geri Dönüyor ?
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2011, 17:33:40 »
1. Sorun: Talzin Ana Maul`u iyilik yapmak için bulmak istemiyor elbette. İllaki bir çıkarı vardır. Maul`e ulaşmak için Savage`i kullanıyor. Hani "Nasıl bulacağım?" diye sorduğunda bir kolye veriyor ve; "Bu sana yardımcı olacak." diyorya. İşte o kolye Talzin Ana`nın Savage`ı yönlendirmesini sağlayacak.
2. Sorun: Farkındaysanız sadece JEDI`lar Maul`e Sith Lord`u Diyorlar. Bunun Nedeni O Güne Kadar (100-200 yıl) Hiç Sith Lord Görülmemişti Ve Sith`lerin Yok Olduğu Sanılıyordu. Maul`de Ortaya Çıkınca Bir JEDI`ı Rahatça yenmesi/öldürmesi üzerine, "Böyle iyi Savaşan biri çırak değildir heralde." düşüncesiyle onu bir Sith Lord sanmış olabilirler... (Kitaplarda da çırak olarak geçer.).






Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darth Maul Geri Dönüyor ?
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2011, 20:41:13 »
Merhaba Batuhan Emral

Aydınlatıcı yorumundan dolayı teşekkür ederiz sana ancak benim yazımda gördüğün hatalar sanırım senin daha incelemeye sahip olamadığın bazı kaynakları bilmemenden dolayı kaynaklanmaktadır.

Darth Maul evet bir çıraktır buna itirazım yok zaten yorumuma bakarsan Darth Bane'den itibaren süren bir gelenekten ötürü Sithlerin sadece bir usta ve bir çıraktan oluştuğunu açıkladım. Yani kendisi Sith Apprentice ( Sith Çırağı)dır ilk başta. Ancak geri geldiği zaman Sith Marauder olarak dönüş yapacak ve ustasının yeni çırak olarak aldığı Darth Vader yani Anakine Skywalker ile dövüşecek ve onu yenemeyecektir. Uzun süre birbirlerini öldürmeye çalıştıktan sonra son düellolarında Darth Maul "Senden nefret ediyorum ve tüm nefretimle dövüşüyorum ancak beni nasıl yenebiliyorsun, nasıl bu kadar güçlü olabiliyorsun?" sorusunu soruyor ve Darth Vader "Ben kendi kendimden nefret ediyorum" cevabını yapıştırarak ne kadar kuvvetli olduğunu belirtiyor. O çizgi roman serisinin sonunda tekrar yeniliyor Anakine Skywalkera. Usta Kenobi'nin Darth Maul'u ikiye ayırdığının bende farkındayım zaten buna anti tez olacak hiçbir şey söylemedim :) .

Projenin başlangıcında da şu dediğim şey geçerli idi zaten;

Alıntı
Clone Wars İmparatorluğun ilanına kadar devam edilecektir. Buda takriben episode 3'ün sonu olacaktır. Proje benim bildiğim kadarı ile daha ileriye gitmeyecek.

Yani sadece savaşan klonlar ve droidler görmeyecektik. Bu sebepten dolayı Palpatine'nin gizli silahı (Death Star) ile ilgili bilgi geçmesi ve konunun siyasi alana kayması doğaldır. Zaten Episode 3'ün sonunda Sidious'un planı sebebiyle Cumhuriyet Sistemi karmaşaya boğulacak ve İnsanlar İmparatorluğun ilanını alkışlayarak kabul edecekler. Episode 3 ile Episode 4 arasında gizli planların yapılması ise Clone Wars ile çokta alakasız bir şey değildir, çünkü Ölüm Yıldızı gibi bir uzay istasyonu şıp diye yapılamaz.

Aslında hata yok burada belki yanlış anlaşılmalar var, benzer şeylerden bahsediyoruz ancak bakış açısı farklılığından dolayı yanlış anlaşılmalar olmuş. Geçerken uğradığınız için teşekkürler, bir dahakine daha uzun kalın bir kahvemizi için Rıhtım Meydanında.

Bu arada takma ismim "Huri" değil "Hurin"dir, eğer engin bilgilerinizi biraz daha geliştirmek isterseniz google'dan arama yapmanızı önerebilirim.

Bahsettiğim çizgi roman;

Star Wars Tales # 9

Spoiler: Göster
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darth Maul Geri Dönüyor ?
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2011, 20:51:04 »
Bir de başka bir çizgi romanda (non-cannon) Darth Maul, belden aşağısı robot şekilde, 3. ve 4. film arasında geçen bir dönemde Tatooine'de Obi-Wan'ın peşine düşüyordu.

Genel olarak çok sevilen ,karizmatik ve harcanılabilen bir karakter olduğu için sık sık böyle şeylere başvuruyorlar. Normal şeyler bunlar.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Cellox

  • **
  • 142
  • Rom: -8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darth Maul Geri Dönüyor ?
« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2011, 23:45:36 »

Kitapta Filmde Veya G. Evrende Clone Wars Sırasında Maul`un Geri Döndüğüne Dair Bir Kaynak Verirsen İyi Olur.
Adını Yanlış Yazdığım İçin Özür Dilerim...

Madcap dediğin doğrudur, genişletilmiş evrende aynen o şekilde oluyor Fakat Dizide biraz daha basitleştireceklerdir.
Aklıma bir soru takıldı. Maul`u ölümden karanlık JEDI`lar kurtardıya acaba onlarıda gösterir mi?
Birde 3. sezon da 'Clon Komandolar' vardı, acaba onlarla ilgili bir konu işlenirmi.

İyi forumlar...

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darth Maul Geri Dönüyor ?
« Yanıtla #6 : 22 Mayıs 2011, 05:44:54 »
    Episode 3'te Klon Savaşları devam ederken biat ediyor Anakine Skywalker Darth Sidious'a zaten devamında Darth Sidious'un Anakine Skywalker'ı Jedi'ın Cumhuriyeti ortadan kaldırmak için planlar yaptığına inandırması sonucu Anakine Sywalker'ın emrine verilen Coruscant'ta özel olarak eğitilmiş Klon Askerlerinden oluşan 501'inci Lejyon tarafından Jedi Tapınağına yapılan baskın ve aynı anda verilen Emir 66 ile Tapınak dışında görevde olan Jedi'ların öldürülmesi sonrasında Cumhuriyet Meclisinde Şansölye Palpatine'in başkanlığında yapılan oturum ile İmparatorluk ilan edilmiş ve aynı anda Ayrılıkçılarla yapılan Klon Savaşlarının sonlandığını açıklamış ve Klonların üretimi durdurulmuştur.
   Anakine Skywalker'da karanlık tarafa geçtiğinde Darth Vader ünvanını almıştır. Ancak hala kendisi Darth Sidious'un çırağıdır aynı Darth Tyrannus'un Sidious'un çırağı olduğu gibi. Yani öyle kesin bir şuna Darth denir buna darth denmez diye bir ayrım bulunmuyor. Hatta Star Wars ilk yazıldığı zaman Darth bir ünvandan çok bir ön isim olarak düşünülmüş George Lucas tarafından ancak daha sonradan Dark Lord Of the Sith'in ünvanı olaran Darth şeklinde kullanılmıştır. Hatta başka bir canon açıklamaya göre;

Alıntı
Darth ünvanı kullanımı ise Darth Revan ve Darth Malak zamanında başlamaktadır. Bundan önce sithlerin Darth ünvanı kullandığı görülmemektedir ( Ajunta Pall, Marka Ragnos gibi). Darth Rakatan dilinde Darith yani ölümsüz anlamına gelmekte başka bir kullanım şekli ile imparator anlamını taşımaktadır.

Şeklinde kullanıldığıda söylenmektedir. Aynı şeyi anlatmayacağını düşündüğün çizgi roman canon referans olarak kullanılan bir seridir yani roman kadar değeri vardır.

Darth Maul'un ünvanı ile ilgili bilgiyi linkin başında, Bahsettiğim canon olarak sayılan geri dönüşünü ve kimin nasıl Maul'u geri getirdiğini ise Doppelgänger on Kalakar VI adlı bölümde inceleyebilirsin. Uyarı verip non-canon yazan bölüme kadar vereceğim linkteki tüm bahsedilen olaylar Lucasfilm tarafından onaylı Star Wars Evreni ile alakalıdır;

http://starwars.wikia.com/wiki/Darth_Maul

Yanlış duymadıysam bir dahaki dönemde Star Wars: Republic Commando adlı oyundaki Delta Squad'ı izleyeceğiz.

http://starwars.wikia.com/wiki/Delta_Squad

Sitede Star Wars tartışacak birinin olması gerçekten ilgi çekici, umarım kalıcı olursun.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Cellox

  • **
  • 142
  • Rom: -8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darth Maul Geri Dönüyor ?
« Yanıtla #7 : 22 Mayıs 2011, 09:57:22 »
Usta-Çırak konusunda hala kafam karışık. Fakat sorularıma cevap verdiğin için teşekkürler.

Çevrimdışı asdasdasd

  • *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darth Maul Geri Dönüyor ?
« Yanıtla #8 : 11 Haziran 2011, 15:57:01 »
Herkesin bildiği gibi sadece büyük bir görevi başaran sith lordu olur.Bir çok sitede maul un ilk görevi kraliçe amidala yı oldürmek diye geçer.Ama aslında maul un ilk görevi darth sidios a ihanet eden bir adamı oldurmesi ve sidios un o adama bilgi vermesi şeklinde o da ihanet edince bilgi jedi konseyine bilgiyi ulaştırmadan onu oldurmesi ve kimseye bilgiyi vermemesini saglamaktır. ama adam bilgiyi darsha assand ve lorn pawan a ulaştırınca onları oldurur ve darth unvanı almaya hak kazanır. darth sidios olum yıldızı ve bu gorevle bilikte(yani 2 gorevin sonunda) maul a darth unvanını vermiştir. acıklamada sidiosa yardım edip edmeyecegi tartısılır yazmıs ama asla sidios a ihanet etmeyecegi golge avcı kitabında acıkca belirtilmistir. cizgi romadnlarda alt tarafı tamamen celikle kaplı oldugu gosterilmiştir ama bu yanlistir. sadece vicudunun bel kısmı demir bir tabakayla birleştirilmiştir. ayrıntılı bilgi isteyen face ye emirhan şenocak yazın mesaj atın yanlıs yazımlardan dolayı ozur dilerim.  


emirhan şenocak

Çevrimdışı Maedhros

  • **
  • 200
  • Rom: 2
  • hmm akraba katli mi? bayılırım!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Darth Maul Geri Dönüyor ?
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2013, 22:52:10 »
Bu da ne kadar ileri görüşlü bir insan olduğumun kanıtıdır. Darth Maul geri döneli 1-2 sezon oldu.

Ben Cellox bu arada.
"O çılgınlık anında Iluvatar üzerine ant içtik kardeşim.
Eğer sözümüzden dönersek Sonsuz Karanlığı çağırmış olacağız.
Ve söyle bana, o zaman bizi kim kurtaracak?"