Kayıt Ol

Bursa Pathfinder Günlükleri

Çevrimdışı AegronLinwelin

  • *
  • 30
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Bursa Pathfinder Günlükleri
« : 01 Temmuz 2011, 22:41:56 »
Örnek olması açısında bugün başladığımız pathfinder oyununun özetini koyuyorum. Eğer sorun olmazsa oynadıkça koyacağım.

Karakterler;

Human/Monk

Human/Fighter

Elf/Wizard

Halfling/Rogue

Dwarf/Paladin(Gelecek oyundan itibaren dahil olacak)

01.07.2011 Pathfinder Oyun Günlükleri

Oyuna saat 12 gibi başladık. Karakterlerimiz oyuna Karvosa adlı bir kasabada, Jirahar'ın çağrısı üzerine gelerek başladılar. Jirahar yıllar önce Azizler savaşında öldürdüğü iblis Galech'in aslında ölmediğinden şüphelenmektedir. Galech'i öldüren kılıçta büyülü ve kendisine aittir. Yıllar sonra deneyimsiz bir gurubu toplayıp onları bunun peşine düşürmesindeki yegane amaç Galech'i öldürdüğünde kendisinin de çok güçlü biri olmamasıydı. Sadece şansına ve kılıcına borçluydu ona göre. Böylece toparlanan grupta ilk tanışmalarını yaşadılar ve biraz kavgacı bir grup olsalar da herkes üzerine düşeni yaptı diyebilirim.

Oyun tanışma faslıyla başlayıp, karakterlerin şehir içinde bilgi toplamasıyla devam etti. Ellerinde hiç bir bilgi yoktu. Handa öğrendikleri bir bilgi ile buraya çokta uzak olmayan bir kasabada tuhaf olayların yaşandığını ve bir tür büyü altında olan yaratıkların geceleri kasabaya saldırdıklarını öğrendiler. Ellerinde çok az bilgi olan grup şehrin arka sokaklarında yaşayan bir bilgini bulup ondan kılıçla ilgili bilgi almayı amaçladılar. Yaşlı adamın ise bunu bir tek şartla yapacağını söylemesi onları başka bir maceranın içine sürükledi. Şehirde bulunan Kafakıran çetesine yakalanan ve darp edilen oğlunu bulmalarına karşın onlara yardım edeceğini söyleyen bilginin sözlerine karşı yapmaları gereken tek şeyi yapıp sokaklarda çocuğun peşine düştüler. Kafa kıran çetesini ve bulundukları mekanı bulmaları uzun sürmedi. Kısa bir mücadelenin ardından çocuğu bulup babasına teslim ettiler. Buna karşılık bilginden aldıkları bilgi ile Azizler Ovasındaki Derin Vadiye yöneldiler.

Bir günlük atlı yolculukları sonunda Derin Vadiye vardılar. Sırf sis içinde olan Vadiye ufak patikadan dolayı yaya inmek zorunda kaldılar ve atlarına veda ettiler. Derin Vadide önlerini zor gören grup kısa süre sonra Damphirlerin esiri olarak kamplarına götürüldüler. Tek kurtulan yarasa formuna dönüşebilen sarhoş monkumuz olmasına rağmen içkinin de etkisiyle o da bulundukları kampa gelerek "Hey beni unuttunuz" diyerek arkadaşlarına katıldı. Damphirlerin liderlerine durumu anlatan grubumuz bir süre sonra başlarında bir rehberlere vadinin çıkışına kadar uğurlandılar.

Coniyard kasabasının yolunu tutan kahramanlarımız yarım günlük bir mesafeden sonra kasabadaydılar. Onlar gelene kadar kasabada tuhaf bir olay ile karşılaşılmamışken grubumuzun geldiği gece tamda bulundukları hanın yakınlarında Akata denilen yaratıklar ile bir çocuğu kurtarmak için mücadeleye girdiler. Mücadeleden zaferle çıkmalarına rağmen çocuğu kurtaramadılar. Çok yara almıştı ve yapacak bir şey yoktu. Tam da mücadeleden önce asıl olayların olduğu Kamber kasabasının buraya çokta uzak olmadıklarının farkına varıp oraya yöneldi grubumuz.

Kembar'a girmek Coniyard kadar kolay olmamıştı. Şehir tamamen dışarıya kapatılmıştı. Girmek için birine rüşvet vermeleri gerekti. Büyücümüzün ilk yaptığı kütüphaneye gitmek ve bilgi toplamak oldu. Meraklı Halfingimizde birkaç ticari faaliyetten sonra ona katıldı. Monkumuz tapınağa giderken, Fighterımız nöbet tutmayı yeğledi. Büyücümüzün Akataların duyamadıklarını fakat koku duyularının ileri olması işlerine yaradı. Gece dışarı çıkma yasağının olduğu Kembarda tüm risklere rağmen grubumuz yaratıkların peşine düştü. Birkaçını haklayan grubumuz kendilerini lanetli olarak bildikleri bir ormanın içinde buldular.

Sık ağaçlar içinde ilerlerken büyülü bir rün halkasının içine girip büyücümüzün düşüncesine göre başka bir evrene kısa süreliğine geçiş yaptılar. Burada gördükleri ise hayatlarında nefret ettikleri şeylerdi. Kısa süre sonra rün halkasının içinde tekrar uyanan grubumuz yaratıkların izlerinin peşine düşüp bir zindana girdiler. Zifiri karanlık zindanda Monkumuz yarasa formuna dönüşürken, büyücümüz ışığıyla yol gösterdi. İki aşamalı olarak yerin dibine inen kahramanlarımız birkaç yaratıkla daha mücadele ederek oyunumuzun bugünkü son mücadelesine girmeden önce Fighterımızın aslında insan formunda bir iblis olduğunu öğrenerek ihanete uğradılar. Yaptıkları mücadele sonunda zorlansalar da fighterımızı yenerek son mücadelelerini bitirdiler. Gördükleri büyücü bir kadın Ka'ren yani monkumuzu göstererek ve üzüntü ile yerde yatan iblise bakarak;

"Tekrar görüşeceğiz Ka'ren. Yakında..." dedi ve bugünkü oyunumuzun son sözleri bunlar oldu.


Tüm oyuncularıma buradan çok teşekkür ediyorum bugün için. Daha önceki oyunlarımızda karakterlerini kavrayamadıklarına inansamda bu oyunda hepsi karakterlerini iyi oynadılar. Sınıf özelliği gereği sürekli sarhoş olan ve bazen kendinden korkan bazende çok karakterli birine dönüşen monkumuz bizi oldukça güldürdü. Büyücümüzün büyülerini yapamadığında ki isyanı, halflingimizin ihanetten sonraki halleri ve istediği itemleri alma çabası güzeldi.

Çevrimdışı AegronLinwelin

  • *
  • 30
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bursa Pathfinder Günlükleri
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2011, 09:24:15 »
Oyun sırasında gruba ihanet eden Fighterımız ve sonrası;
http://www.youtube.com/watch?v=h5jpEBXVCps&feature=feedfbc

Çevrimdışı AegronLinwelin

  • *
  • 30
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bursa Pathfinder Günlükleri
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2011, 09:25:09 »

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: Bursa Pathfinder Günlükleri
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2011, 16:27:26 »
Gerçekten çok güzel "günlüklerinize" devam etmenizi dilerim :D

Çevrimdışı AegronLinwelin

  • *
  • 30
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bursa Pathfinder Günlükleri
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2011, 23:36:09 »
Devam edeceğiz. Bir süre ara verdik. Ama devamı gelecek.