Kayıt Ol

Arkadaş Yayınları ve Akılçelen Kitaplar Soru Hattı

Çevrimdışı Valheru

  • **
  • 220
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #30 : 04 Mayıs 2012, 16:39:11 »
The way of kings(''kralların yolu''nu) dört gözle bekler olduk!!!
Ben umudu kestim artık yayınevinden. 20 Ocak günü yayıncı mesajında edit-radksiyon işlerinin başladığını söyledi 4 Mayıs olmuş hala ses seda yok. Ansiklopedi edit-redakte etseler anlarımda 1000 sayfalık bir kitap için bu süre çok fazla.
Sanderson kitaplarına yazık oldu ne diyim. >:(
Böylece anlaşmamız yazıldı,böylece anlaşma yapıldı
Düşünce zamanın okudur,anılar asla solmaz.
İstenen verildi,bedel ödendi

Çevrimdışı Ebru Ersin

  • *
  • 15
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #31 : 08 Mayıs 2012, 08:34:48 »
Arkadaşlar paniğe gerek yok. Fantastik kitapların yayını ile en azından bir 15 yıldır uğraşırım, bu ne zaman çıkacak, aman umudu kestim meselesi bitmedi. Zaten ikinci cilt de henüz yayınlanmadı, her halükarda bekleyeceğiz. Bu kitabı yarım yamalak, her sayfasında hatala olan bir kitap olarak mı okumak isterdiniz yoksa biraz daha beklemeyi mi? Diyecek söz bulamasanız da en kötüsünden cümleleri kursanız da kitabın işleri bittiği zaman bitecek, yayına hazır olduğu zaman yayınlanacak.

Çevrimdışı Ebru Ersin

  • *
  • 15
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #32 : 08 Mayıs 2012, 08:42:08 »
bu arada Sanderson kitaplarına yazık oldu doğru. Elantris'i kaç kişinin aldığını duysanız şaşarsınız... Yayıncıyı suçlamak en kolayı zaten.

Manga konusunda çok güzel gelişmeler olacak... hatta bu olası gelişmelerden bir kısmı kesinleşti ama büyük bombayı bekliyoruz... Büyük haber de kesinleşince bombaları bir bir patlatacağız. Manga ve diğer tüm kitaplarımız hakkındaki yeni haberler ilk olarak Facebook sayfamızda yer alacak. http://www.facebook.com/akilcelenkitaplar

Benim İçin Öl hakkındaki eleştirinize ne yazık ki katılamıyorum. Şimdiden 2 baskı yapan bir kitap oldu ve ilk günden bu güne kadar işittiğim yegane olumsuz sözler sizinkiler. Tabii ki sevmemiş olabilirsiniz ama binlerce kişi arasında sevmeyen tek kişi olduğunuzu da söylemeliyim.


Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #33 : 08 Mayıs 2012, 10:30:08 »
Bir yayıncı olarak okurlarınıza sert çıkan 2 mesaj atmışsınız. Çok şaşırdım ve yadırgadım dogrusu. Olumsuz eleştiri almak da iyidir kimi zaman. Hem biz burda sizin müşteriniziz. Eğer eleştiri yapılıyorsa bu olumlu anlama da yorulabilir. Demek ki talep var ki böyle tepkiler veriliyor. Yapmayın lütfen Ebru Hanım. Arkadaş yayınları takdir ettigimiz bir yayinevi, bunu biliyorsunuz.

Bu arada Benim İçin Öl'ün 2. Baskı yapması çok normal. Alacakaranlık da yok satıyor ancak edebi değeri yok. Kaliteli kitabı tercih ediyorsak ve popüler kültürden uzaksak bu bizi neden sizin gözünüzde tuhaf yapıyor? Açıkcası kimsenin bu eleştirinizden rahatsız olacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı Valheru

  • **
  • 220
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #34 : 08 Mayıs 2012, 10:39:14 »
Sayın yayınevi yetkilisi burada amacım sizinle herhangi bir polemik yaratmak değil, onu baştan bir belirteyim. Yayıncı övülecek işler yaptığı zaman övülür, eleştirilecek işler yaptığı zaman eleştirilir, işin özü bu. Siz Death Note'un 5. veya 6. cildini 3 ay gibi kısa bir zamanda yayınladınız biz de övdük 1000 sayfalık kitabın edit-redakte işi 3.5 ayda hala bitirilemedi eleştiriyoruz durum bu.

Siz 15 yıldır fantastik kitaplar yayınlıyosunuz ben 8 yıldır bu daldaki kitapları okuyorum. Sizin kadar tecrübeli olmasam da şimdiye kadar emsallerinin ne kadar zamanda yayınlandığını gördüğüm için The Way of Kings ve Mistborn için haliyle bende ve daha bir çok arkadaşta "acaba bu kitaplara gerekli özen veriliyor mu" gibi düşünceler oluştu.

Bu düşüncelerin oluşması bizim suçumuz değil.

Sloganı "Fantastik Edebiyatta Kaybolanlara" olan, üyelerinin büyük çoğunluğu fantastik edebiyatı tartışmak için burada bulunan bir sitede tür itibariyle aşk romanı gibi görünen bir kitabın eleştirilmesi kadar normal bir durum yok. Vakti zamanında "Twilight" serisi de aynı eleştiriyi gördü burada.
Böylece anlaşmamız yazıldı,böylece anlaşma yapıldı
Düşünce zamanın okudur,anılar asla solmaz.
İstenen verildi,bedel ödendi

Çevrimdışı Ebru Ersin

  • *
  • 15
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #35 : 09 Mayıs 2012, 16:37:56 »
Öncelikle klüçük bir yanlış anlaşmayı açıklığı kavuşturmalıyım... ben sinirli bir mesaj yazmamıştım... İnternette iletişimin zorluğu burada ne yazık ki. İstediğinizi istediğiniz şekilde anlatamayabiliryorsunuz.

eleştiriye her zaman açığız biz. Ne yazık ki 1100 sayfalık bir kitapla uğraşıyorken zaman hızlıca akıp gidiyor. Benim anlatmaya çalıştığım şey, böylesine güzel ve değerli bir kitabı bir an önce çıkarmak için işleri aceleye getirmek istemeyeceğimizdir.

yukarıda yazdığım mesajları şimdi yeniden okudum. Açıkçası, bana çok da sert çıkmışım gibi gelmedi. Tek söylemeye çalıştığım, kitabı hakkıyla yayınlamak için gerekenleri yapmak istediğimiz ve bir an önce yayınlanması için kalitesinden taviz vermeye niyetli olmadığımızdı. Yoksa kimseye kızmış ya da sert çıkıyor değildim.

Benim İçin Öl konusunda ise, "ikinci bir Alacakaranlık beni derin bir hayalkırıklığına uğrattı. Üzgünüm, ama keşke böyle olmasaydı." demişsiniz. Ben de bu sözlere alındım açıkçası. Kitabı beğenmedik, güzel değil gibi sözlere tek kelime etmezdim. Ama "keşke böyle olmasaydı" demenize yol açacak ne oldu ki? Ya da derin bir hayal kırıklığına uğramanıza neden olacak ne yaptık? Kitabı beğenmezsiniz buna kimsenin diyecek bir şeyi olmaz... ama böyle ifade etmek de bana biraz garip geliyor.

Yazdıklarımın size biraz sert gelmesi benim aynı şeyleri defalarca yaşamış olmam belki de. Herkes ilgilendiği kitabın bir an önce yayınlanmasını isitiyor ve bunda tuhaf bir şey de yok. Ama umudu kesmenize neden olacak ya da böylesine büyük hayal kırıklıkları yaşamanıza neden olacak ir şey de yapmadık ve her gün bu işle uğraşan ve ortaya iyi bir şeyler koymaya çalışan biri olarak, yukarıda sözlerin bir can sıkıntısı yaratacağını da siz kabul etmelisiniz sanırım.

Umarım bu sefer anlatmak istediğim şeyleri anlatmayı başarabilmişimdir.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #36 : 09 Mayıs 2012, 16:44:20 »
Alıntı
Tek söylemeye çalıştığım, kitabı hakkıyla yayınlamak için gerekenleri yapmak istediğimiz ve bir an önce yayınlanması için kalitesinden taviz vermeye niyetli olmadığımızdı. Yoksa kimseye kızmış ya da sert çıkıyor değildim.

Kendi adıma konuşmam gerekirse bu konuda size hak veriyorum. Aceleye getirmek kötü çeviri ve dahası kötü editöryel süreci getirir. Bu konuda haklısınız. Sonuçta bir Sanderson kitabını da olabileceğinden daha az emekle okumak istemeyiz. Ben istemem en azından. Kalitesinden taviz vermeyin, bu politikanıza destekçiyim.

Hayalkırıklığına uğramaktan kastım bu gibi kitapları (isim vermem ne kadar doğru bilemedim ama) bazı yayınevlerinden sık sık görüyor oluşumuzdur. O yayınevleri yine kendi adıma giderek gözümden düşüyorlar. Oysa Arkadaş Yayınları böyle değil. Elantris az satmış bir kitap olabilir mesela, ancak sizden çıktı ve bence iyi kitaplar hak ettiği değere çok geç ulaşır. Bu şey gibi, şu an ünlü bazı sanatçıların aslında öldükten sonra değer kavuşmuş olması gibi. Ama sizin tanıtmını yaptığınız 'Benim İçin Öl' ikinci bir Alacakaranlık diye tanıtılınca bende hoş duygular uyandırmadı. Çünkü Arkadaş Yayınları benim gözünde çok daha farklı kitaplarla anılan bir yayınevi. İşte bende hayalkırıklığı yaratan en büyük etmen bu. Ben şahsen Alacakaranlık vari kitaplara doğru bir yönelim göstermeye başlayacaksınız diye korktum. Mesela geçmiş zamanlarda oldukça takdir ettiğim bir yayınevi şimdi öyle bir dönüş döndü ki, artık bastıkları kitaplara kafamı çevirip bakmıyorum bile.

Anlatmak istediklerim bunlardır. Umarım Mistborn dahil olmak üzere daha nice kitapları sizlerden okuruz.

Çevrimdışı emuk

  • **
  • 226
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #37 : 09 Mayıs 2012, 17:39:03 »
Peki bize aşağı yukarı bir tarih verebilir misiniz the Way of Kings için?
"A.Ö. 352 yılında, Mishamont ayının yirmi altıncı günü, Neraka şehrindeki Takhisis tapınağı yıkıldı. Ejderha kraliçe dünyadan sürüldü, orduları yenilgiye uğratıldı.

Bu zaferin onurunun büyük bir kısmı, ışığın güçleri için cesurca savaşmış olan mızrak kahramanlarına verildi. Ancak tarih kaydetmelidir ki; karanlıkta yürümeyi seçmiş bir adam olmasaydı, ışık kaybetmeye mahkum olurdu."

Çevrimdışı Ebru Ersin

  • *
  • 15
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #38 : 09 Mayıs 2012, 17:57:54 »
Birbirimizi sonunda anlayacağımıza emindim zaten. Aslına bakarsanız, sizi rahatsız eden türden bir yayın yelpazesine sahip yayınevleri beni rahatsız etmiyor. sonuçolarak kitap alır ve okuyacağım kitapları seçerken yayınevine değil kitaba dikkat ediyorum. Eminim ki sizde benzer kriterlerle hareket ediyorsunuz. Öyle ya da böyle, anlaşmış olmamıza sevindim çünkü yukarıda yazdıklarınızı okuyunca ben de sizin sözlerinize daha büyük bir sempatiyle bakmaya başladım. :)

Sevgili emuk, ne yazık  ki tarih veremem. Aslına bakarsanız, yazdığım onca şeye rağmen sürecin yavaş ilerlediğini ben de kabul ediyorum. Şimdi bir tarih verecek olursam, sonra o tarih geldiğinde bana soracaksınız, noldu diye. Onun için sessiz kalmayı tercih ediyorum. Eğer sizi çok rahatlatacaksa, en geç 2015 yılının ilkbaharında çıkmış olur diyeyim... daha önce çıkınca sevinmeniz garanti olsun.

Şaka bir yana, biz de elimizden geldiğince hızlı olmaya gayret ediyor, hem Kralların Yolu'nu hem de yeni Stroud kitabımız olan Süleyman'ın Yüzüğü'nü bir an önce yayınlamak için çalışıyoruz.

alayışınız için hepinize teşekkür ederim.

Çevrimdışı

  • **
  • 89
  • Rom: -1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #39 : 28 Temmuz 2013, 18:32:52 »
noldu şimdi The Way of Kings?
Görev tüyden hafif, ölüm dağdan ağır.Dur bi karıştı dur dur!

Çevrimdışı DarkShadow

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #40 : 22 Ağustos 2013, 13:48:47 »
the stormlight archive 'in 2.kitabı Words of Radiance çıktı ama bizde hala The Way of King çıkmadı acaba ne zaman çıkacak ?

Çevrimdışı OZ

  • ***
  • 401
  • Rom: 5
  • Melanj
    • Profili Görüntüle
    • http://bortubocekgaleri.com/
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #41 : 22 Ağustos 2013, 18:15:33 »
Orjinal kapaklar da mükemmel, umarım aslına sadık kalırlar.
"Rebellions are built on hope"

Çevrimdışı yafeshan

  • **
  • 310
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #42 : 05 Eylül 2013, 14:46:30 »
Bir bucuk sene once cevirisi bitti duzenleme yapiliyor denilen kitap nasil hala bitmemis olur. Way of Kingsden bahsediyrum tabiki. Mistbornu sormaya bile korkuorum. Hizli kitap cevirisi cikarmak icin illa birilerinin filmini mi yapmasi gerek once.

Çevrimdışı Darkone

  • **
  • 76
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #43 : 05 Eylül 2013, 16:53:09 »
Mistborn u çevirin artık, sabırsızlıkla bekliyoruz.

way of kings desem 1 yıldır basılacak.

hatta tavsiyem yayın haklarınızı bu kitapları gerçekten basacak olan yayınevlerine devretmeniz. sizin için değil ama brandon senderson severleri için iyi olur diye düşünüyorum.

saygılar

Çevrimdışı Valheru

  • **
  • 220
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaş Yayınları Soru Hattı
« Yanıtla #44 : 27 Ekim 2013, 02:31:46 »
20 Ocak 2012'de redakte sürecinde diye mesaj atılan bir kitabın hala çıkmaması ilginç. Arkadaş Yayınlarından Sanderson kitaplarının çıkacağına inanmıyorum artık, kitapların akıbetini soran arkadaşlarda fazla umut bağlamasınlar bence.
Böylece anlaşmamız yazıldı,böylece anlaşma yapıldı
Düşünce zamanın okudur,anılar asla solmaz.
İstenen verildi,bedel ödendi