@Fırtınakıran,Seyirci tarafınca verilebilecek tek ve en iyi tepki bu. Lakin eldeki tek taktik olarak etkisi daha çok yerli filmlerde görülebilir.
Yanlışım olursa lütfen düzeltilsin: Bildiğim kadarıyla Amerikan yapımı filmler hasılatlarının büyük kısmını yine Amerika içerisinde çıkarıyor. Tabii buna son zamanlarda Asya gişeleri de eklendi. (Örneğin, Hellboy hasılatının önemli bir yüzdesini Çin'de gösterilmesiyle elde etmişti.) Türkiye gişesi nispeten önemsiz olmamakla birlikte değerli görülüyor mudur orasını bilemiyorum.
WB'un Amerikan merkezindekilerin eline BR 2049'un düşük hasılat bilgisi geldiğinde, kafadan Türkiye'de bu tür filmlerin iş yapmadığı çıkarımı yapılabilir. WB Türkiye'de verdiği kararla anılıp yoluna devam eder.
Ama şunu da unutmamak gerek ki bu sansür seyirci kazanmak için atılan bir adım olduğuna göre WB Türkiye filmin beklenenden daha fazla gişe yapmasını istiyor demektir. Filme uygulanan sansür sansasyonundan sonra gişenin düşüklüğünün birilerinin canını sıkma potansiyeli oldukça yüksek.
Kısa vadede de olsa birilerinin canını yakmak için filme gitmeyerek tepki göstermek bu olasılık dahilinde beklenilenden daha iyi sonuç bile verebili belki de.
Ama şüpheye düşmeme sebep merkezdekilerin kararı ne olur yüzünden uzun vadese seyirci için olumlu veya olumsuz etkisini ne olur kestiremiyorum. İş yapmaz diye önemli filmlerin geç gelme veya hiç gelmemesi söz konusu olabiliyor

(Nickime uygun yorum yapmaktan nefret ediyorum

)
@JCDenton,Eleştiri puanları yüksek. Olumlu yorumlar seyirci arasında da yayılırsa -kastım dost tavsiyesi türü şeyler- gişesini toparlar belki de