Filmin kurgusu, çekimi süreci ve olası ödülü hakkında bilgiler:
-Filmin ilk kurgusu 4 saati aşıyormuş. Sinemada göstermek için 2 saat 44 dakikaya indirilmiş.
Filmi beğendim. Sinemada gösterilen versiyonun süresini de makul bulmuştum. Ama 4 saati aşan kurguyu izlemek ister miydim, bilemiyorum. Tamam, Blade Runner ismine saygım var. Fakat sinemada gösterilen kurgusundan bile sıkılanlar olabiliyorken, ticari gösterime o kurguyu sokmaya kalkmamaları mantıklı geliyor. Eh, sinema pahalı bir sanat. Bir güne düşen gösterim sayısını da düşünmeli. Seyircinin sabrı da dikkate alınmalı tabii. Bir gün o versiyonu sürülürse izler miyim? İzlerim sanırım. Ev ortamında o uzunluk çekilir. Sonuçta ev sinemasında filmi durdurup-oynatma ve ileri-geri alma seçeneğim var. Ses ve görüntüleri sinemada daha etkileyici duracak bir film için bu hoş değil, kabul. Yine de süre dört saati aşınca, ev sineması akla daha yatkın geliyor.
-Yönetmen Denis Villeneuve, Harrison Ford'lu bir sahneyi çekmeye hazırlandığı sırada Yapımcı Ridley Scott arkasında belirivermiş. Villeneuve çekime hazırlanırken Scott'ın orada olmasıyla daha bir gerilmiş. Sonra dayanamayıp esprili şekilde duruma değinmiş: "Hey, Ridley, en sevdiğin yönetmen kimdi?" diye sormuş Villeneuve. Scott "Ingmar Bergman ve Kubrick." cevabı vermiş. Villeneuve ardından "Ben de Bergman'ı severim. Peki Ridley söylesene, her şeyi ayarlamışken Bergman'ın arkanda olduğunu bilseydin ne hissederdin?" diye sormuş. Scott soruya karşılık kocaman bir kahkaha patlatarak setten ayrılmış.
Öncelikle, "Ey Villeneuve!" demek istiyorum, "Ridley" değil "Sir Scott" diye hitap edecektin! Benim için olaydaki tek falsolu hareketin budur!

Ama psikolojini anlayabiliyorum. Başkasının yaptığın işi dikkatle izlemesi acayip stres yapan bir şey. Özellikle bu kişi, rüşdünü çoktan ispatlamış bir isimse daha da ıstırap verir. Ama Sir Scott'ta halden anlayanlardanmış hani. Set tozu yutmuş sonuçta. deneyim sahibi ne de olsa. Ya da gülüşüyle öfkesini mi gizledi? "'Sir' unvanıyla hitap etmesini bilmeyen Kanadalıya film çektirirsen olacağı budur!" tepkisini mi saklamaya çalıştı

? Kim bilir

-Akademi ödüllerinin En İyi Görsel Efekt kategorisinde yarışma olasılığı artmış. Film, 10 isimlik kısa listede kalmayı başarmış. Uyarıda bulunayım, bu liste Oscar adayı listesi değil. Oscar adaylığında yarışacak 5 filmi belirlemek için hazırlanan ön liste.
Bu sene bol efektli çokça gişe filmi uğradı. Bu listeye girmesi bile büyük başarı. Oscar adaylığı için yarışabilir mi? Bunu Akademidekilere sormak gerek.