Kayıt Ol

Cults

Çevrimdışı andien

  • *
  • 29
  • Rom: 1
  • Meditating Frog
    • Profili Görüntüle
Cults
« : 10 Eylül 2011, 12:11:47 »


Geçtiğimiz sene Bandcamp üzerinden yayınladıkları 3 şarkılık EP’nin ardından dikkatleri üzerine çeken Bir kadın vokal ile bir noisepop ikilisi. New York merkezli Cults’ın 7 Haziranda albümü çıktı. Brian O’Blivion ve vokalist Madeline Follin’den oluşan grup ben de ‘uzun zamandır bağıra bağıra şarkı söylemiyordum’ fikrini uyandırdı resmen. Son zamanlarda moda olan Lo-fi esintilerini ve indie-pop’u da çoğu kez albümde hissedebiliyoruz. Aynı anda aksak piyano sesleri de romantik romantik yüzümüze vuruyor.

Albümü dinledikten sonra yakınlık kurduğum şarkılardan "You Know What I Mean"de 60’ların soundlarını duymak, aynı zamanda yeni yeni tınıları hissetmek, içsel içsel ne güzel de olmuş dedirtti. Diğer bir etkilenmem gereken parça da albümün ilk parçası 'Abducted'. Artık bağıra çağıra şarkı söyleme burada devreye giriyor tam. Güzel de bir klip çekmişler bu şarkıya. Albümün sonlarındaki 'Bad Things' ise bitişe doğru dinleyenleri adete tekrar güçlendiriyor diyebilirim.

O aksak piyano sesi ve karanlık sesler, diyaloglar basit olmaktan çıkarmış. Sonuç, rahat benzer şarkılarla dolu bir albüm olmuş. Ama "Go Outside" hala albümün üzerinde tutulması, belden yukarılara saklanması gereken bir parça olma özelliğini koruyor. Sanırım söylenecek başka bir şey kalmadı.