Kayıt Ol

Chaos Descends || Oyun

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Chaos Descends || Oyun
« : 16 Eylül 2011, 03:04:39 »
Kayıp Evren'de Oyun Oynamaya Hazır Mısınız?

İster iyi olsun ister kötü, her tür tanrının birinci amacı insanları kurtarmak değil, dünyaya sonsuz kötülüğü yaymak değil, kendi çıkarlarını sağlamaktır. Griden de öte, grinin her tonunun var olduğu Kayıp Evren'de iyi veya kötü olmak sadece semboliktir. Adanmış kişiler asla göründüğü gibi değildir. İyiliğin tanrıları beyazın saf gücüyle değil kör ediciliğiyle bezelidir. Kötülük, yanan cehennemin alevleriyle alazlandığı kadar, efendilerinin çıkar ve keyiflerine göre şekillenir.

Burası Kayıp Evren. Burada iyi veya kötüyü bulamazsınız.




Oyunun Konusu/Geçtiği Dönem:

Bilmediğiniz bir şeye karşı neyle savaşabilirsiniz? Peki düşmanın kim olduğu bile belli değilken, kimin dost kimin düşman olduğunu nasıl anlarsınız?

Kayıp Evren'de kaos hakimdir. Tüm ırklar ve ülkeler, nedenini bilmedikleri bir şeyin gelişine hazırlanmaktadır. Öyle ki, ülkeler yavaş yavaş ittifaklar yapmaya başlamış, kimin bu ne bile belli olmayan şeye karşı şimdiden birilerini suçlu olarak kabul etmektedir.

Saléalılar, ölesiye nefret ettikleri Narnadra'nın en sonunda çarpık yaşam tarzları ve kötülükleriyle dünyanın sonunu getirdiğini idda ederken Narnadralılarsa, Saléa'nın sahte iyilik anlayaşının dünyanın dengesini değiştirilemez şekilde bozduğunu öne sürmektedir.

Bu iki sapkın ırk herzamanki kavgalarına tutuşmuş dursun, diğer yanda ülkeler başka senaryolar yazmaktadır. Bağnaz kesimler dünyanın sonunun geldiğini düşünüp çeşitli toplu intihar seremonileri düzenlemektedir. Bazıları, en sonunda cehennemin kapılarının açıldığını ve pek çok iblis lordun kendilerini eğlendirmek için dünyayı mesken tuttuklarını sanmaktadır. Bir kısım ise, pek çok olayın arkasında olduğu gibi bu olayda da İkiz Şaka Tanrıları'nın dünyayla alay ettiğini düşünmektedir.

Durum ne olursa olsun, Kayıp Evren'in ilk ittifakı kurulmuştur. Ülkeleri ve ırkları için önemli olan bazı soylu ve halk kahramanları, ittifaklarına daha fazla kişiyi katmak ve düşmanlarını belirlemek için diyar diyar gezmek zorundadır.  En önemlisiyse, her birinin halkı tarafından onlara teslim edilmiş mühürler anlaşmaları resmiyete dökmek için gereken tek şeydir.

Ana Göreve Dair Kısa Bilgi:

Bu oyunda çeşitli çatışmalar değil, iletişimin ve seçimlerin gücüyle şekillenecek sahneler göreceğiz. Oyuncuların silah veya büyü kullanma yeteneklerinden çok kendi amaçları ve çıkarları doğrultusunda atacakları adımlarla dost ve düşman olarak hangi ülkeleri seçecekleri önemlidir. Pek çok kralın veya önemli kişinin karşısına çıkacak ve onları kendi tarafılarına çekmeye çalışacaklarıdır.

Ancak bu demek değil ki, kusursuz bir sadakat örneği yaşanacak. Hayır, tam tersine, oyuncular çeşitli hamlelerde bulunup ekibin kaderini değiştirebilir.

Örnek:
Spoiler: Göster
Halkının kaderini ilk amaç edinip, atılacak her adımda halkın çıkarını gözetmek.
Tamamen kendi kişisel çıakrlarına göre hareket etmek.
İttifakın çıkarlarını her şeyden üstün tutma.
Kendi halkını ve ittifakı bırakıp, başkaları için çalışma.

Not: Karakter yaratımında böyle bir şey belirtmeniz zorunlu değildir. Özel bir durum varsa oyun başlamadan bana özel olarak iletmeniz iyi olacaktır.


Mühürler hayati önem taşımaktadır. Anlaşmalarda bir kişi bile mührünü basmak istemezse o anlaşma yapılamadan düşer. Bu nedenle bir yer ittifak için ikna edildiyse mutlaka herkesin mührü o anlaşmada olmalıdır. Gruptaki fikir ayrılığı anlaşmaları imkansız kılar.

Aynı şekilde, mührü kaybetmek ölüm demektir. Mührünü kaybeden bir kişi tüm takımı tehlikeye attığı gibi (anlaşmaların devam etmesi imkansızlaşır) halkı tarafından da ihanetle suçlanacaktır. Mühürler, hakların kutsal emanetleri gibidir.

Son olarak, her karakter sadece kendinin bildiği bir devlet sırrını bilmektedir. Gerektiğinde ülkeleri ikna etmek için kullanılabilir. Bir şeyler vaad etmek için birebirdir.

Kısacası, yapılan seçimlerle vezir-rezil olma durumu ve kurulacak ittifaklara kimlerin katılacağı belli olacaktır.

Oyuncular:

mit
KoyuBeyaz
Marius
Laughing Madcap
Baal Adramelech

(oyuncular bu kişilerle sınırlıdır)

Yaratılan Karakterler:

KoyuBeyaz:    Zell'ar
Laughing Madcap:   Vintas
Marius: Mario Talente
Baal Adramelech:  Júa Kjumir Abboth


Karakter Yaratma:

-Genel özellikler:

İsim:
Irk:
Cinsiyet:
Sınıf:
Dış görünüş:

Silah:
Ekstra eşyalar:  (birini seçiniz)
Spoiler: Göster
Seçenekler:
Bandaj         (küçük çaplı heal veya saklama yeri amaçlı)
Mücevher    (hediye vermek için)
Kıyafet      (halk arasına karışmak için)


-Özel Seçimler:

Soylu/Halk kahramanı:            (birini seçiniz)

Bilgi: 1 devlet sırrı                
Taşınacak en temel eşya: Mühür


Kayıp Evren ırk ve sınıfları için buraya tıklayın.

Not: Cüce seçmemenizi rica ediyorum. Cüceler henüz tamamlanmadı.

Not2: her biriniz önemli kişiler olduğunuz için level'ınız 5'ten yukarı herhangi bir seviye olarak başlayacaktır.


Oynanış:

Oyun, Mumble programı üzerinden sesli olarak oynanacaktır. Ses kayıtları sizlerle olabilir, belli mi olur?



"Bu oyunun adı neden Chaos Descends?", diyenlere:

Spoiler: Göster
Bu isim, Elric Destanı için yazılmış bir şarkıdan gelmektedir. Elric Destanı'ndaki evren de Kayıp Evren'e benzer olarak iyi ve kötü tanrıların direk olarak müdahele etmediği ve genel olarak kendi hallerinde var oldukları bir düzendir. Ayrıca, iyi ve kötü arasında keskin çizgiler yoktur. Gri her yerdedir. Bitmek bilmeyen bir savaşa tutuşmuşladır ve amaçları kazanmak değildir.

Örneğin, Elric'in hizmet ettiği Arioch (Kaos Lordu'dur), Elric tarafından çağırıldığında "şu an meşgulüm" gibi cevaplarla onu sıkça yüzüstü bırakır.

İşte bu evreni andırdığı ve ana konuya çok da yakışan bir isim olduğu için bu adı seçmiş bulunmaktayım.


Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Chaos Descends || Oyun
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2011, 12:53:54 »
Alıntı yapılan: Fırtınakıran
Kayıp Evren'de Oyun Oynamaya Hazır Mısınız?

Ayıpsın.

İsim: Zell'ar
Irk: Güney Zolánı
Cinsiyet: Erkek
Sınıf: Terbiyeci
Dış görünüş: Ağaç kabuğu rengi kalın derisinin üzerinde beyaz, büyüklü küçüklü noktalardan oluşan desenleri var. Kol kanatlarının ucu hafif kıvrımlı şekilde bitiyor. Boynuzları kalın, geriye doğru kavisli ve uzun. Saçları kısa, açık kahverengi fakat uçlara gittikçe rengi sürekli açılıyor. Göz rengi altın sarısı. 1,94 boya ve 132 kiloya sahip, bir Zolándan beklenecek şekilde oldukça iri.

Terbiyeci olmasından dolayı eklenen özellik: Hayvanı bir Behemoth. Adı Ur. Upuzun beyaz tüylerle kaplı geniş vücutlu bir hayvan, boynuzları dümdüz ileriye doğru uzanıyor.
Silah: Gene zolán ırkında adet olduğu üzere ikiye ayrılabilen büyük bir kılıç. Yuna ve Lesca isimlerinde.
Ekstra eşyalar: Sol kol kanadının bittiği yerden omuz hizasına kadar sarılı uzun bir bandaj.

Soylu/Halk kahramanı: Halk Kahramanı deniyor.

Her şeyiyle tamamlanmamış bir ırk seçtiğim için (en azından yazısal olarak) oyuna ters gelen bir şey varsa değiştirebilitem daima var. Bir de, ne zaman başlıyoruz? 8)

Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Chaos Descends || Oyun
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2011, 13:08:10 »
Şunu demezsem ölürüm:

Silah: Gene zolán ırkında adet olduğu üzere ikiye ayrılabilen büyük bir kılıç. Yuna ve Lesca isimlerinde.

alksdjkasldjl.

Başlangıç için İhsan Abi'den tarih bekliyoruz. Adam kral, sözü kanundur.

Hoşgeldiniz efendim ^^.


Not: Bandaj olayına da bir açıklık getireyim. Bandajı ben ufak çaplı heal olarak düşünmüştüm. Ama heal amaçlı kullanmak istemiyorsanız, KoyuBeyaz'ın yaptığı gibi bir yerinize bağlayabilirsiniz. Küçük nesneleri saklamak için kullanılabilir (küçük şişeler, bazı değerli eşyalar gibi). Ana mesaja bu durumu ekliyorum.

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Chaos Descends || Oyun
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2011, 15:19:22 »
Eğer bir gün yolunuz Atalantanes Krallığı'na düşerse, Vintas Yarı-Elf adını sıkça duyabilirsiniz. Thorain Cüceleri Krallıkları'nın yaşadığı dağlara sırtını vermiş küçük köylerin meydanlarında ya da Atalantanes kıyılarındaki balıkçı kasabalarının hanlarında adına yazılmış bir iki şarkı duyabilirsiniz. Hatta Atalantanes'in büyük şehirlerinde başarısız bir şekilde resmedilmiş resimlerini görebilirsiniz.

Eğer Vintas Yarı-Elf'i tanıyorsanız, bu anlatılanların ya da resmedilenlerin hiçbirinin gerçek olmadığını da bilirsiniz.

Onu ilk kez Atalantanes adalarına yaptığım yolculuk sırasında görmüştüm. Güvertede, bir ayağını tahta bir kutunun üstüne koymuş, ufka bakarak pipo içiyordu. Kahverengi pelerinin başlığını açmış, omuzlarına inen siyah dağınık saçlarını açığa çıkartmıştı. Üzerinde koyu yeşil bir ağaç resmi işlemesi olan sert deriden bir zırhı, koyu yeşil pantolonları ve kahverengi botları ile ama en çok da sırtında asılı olan tüfeği ile savaşmaya hazır bir görüntüsü vardı.

Onu ikinci kez gördüğümde dönüş yolundaydım ve beni korsanların elinden kurtarıyordu. Sadece "İyi misin?" dedi. Benimle hiç konuşmadı. Yine de o buz mavisi gözleri hiç bir zaman unutmayacağım.


~Marc Guenon'un Notlarından

Özetle;

Spoiler: Göster
İsim: Vintas
Irk: Yarı-Elf
Cinsiyet: Erkek
Sınıf: Silahşör
Dış görünüş: 1.80 boyunda, buğday teninde. Gerisi yukarıda.
Silah: Tüfek ve Kısa Kılıç
Ekstra eşyalar: İçinde gizli cepleri olan kumaş bir bandaj, beline bağlı. Kemer gibi. Ama değil.
Halk Kahramanı
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Chaos Descends || Oyun
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2011, 19:34:25 »
İsim: Hardan Ironsmith
Irk: İnsan - Uan
Cinsiyet: Erkek
Sınıf: Asker
Dış görünüş: Uzun boylu, geniş omuzlu bir insandı Uan halkının kralı. Şakakları kırlaşmış kuzgun karası saçları, aldığı askeri disiplin nedeniyle kısa kesilmişti. Çelik grisi gözleri her daim delip geçercesine bakardı karşısındakine. Sanki yalan söyleseniz hemen anlayacakmış gibi... Üzerinde Kraliyet armasını taşıyan zincir bir zırh, kaliteli deriden sıkı bir pantolon ve çelik botlar giyiyordu. Başını süsleyen taç ince ama paha biçilmezdi.
Silah: Kraliyet Kılıcı - Kraliyet Kalkanı
Ekstra eşyalar:  Kıyafet
Soylu

Spoiler: Göster

Çok geç vakte kalmamak şartıyla yarın akşam oynayabiliriz. Aramızda ertesi gün uçağa yetişecekler olabilir.  8)

Dedim amaaa... Kürşat hastaymış, çok geçmiş olsun kardeşim. Haftaya o halde...
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Chaos Descends || Oyun
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2011, 19:46:10 »
Karakterler çok iyi olmuş yahu. Oynamak için bir heyecan kapladı içimi.

Madcap ve mit de hoşgelmişler.

An itibariyle 2 halk kahramanı, 1 soylumuz varmış.
Karakterlerin geçmişi ve adlarının önemiyle ilgili birkaç şey ekleyeceğim. Oyunda da söyleyebilirim, önceden buraya da yazabilirim. Şu an karar vermedim. Aslında her şey Marius'un gelişine bağlı :P.

(oyuncular ilk mesajda adı geçenlerle sınırlıdır)

Çevrimdışı Marius

  • ****
  • 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
Ynt: Chaos Descends || Oyun
« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2011, 17:05:06 »
Ehem. Beklettiğim için özür dilerim, yeni yükleyebildim interneti. Karakter kartımı da şuraya bırakayım, sonra alacağım.

Spoiler: Göster
İsim: Mario Talente
Irk: İnsan - Lûn
Cinsiyet: Erkek
Sınıf: Rahip
Dış görünüş: Bir rahip olmasına rağmen kaslı, beyaz tenli bir savaşçının vücuduna sahip. 1.75 boyunda, siyah saçlı. Sağ kulağının hemen altında bir yara izi var. Gözleri her daim öldürecekmiş gibi bakar ancak son derece iyi yürekli biridir. Tanrıçasına delicesine bağlıdır. (Dresden Dosyaları'ndaki Michael gibi. Charity gibi bir eşim olsa ne güzel olurdu yahu.)
Silah: Uzun çift elli kılıç.
Ekstra eşyalar: Mücevher
Özel Seçimler: Soylu
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Chaos Descends || Oyun
« Yanıtla #7 : 17 Eylül 2011, 21:51:34 »
2 soylu 2 halk kahramanı oldu. İsimlerin ve geçmişin önemi derken?
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Chaos Descends || Oyun Tarihi
« Yanıtla #8 : 21 Eylül 2011, 17:10:18 »


Gün: Bu Cumartesi (24 Eylül)
Saat: 21.00
Yer: Mumble

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Chaos Descends || Oyun
« Yanıtla #9 : 24 Eylül 2011, 21:36:26 »
İsim: Júa Kjumir Abboth
Irk: İnsan, Maek
Cinsiyet: Erkek
Sınıf: Keşiş
Dış görünüş: 1,78 civarı boylu, ince ancak kaslı, siyah tenli. Saçı yok, gözleri ise siyah. Üzerindeki giysiler sarı-beyaz ancak çöl fırtınaları yüzünden iyice aşınmış durumdalar.
Silah: Kepeş Kılıcı, Fırlatmalık Yıldızlar
Ekstra eşyalar: Eun/Maek halklarının sembolleri dolu olan çeşitli bileklikler, boyunluklar, küpeler ve diğer süs eşyaları.
Halk Kahramanı
#rekt

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Chaos Descends || 1 Yeni Mesajınız Var
« Yanıtla #10 : 11 Ekim 2011, 16:43:13 »
Oyuncuların önüne sunulan seçenekleri buraya yazmamışım. Ayrıca, bir yeni özellik ekledim.

Gidilmesi Zorunlu ve Seçmeli Olan Ülkeler:

Spoiler: Göster

Seçmeli: /
Zorunlu: X

Maleem Orman Krallığı: / (oyuncuların kendi aralarında karar verip ilk gidecekleri yer)
Eldori Krallığı: X
Saléa Krallığı: /
Narnadra Krallığı: /
Auriel Krallığı: /
Hedium Kabileleri: /
Omi Krallığı: /
Tbertaz Cumhuriyeti: X


İlk Oyunda Neler Oldu:

Spoiler: Göster
Mit'in krallığını sürdürdüğü Uan Krallığı'ndan yola çıkan oyuncular, uzun bir süre hangi yoldan gideceklerine ve hangi ülkeden başlayacaklarına karar verdiler. En sonunda tehlikeyi göze alıp en kısa yol alan vadiden geçmeye çalışınca korku filmlerini aratmayan olaylar yaşadılar. Ağlayan çocuk sesleri, pembe elbiseli ve gözleri olmayan kız çocukları, ölü kardeşler, Tanrıçasının korkunç bir kopyası ve bunun gibi türlü ürpertici öğelerle vadiyi aşmayı başardılar. Tabii bu onlara moral ve psikolojik denge olarak eksiler kazandırmadı değil. Bazılarında kalıcı hasar bırakmış durumda (kim olduklarını oyunda belirteceğim).

En son, karar verdikleri ve ilk hedef olarak atadıkları Maleem Orman Krallığı'na çok yaklaşmışlardı. Oyuna devam ettiğimizde buradan devam edecektir.


Yeni Neler Var?

Spoiler: Göster


Bonus: Tanrıların Bir Lütfu Gibi!

Kayıp Evren denince akla ilk gelen iki uç ırk olan Saléa ve Narnadra'nın seçilmesi durumunda diğer ülkelerde olmayan bir özellik ortaya çıkıyor: Tanrılarla konuşma.

Tanrılarla konuşmanın en büyük özelliği, eğer ikna edebilir ya da onların gözüne girecek şeyler yapabilirlerse konuştukları Tanrı'nın gücü kapsamında bir özellik kazanılmasıdır. Bu durumun başka bir avantajı ise toplu olarak değil, aksine, bireysel olarak başarılması gereken bir seçenektir.

Oyuncular bu durumu hiç değerlendirmeye de bilirler.

Şu an, Saléa ve Narnadra'nın tüm Tanrı ve Tanrıçaları'na göre verilebilecek güçler hazırdır. Oyunda göreceğiz bunları da.

Bir nevi bonus.