Kayıt Ol

Portal FRP Çevirileri

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Portal FRP Çevirileri
« : 14 Ekim 2011, 00:17:29 »

Portalda yayınlanmak üzere çeşitli FRP sistemlerinin kural kitaplarını çevirecek gönüllü kişiler arıyoruz. Portaldaki FRP bölümünü yenilerken içindeki materyalleri de güncellemeyi ve arttırmayı düşünüyoruz ve bu konuda yardımınızı istiyoruz.

Çevirmenlik için gönüllü kişilerin ciddi anlamda İngilizce biliyor olması gerekiyor. Ayrıca çevrilecek materyalleri biz vereceğiz. Yardım etmek isteyen arkadaşlar özel mesaj yoluyla bana veya Baal Adramelech'e ulaşabilirler.
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Portal FRP Çevirileri
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2011, 10:46:30 »
Çeviriler şu anda World of Darkness üzerinden gidiyor ancak çeviri yapmak veya hakkında yazı yazmak istediğiniz bir sistem varsa, bunu da belirtebilirsiniz. Yukarıdaki mesajda yazdığı gibi bana veya Koyu'ya ulaşın.
#rekt

Çevrimdışı Odens Son

  • *
  • 2
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Portal FRP Çevirileri
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2014, 21:36:27 »
D&D 3.5 players handbook tan minik çeviriler yapıyorum, eğer isterseiz tabii

Çevrimdışı Odens Son

  • *
  • 2
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Portal FRP Çevirileri
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2014, 21:41:13 »
Şimdilik elimde bu var eğer isterseniz tabii, zamanla artacaklar özel isteği olan arkadaşlar için (hafta sonu şunu oynıyıcam bi çeviriversene vs) halledebilirim

YARI-ELF
İnsanlar ve Elfler bazen evlenirler. Elf insanın yaşama enerjisini çekici bulur, İnsan da Elfin zerafetini. Bu evlilik Elflerin hesabına göre çabuk sonlanır çünkü İnsanların hayatı Elflerinkinden çok kısadır.Ancak bu ayrılık bir miras bırakır: Bir Yarı-Elf çocuk.
Bir yarı Elfin hayatı zor olabilir. Elflere göre Yarı-Elfler şaşırtıcı bir hızla büyür ve 20 yıl gibi bir süre zarfında olgunluğa erişir.Karmaşık Elf sanatını ve kültürünü veya düzenli Elf gramer kurallarını öğrenmek için vakit harcar.Çocukluğunu ve çocukluk arkadaşlarını geride bırakır ancak yaşı itibariyle Elf standartlarına göre hala bir çocuktur.Bu yüzden genelde herşeyi geride bırakarak insanların arasında yaşamaya başlar.İnsanların arasında hızla yükselir, farklılıklarını ve zerafetini keşfeder: Daha mesafeli, daha duyarlı, daha az hırslı ve daha yavaş olgunlaşan.Bazı Yarı-Elf ler insanlara adapte olmaya çalışırken diğerleri farklılıklarını korur.Çoğu insanların arasında kendilerine yer bulur ancak bazıları geri kalan hayatı boyunca kendisini dışlanmış hisseder.
Kişilik: Çoğu Yarı-Elf merak, yaratıcılık, hırs gibi hisleri İnsan tarafından; ince düşünme yeteneği, doğa sevgisini ve güzel sanatlara olan zevkini Elf tarafından alır.
Dış Görünüş: Yarı-Elfler İnsanlara göre Elflere, Elflere göre de İnsanlara benzer(Aslında Elfler onlara Yarı-İnsan der).Boyları 1.50-1.80 metre arasında, kilolarıysa 45-80 kg değişir. Erkekleri kadınlarından daha uzun ve daha kiloludur ancak bu fark insanlardaki kadar büyük değildir. Yarı-Elfler insanlara göre daha soluk, daha sevimli ve de daha pürüssüz bir tene sahiptir. Ancak ten rengi ve diğer detayları insanlardaki gibi değişir(Elflerin yüz hatları pek değişime uğramaz).
Bazen çocukların anne-babaları da kısmen İnsan veya kısmen Elf olabilir. Bu tür durumlarda bu çocuklara 2.nesil Yarı-Elf denir. Göz yapıları insanlarınkine benzer ancak çoğu yeşil göz rengini korur.
İlişkiler: Yarı-Elflerin İnsanlar ve Elflerle ilişkileri iyidir .Ayrıca Cüceler, Gnamlar ve Buçukluklarla da iyi geçinirler. Yarı-Elfler Elflerin soğukluğu olmadan Elf zerafetine, İnsanların kabalığı da olmadan İnsan enerjisine sahip olduklarından mükemmel elçilerdir.
Yetenekler:

-Vasat: Ortalama bir varlık olan Yarı-Elfin hiçbir önemli bonusu veya ceza puanı yoktur.
-Yarı-Elflerin temel hız 13.5 metredir (15 Feet)
-Uyku büyülerine ve benzer sihirsel etkilere karşı +2 bonusu vardır.
-Düşük Işıkta Görüş: Yarı-Elfler yıldız ışığında, ay ışığında, meşale ışığında ve benzer yetersiz aydınlatma koşullarında insanlardan 2 kat uzağı görebilir ve bu koşullarda renkleri ve detayları ayırt edebilir.
-Dinleme ve Araştırmada +1 bonus: Yarı-Elfler Elfler kadar olmasa da keskin duyulara sahiptir.
-Diploması ve Bilgi toplamada(İnsanları konuşturtmak) +1 bonus
-Dil Yeteneği: Ortak Dil ve Elfçeyi rahatlıkla konuşabilirler. Ek olarak herhangi bir dili (Gizli diller hariç, Druidic gibi) öğrenebilirler ve aksanlı da olsa konuşabilirler
-Elf Kanı: Irklara özgü her yetenekte Yarı-Elfler Elf kabul edilir, Yarı-Elfler Elflere etki eden şeylere karşı ataları kadar hassastırlar ancak yalnızca Elflerin kullanabildiği sihirli objeleri de kullanabilirler. (Elflerle ilgili daha fazla bilgi için “Master Manuel” a, büyülü objeler hakkında daha fazla bilgi için “Dungeon Master’s Guide”a bakabilirsiniz)