Kayıt Ol

2008'de 25 dev yapım beyazperdede

Çevrimdışı em_dan_rup

  • ****
  • 992
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
2008'de 25 dev yapım beyazperdede
« : 07 Şubat 2008, 16:22:33 »
      Sinemaseverler, bu yıl içerisinde aralarında ünlü serilerin devam filmlerinin de yer aldığı 25 yeni yapımla tanışacak.
      "Empire" dergisinin internet sitesinde yer alan derlemeye göre, 2008 dev yapımların yılı olacak. "Indiana Jones", "Narnia Günlükleri", "Mumya", "Harry Potter" gibi filmlerin devam filmlerinin de aralarında yer aldığı 25 yeni yapım şöyle:
      Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull: Sinema dünyasının maceraperest kahramanı Indiana Jones, 20 yıl aradan sonra beyazperdeye geri dönüyor. Steven Spielberg’ün yönettiği dördüncü "Indiana Jones" filminin yapımcılığını "Yıldız Savaşları-Star Wars" serisinin yönetmeni George Lucas’ın üstleniyor. "Lucasfilm Ltd" tarafından hazırlanan film, 22 Mayıs 2008 tarihinde izleyiciyle buluşacak.
      "Indiana Jones" serisinin dördüncü halkasında 65 yaşındaki ünlü aktör Harrison Ford yeniden kamera karşısına geçti. Filmde, oyuncuya, John Hurt, Shia LaBeouf, Cate Blanchett ve Ray Winstone eşlik ediyor. Filmin senaryosunu David Koepp kaleme aldı. Filmin toplam bütçesi, 150 milyon dolar. Seriden daha önce 1981’de "Kutsal Hazine Avcıları-Raiders of the Lost Ark", 1984’te "Indiana Jones: Kamçılı Adam-Indiana Jones and the Temple of Doom", 1989’da "Indiana Jones: Son Macera-Indiana Jones and the Last Crusade" adlı filmler çekilmişti.
      Harry Potter ve Melez Prens-Harry Potter and the Half Blood Prince: J.K Rowling’in ünlü serisi Harry Potter’ın beşinci halkası, 21 Kasım 2008 tarihinde vizyona girecek. David Yates’in yönettiği filmde, seri başladığında küçük bir çocuk olan Daniel Radcliffe yine "Harry Potter" rolünde kamera karşısına geçti. Toplam bütçesi 150 milyon dolar olan filmde, Radcliffe ile Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, David Bradley, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Natalia Tena, Julie Walters and David Thewlis, Evanna Lynch, Matthew Lewis, Bonnie Wright, Jim Broadbent, Helen McCrory, Jessie Cave, Hero Fiennes Tiffin ve Frank Dillane rol aldı.
      2001 yılında "Harry Potter ve Felsefe Taşı" ile başlayan seri, 2002’de
      "Harry Potter ve Sırlar Odası", 2004’te "Harry Potter ve Azkaban Tutsağı", 2005’te "Harry Potter ve Ateş Kadehi" ile sürmüştü.
      J.K. Rowling’in kaleme aldığı "Harry Potter and the Deathly Hallows" adlı serinin final kitabı geçen yıl okurla buluşmuştu.
     
     "KAPTAN KIRK" VE "MR. SPOCK" GELİYOR...-
      Uzay Yolu-Star Trek: Bir dönem izleyiciyi ekran karşısında adeta çivileyen "Uzay Yolu-Star Trek" dizisinin sinema filmi de 25 Aralık 2008’de seyirciyle buluşacak. Yönetmenliğini JJ Abrams’in üstlendiği
      yapım, Paramount şirketince seyirci karşısına getirilecek. Kaptan James T. Kirk ile Mister Spock’ın gençlik yıllarına giderek uzay boşluğuna uzay mekikleriyle ilk açılmalarını konu edinen film, 115 millyon dolara mal oldu. Filmin kadrosu, Zoe Saldana, Ben Cross, Bruce Greenwood, Simon Pegg, Chris Pine, Zachary Quinto, Winona Ryder, Zoe Saldana, Karl Urban, Anton Yelchin, Eric Bana, Leonard Nimoy, Marlene Forte ve Jimmy Bennett’tan oluşuyor. The Mummy: Tomb of The Dragon Emperor: "Mumya" serisinin yeni filmi, 1 Ağustos 2008 tarihinde izleyici karşısına çıkacak. Toplam bütçesi 100 milyon dolar olan filmin yönetmenliğini Rob Cohen üstlendi. Filmde, Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, John Hannah, Michelle Yeoh, Anthony Wong, Luke Ford ve Isabella Leong rol aldı.
     
     SEX AND THE CITY" BEYAZPERDEDE-
      Sex and The City-The Movie: Ekranlarda bir dönem fırtına gibi esen "Sex and the City" adlı dizinin beyazperde uyarlaması da 30 Mayıs 2008’de gösterime girecek. Sinemaya uyarlanma aşaması oldukça uzun süren
      ve sonunda dizideki ekibin yeniden buluşmasıyla çekimleri tamamlanan filmin yönetmenliğini Michael Patrick King üstlendi. Senaryosunu da King’in kaleme aldığı filmde, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth, Jennifer Hudson ve Lynn Cohen rol alıyor. The Incredible Hunk: Yeşil dev Hulk da yeni filmiyle 13 Haziran 2008 tarihinde hayranlarıyla buluşacak. Louis Leterrier’in kamera arkasına geçtiği filmin senaryosu Edward Norton ile Zak Penn’in imzasını taşıyor. Yeşil deve dönüşen bilim adamı Bruce Banner’ı Edward Norton canlandırdırdığı film, ünlü kahramanın, bundan sonraki hayatını Bruce Banner kimliğiyle barış içinde geçirmek ile kalıcı olarak yeşil canavara, yani Incredible Hulk’a dönüşmek arasında kalmasını konu alıyor. Filmde, Norton’a, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, Tim Blake Nelson, Christina Cabot, Lou Ferrigno, Martin Starr ve Ty Burrell eşlik ediyor. Filmin bütçesi 125 milyon dolar... Narnia Günlükleri: Prens Caspian-The Chronicles of Narnia: Prince Caspian": "Narnia Günlükleri" serisinin yeni filmi, 16 Mayıs 2008 tarihinde gösterime girecek. Walt Disney Pictures ile Walden Media ortak yapımı olan filmin yönetmenliğini Andrew Adamson üstleniyor. Senaryosunu Andrew Adamson, Christopher Markus ve Steve McFeely’nin kaleme aldığı filmde, Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Ben Barnes, Peter Dinklage, Warwick Davis, Vincent Grass, Ken Stott, Pierfrancesco Favino, Sergio Castellitto ve Liam Neeson rol alıyor. Fantastik yapım, 100 milyon dolara mal oldu.
     
     SÜRÜKLEYİCİ YAPIMLAR
      2008 yılında gösterime girecek diğer ilgi çekici yapımlar ise şöyle
      sıralanıyor:

      -Hellboy II: The Golden Army.
      -Hancock.
      -Wanted.
      -Iron Man.
      -Blindness.
      -Son of Rambow.
      -Jumper.
      -Get Smart.
      -Frost/Nixon.
      -Burn After Reading.
      -The Dark Knight.
      -Speed Racer.
      -Pineapple Express.
      -The Happening.
      -Valkyrie.
      -Wall-E.
      -Quantum Of Solace.
      -Where The Wild Things Are.

      Alıntıdırr ...
Geri mi dönücem :P

Çevrimdışı simkalaba

  • **
  • 146
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2008'de 25 dev yapım beyazperdede
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2010, 18:04:54 »
wanted ve iron man en iyileriydi.

Ceddry Edain

Çevrimdışı boromir

  • **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2008'de 25 dev yapım beyazperdede
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2010, 18:23:54 »
The Dark Knight en iyisiydi.