Kayıt Ol

Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« : 09 Kasım 2011, 21:29:12 »
  Yaklaşık bir yıl falan oluyor bu sistemi oluşturmaya başlayalı. Aslında DnD'de biraz oynayarak yarattım. Irkları, sınıfları falan değiştirdim. Bu başlıkta da ilgilenen üyeler için yazılarımı paylaşacağım :)


Spoiler: Göster
Not:Yazılarımı art arda yayınlayacağım için flood olabilir. Yöneticilerden şimdiden özür diliyorum.

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2011, 21:31:44 »
İsim:
Oynayan:
Sınıf:
Irk: (Eğer melez seçilirse bir de yanına hangi tanrının çocuğu olduğunuzu yazmanız gerekir.)
Tecrübe Puanı:
 
Özellikler
Güç:
Beceri:
Zeka:
Bilgelik:
Karizma:
Liderlik:
Nişancılık:
 
Zırh:
Silah:
Eşya:
Büyülü Eşya:
Yönelim:

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2011, 21:32:37 »
Santor
Spoiler: Göster
  Santorlar belinden aşağısı at, yukarısı normal bir insan görünümünde olan insanlardır. Çok iyi tanıdığımız Kheiron haricinde hemen hepsi eğlenceye düşkün yaratıklardır. Bir sürü halinde yaşarlar. Okçulukta iyidirler.
Yani teknik açıdan Nişan +7; Gizlilik -7; Hız +5  

 
Melez
Spoiler: Göster
  En aşina olduğumuz ırk sanırım bu. Bir tanrı, bir de ölümlü ebeveynden olma bu çocuklar çeşitli güçlere sahiptir. Bunların ayrıntılı açıklamasını kulübelerde bulabilirisiniz.

 
Satir
Spoiler: Göster
  Belden aşağısı keçi, belden yukarısı insan olan yaratıklara denir. Vahşi Doğa’dan sorumludurlar. Dionisos’un gözdesi olan satirler; metal ve kâğıt yerler. Vejetaryendirler ve çaldıkları kavalla doğa büyüleri yapabilirler.Gizlilik -2; Hız +2

 
 
Her ne kadar canavar grubuna girse de; Empusa, Ventus ve Cyclops’ları ekliyoruz. Bu yaratıklar da ırk olarak kullanılabilir.
 
 
Empusa
Spoiler: Göster
  Empusalar Hekate’nin yarattığı canavarlardır. Kız şeklindedirler. Bir ayakları eşek bacağı, diğeri pirinçtendir. Saçları ateştendir. Ama biçim değiştirip çok güzel bir kadına dönüşebilirler. Bakınız Empusa Tammy ırkını nasıl anlatıyor;  “Kara büyüyle hayvan, pirinç ve hayalet birleşti biz olduk!  Delikanlıların kanıyla beslenir olduk.”  Hız +5; Gizlilik +5

 
 
Cyclops
Spoiler: Göster
  Cyclopslar, bir diğer adıyla Tepegözler, bir doğa ruhu ve bir tanrının çocuklarıdır. Genellikle babaları Poseidon olur. Anneleri genelde yaşamayı öğrenebilmeleri için çok küçükken terk eder onları.  Kasları güçlü, beyinleri zayıftır. Saflıklarıyla ünlüdürler. Ama içlerinden sinsiler de çıkabilir. Açgözlüdürler. Her dili algılayabilir ve seslerini değiştirebilirler. Bir insanın anılarından zayıf noktalarını çıkarırlar ve genelde bunu ona karşı kullanırlar.

 
 
Ventus
Spoiler: Göster
Ventuslar fırtına ruhlarıdır. Tek başlarınayken ancak orta şiddette rüzgarlar estirebilirler ama on tanesiyle.. Neler olacağını düşünmek bile istemezsiniz! Aynı tanrılar gibi onlarında damarlarında ikhor dolaşır. Jason'ın gözünden fırtına ruhları:
 
"Dylan’ın bedeni bir dumana dönüştü, sanki moleküllerine ayrılmıştı. Şimdi aynı yüze, aynı parlak gülümsemeye sahipti ama tüm bedeni, dönüp duran siyah bir hortumdan ibaretti, gözlerinden canlı bir fırtına bulutuymuş gibi elektrik kıvılcımları saçılıyordu. Siyah, dumansı kanatları belirdi ve yürüme yolunun üzerinde havaya yükseldi. Melekler kötü olabilselerdi eğer, işte aynen böyle görünürlerdi, diye düşündü Jason."
 
Hız +5, Gizlilik +5

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2011, 21:37:20 »
Avcılar
Spoiler: Göster
  Artemis’in yoldaşlarıdır. Ok-yay ve hançer kullanırlar. Savaşta yenilmedikleri takdirde ölümsüzdürler. Hastalanmazlar. Bakirelik yemini etmişleridir ve sadece kızlar Avcılar’a katılabilir. Nişancılık ve Hız’ın yüksek olması gereklidir.
 Ok'un başarı zarı NişancılıkxN'dir(N=4'lü zardan gelen sayı). Hançerin 6.

 
 
Büyücü
  
Spoiler: Göster
Büyücüler illüzyon ve büyü konusunda ustadır. Biraz tıp bilgileri vardır. Genelde Hekate çocukları büyücü olur. Becerinin ve Zekânın yüksek olması gerekir.
Tüm büyülerin başarı zarları 10. Hançerlerde ise 6.

 
Savaşçılar
Spoiler: Göster
  Üçe ayrılırlar:
1-Mızrak-Kılıç Kullanıcıları
  Yakın dövüş uzmanlık alanlarındadır. Favori kulübeleri Ares’tir. Güç ve Hız yüksek olmalıdır. Başarı zarı 6.
2-Okçular
  Favori kulübeleri Athena veya Apollon’dur. Nişancılık yüksek olmalıdır. Ok'un başarı zarı NişancılıkxN'dir(N=4'lü zardan gelen sayı).
3-Hançerliler
  Pek güçlü olmayan ama hızlı kişiler için idealdir. Athena ve Hermes favori kulübeleridir. Hız yüksek olmalıdır. Başarı zarı 6.

 
Kâhinler
Spoiler: Göster
  Tanrıların görme hediyesine sahip kişiler, büyücler gibi mistik büyüler, savaşçılar gibi saldırılar yapamazlar. Ama tanrıları yardıma çağırabilirler; geçmişi, geleceği ve şimdiyi görebilirler. Gelecekten gelenler genelde imge gibi olsa da şimdiki zamanı ve geçmişi rahatça izlerler. Bunun yanında çeşitli malzemelerle vs. şifa da verebilirler.
Kahinlerin güçlerini kullanırken başarı zarları 4'tür. Hançerler de ise 6.

 
Çağırıcı
Spoiler: Göster
 Canavarlarıve ruhları çağırıp kontrol etmek Çağırıcıların en büyük güçleridir. En yeteneklileri Tartarus'un derin karanlığından akla hayale sığmayacak varlıklar çağırırken, kimileri de kendi yarattığı bir yılanı kontrol etmekten acizdir. Çağırıcı olmak için karizma yüksek olmalıdır.
Büyü başarı zarı 4. Hançer başarı zarı 6.

 
Düzenbaz
Spoiler: Göster
 Düzenbazlar yetenekli hırsızlardır. Elleri hafiftir, parmakları kıvraktır, vücutları zariftir. Çok yükseğe tırmanabilirler, istedikleri eşyayı istedikleri gibi arakalayabilirler. Tuzakları sezebilirler bu yüzden çoğunlukla yakalanamazlar. Hançeri çok iyi kullanırlar.
Beceri başarı zarı 10. Hançer başarı zarı 6.

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2011, 21:51:58 »
Zeus Kulübesi
Spoiler: Göster
  Bu kulübedeki çocuklar yıldırımlara ve rüzgara hükmeder. Liderlik özellikleri kuvvetlidir. Ama çok tez canlıdırlar ve düşünmeden hareket ederler. Asabi olabilirler.
Liderlik +5, Bilgelik -3,

 
Hades Kulübesi
Spoiler: Göster
  Ölülere ve ruhlara hükmederler. Yer altından yardıma zombi çağırabilirler. İskelet Askerlere hükmedebilirler veya defedebilirler. Gölge Yolculuğu yapabilirler. Bu çocuklar sinsi ve kincidir.
Zeka +3, Liderlik +2

 
Poseidon Kulübesi
Spoiler: Göster
  Denize ve okyanusa hükmederler. Sarsıntı ve fırtına çıkarabilirler. Denizin altında nefes alabilirler ve ıslanmazlar. Basınç onları etkilemez. Sudayken çok çabuk iyileşirler.
 Liderlik +2, Bilgelik +3


Afrodit Kulübesi
Spoiler: Göster
  Çok güzel/yakışıklıdırlar. Çok ender olan büyü konuş yetenekleri sayesinde insanlara istediklerini zorla yaptırıp duygu ve düşüncelerine yön verebilirler. Biraz yüzeyseldirler.
Karizma +5, Bilgelik -2

 
Apollon Kulübesi
Spoiler: Göster
  Afrodit evlatları kadar olmasa da onlar da güzeldir. Çoğu sanatta ve okçulukta yeteneklidir. Şifacılık yapabilirler.
 Karizma +3, Güç -2

 
Athena Kulübesi
Spoiler: Göster
  Gözlerinden adeta zekâ fışkıran bu çocuklar aynı zamanda dövüşte de beceriklidir. Yalnız kibirleri bazen ortada olanı görmelerine engel olabilir.
Zeka +5, Bilgelik -1

 
Ares Kulübesi
Spoiler: Göster
  Savaşta, daha doğrusu her olayda, gücü zekâdan üstün tutan bu çocuklar Athena kulübesiyle sık sık takışır. Ares çocukları iyi dövüşür ama sinirli ve -genelde- zorbaca davranırlar.
Zeka -2; Güç +5; Bilgelik -2

 
Hermes Kulübesi
Spoiler: Göster
  Son derece uyanık olan bu çocuklar hep bir muziplik peşindedir. Hırsızlık gibi kötü bir alışkanlıkları olsa da sempatiklikleriyle insanları kendilerine çekerler.
Hız +4; Zeka +3;

 
Hephaistos Kulübesi
Spoiler: Göster
  Buradakiler çok beceriklidir. Sürekli icatlar ve aletler yaparlar. Bazılarının ateşe hükmetmek gibi bir yeteneği vardır. Oyunda; 7. Levelden sonraki herkes kullanabilir.
Güç +3, Zeka +2

 
Dionysos Kulübesi
Spoiler: Göster
  Meyvelere, özellikle de üzümlere hükmederler. Genelde uysal olurlar. Pek güçlü olmadıkları için canavarlar pek peşlerine düşmez.
Bilgelik +2

 
Morpheus Kulübesi
Spoiler: Göster
  Güçsüz bir tanrının evlatlarıdır. Hobileri arasında uyumak ve yine uyumak vardır. Pek sportif olmadıkları için genelde tombul ve kısa olurlar.
Bilgelik +3; Güç -2; Hız -2

 
Hekate Kulübesi
Spoiler: Göster
  Büyü tanrıçasının çocuklarıdır. En ünlüleri Kirke’dür. Silah kullanmazlar. Hepsi büyü yapabilir. Otacılıkta, dolayısıyla şifacılıkta iyidirler.
Güç -1; Zeka +4

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #5 : 09 Kasım 2011, 22:29:14 »
Çağırıcı Büyüleri


Seviye 1
Tartarustan hayvan çağırmak. Bu hayvanlar orjinallerinin aynısı gibi görünür ama onlardan daha güçlüdür. Tamamen sizin emrinizde olur, zihinlerinizin bir uzantısı gibi onları kontrol edersiniz.
 
Seviye 2
İki hayvan veya onların yerine bir devasa hayvan çağırabilirsiniz. Bu yaratıklar normallerinin 5 katı büyüklüğündedir.
 
Seviye 3
Köle Arimasp* çağırabilirsiniz. Aynı anda üç hayvan çağırabilirsiniz. Veya aynı anda bir hayvan ve bir devasa hayvan çağırabilirsiniz.
 
Seviye 4
Aynı anda üç köle Arimasp veya bir Harpy veya iki devasa yaratık çağırabilirsiniz. Bunun yanında aynı anda dört hayvan da çağırabilirsiniz.
 
Seviye 5
Beş köle Arimasp veya üç Harpy veya iki devasa yaratık ve iki hayvan veya bir Areion çağırabilirsiniz. Her seviyede çağırabileceğiniz hayvan sayısı bir artar.
 
Seviye 6
Yedi köle Arimasp veya beş Harpy veya bir Areion veya üç devasa hayvan veya bir ateş soluyan kısrak veya Diomedes'in Kısrakları'ndan birini çağırabilirsiniz.  
 
Seviye 7
On köle Arimasp veya yedi Harpy veya bir Areion veya dört devasa hayvan veya iki taş soluyan kısrak veya uygun malzemelerle beş iskelet savaşçı veya Diomedes'in kısraklarından iki tane çağırabilirsiniz.
 
Seviye 8
Bir Pegasus veya on Harpy veya bir Areion** veya beş devasa hayvan veya üç ateş soluyan kısrak veya uygun malzemelerle yedi iskelet ya da Diomedes'in kısraklarından üç tane çağırabilirsiniz.
 
Seviye 9
İki pegasus veya on Stymphalian Kuşu veya bir Areion veya beş devasa hayvan veya beş ateş soluyan kısrak veya uygun malzelerle on iskelet veya Diomedes'in kısrakalrından beş tane çağırabilirsiniz.
 
Seviye 10 ve sonrası
Efsanelerde geçen Phyton veya ejderha tarzı yaratıklar çağırabilirsiniz.

___________________________________________________________________________________
*Arimasp: Cyclops'ların cılız halleri diyebiliriz. Hep Grifonlar'dan altın çalma niyetinde etrafta dolaşırlar. Mitlerde fazla geçmezler.
**Areion: Rüzgar kadar hızlı koşan bir at. Efsanelerde sadece bir tane olduğu geçer. O yüzden seviyeniz ne kadar hızlı olursa olsun ancak bir tane çağırabilirsiniz.


Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #6 : 09 Kasım 2011, 22:29:25 »
Doldurulacak

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #7 : 09 Kasım 2011, 22:29:32 »
Doldurulacak

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #8 : 09 Kasım 2011, 22:29:42 »
Doldurulacak

Çevrimdışı Legend

  • ***
  • 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2011, 22:45:38 »
İsim: John(athan) Ford

Oynayan:Legend

Sınıf:Yakın Dövüş-Savaşçı

Irk:Romalı melez.Tam Kan.(Soydan gelme değil.ebevyn tanrı)-Neptün.
Tecrübe Puanı: 5.Kohort 3.senesi (?)
 
Özellikler [Kaç puan verme hakkımız var]
Güç:
Beceri:
Zeka:
Bilgelik:
Karizma:
Liderlik:
Nişancılık:
 
Zırh:Zırh yok.(Zırh hıza penaltı veriyor mu?)

Silah: Gorgon'un zehirli kanı sürülmüş gladius(Çömezken silah deposuna girdiğinde bir kutunun içinde bulmuştur.),Lejyon Hançeri.

Eşya:Ambrosia,Nektar,Mor T-Shirt,Pantolon.

Büyülü Eşya:bir tarafında trident diğer tarafında at olan İmparatorluk altınından yapılan para.Havaya atarsın,At gelirse işlemeli bir Spatha,trident gelirse,Lejyon mızrağının 3 başlı hali diyebileceğimiz bir trident.[Jason Özentisi]

Yönelim:Nasıl Nico Ölüsel güçleri,Hazel toprak güçlerini kullanıyorsa o hesap.Percy nasıl Su güçlerini kullanıyorsa bu arkadaşımızda deprem ve at üzerinde etkili olacak.

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #10 : 09 Kasım 2011, 22:51:06 »
Bildiğim kadarıyla Vega'nın henüz bir oyun planı yok. Belki de vardır, ama bu sadece sistemi anlatmak için yazılmış bir yazı. Bölmeseydik daha güzel olabilirdi aslında.
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #11 : 10 Kasım 2011, 18:07:36 »
Zaten üç tane doldurulacak mesaj var, onlar içinde yazılarımı ancak hazırlıyorum. O yüzden daha fazla şey yayınlamayacağım pek. Sorun değil yani, yorumlarınızı belirtebilirsiniz.

Oyun konusuna gelirsek, zaten Facebook üzerinden düzenli oynadığımız bir grup var. Bunun yanında eğer talep gelirse Rıhtım'da da oynayabiliriz.

Çevrimdışı Legend

  • ***
  • 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #12 : 10 Kasım 2011, 18:30:23 »
Oha.Gruba beni de alın mümkünse.

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #13 : 10 Kasım 2011, 18:40:34 »
Bir kaç tavsiyem ve görüşüm olacak.

Irkların dengesizliği: DnD tarzında dediğin için söylüyorum, -7, +7 gibi sayılar çok fark yaratır. Bu nedenle genelde 1-3 arasında bırakılır bonuslar ve penaltılar, 3 çok nadir olmak üzere. DnD d20 olduğundan böyledir. Ayrıca bazı ırklara -7 gibi masif penaltılar vererek aşırı kısıtlıyorsun.

Avcı: Başarı sayısını zara bağlamak iyi bir düşünce mi bilemedim. İşe yarayabilir, yaramayabilir.

Kulübeler: Bonus ve penaltılar çok mu yüksek olmuşlar yine sanki. Dediğim gibi, d20 zar atıp üzerine sayı eklediğin bir sistemde +1 bile çok büyük fark yaratabilecekken +5...

Seviyeleri anlamadım? Sistemini iyice anlatmalı, evreni bilmeyen kişilerin bile gelemeyeceği kadar detaylandırmalısın.

Şimdilik bu kadar. Devamı geldikçe yorumlarımı yazarım.
#rekt

Çevrimdışı Legend

  • ***
  • 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular FRP Sistemi
« Yanıtla #14 : 10 Kasım 2011, 20:32:12 »
Bende 1 yorum 1 soru diyeceğim var.

Yorum;Bence Forum Frp si olmak için fazla dinamik bir evren.

Soru;Oyunları daha Hack'n Slash mı oynuyorsunuz,yoksa daha mı böyle konuşma havasında geçiyor?