Kayıt Ol

Allods Online

Çevrimdışı Asfaloth

  • **
  • 161
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Allods Online
« : 14 Şubat 2012, 11:44:08 »
Başka bir dünyaya kapılar açıldı…

 MMORPG’lerin bu kadar rağbet görmesi oyuncularına sonsuz bir dünyanın kapılarını açmasından geçiyor. Tabii ki bunun başında World of Warcraft geliyor ki şuan dünya üzerinde yaklaşık 10 milyonu aşkın kullanıcısı ile dikkat çeken MMORPG’lerden biri ve bunun devamında ise Silkroad Online, Guild Wars ve World of Warcraft’ın tahtını sallamaya aday bir oyun daha var: AION. Tabii ki bunlar çok bağımlılık yapan oyunlar ve fazlasının zarar olduğu şeylerden. İşi gücü bırakıp bunları oynamaya başlıyoruz. Bu çalkantılı online oyun piyasasında olan ve yeni girmiş olan oyunlarda nasibini alıyor tabii ki ama iyi yönde. Yaptıkları yenilikler ile bunlarda büyümeye devam ediyorlar. Ama önümüzdeki uzun yıllar boyunca, World of Warcraft ve AION gibi oyunların bu türde hüküm süreceği istisnadır. Online oyun piyasasına henüz 2010′un başlarında yeni yeni adımlarını atmaya başlayan Allods Online’ı mercek altına alacağım ve bu oyun nedir, ne değildir, sizlerle paylaşacağım.
 Evet, Sarnaut’a gitmeye hazır olun! Çünkü birazdan kendinizi bu oyun içerisinde kaybedeceksiniz… Allods Online’ı kısaca tanıtmak gerekirse, Gala Networks Europe firması tarafından ücretsiz olarak oynanamaya sunulmuş, fantastik uzay macerası türünde bir MMORPG oyunudur. Aslında diğer MMORPG’lere göre çok değişik bir yapıya sahip olan Allods Online’da fantastik-bilim kurgu niteliğinde olup, uzay gemilerinde maceradan maceraya atılacağız (evet uzay gemisi, hem de kılıcın, büyünün okun, kalkanın olduğu bir dönemde). Oyunda iki grup bulunuyor; The League ve The Empire. Bu iki grupta da 6 ırk ve 16 sınıf mevcut ve buna dayalı 1000′den fazla görev eşlik ediyor olacak.

Oyun geniş bir hikâye yelpazesiyle başlıyor. The League ve The Empire arasındaki çetin savaşın içinde yer almak için bu iki gruba ait ırk ve sınıfları seçiyoruz, geniş ve aynı zamanda gizemli bu dünyaya adımımızı atıyoruz. Karakter geliştirme, geliştirilen karakterlerin yeteneklerini en üst düzeye çıkarma, işçiliğini, nadir bulunan öğelere sahip olup, diğer grup ile savaşlara gireceğiz. Aynı zamanda da bu iki grubun amansız, uzay gemileri ile Astral fethine şahit olacağız. Diğer MMORPG’lerde görmeye pek alışık olmadığımız bir özellikte dikkatimizi çekiyor. Yüksek düzeylere ulaştığımızda, kendi Astral uzay gemimizi inşa edebiliyoruz ve partiler kurarak Astral’ı fethe çıkabiliyoruz. Ya da kendinize macera arıyorsanız ve kendinizi efsanevi Calico Jack (en çok tanınmış korsandır) olarak görüyorsanız diğer gemileri yağmalayıp ganimetlerini yürütmeye çalışabilirsiniz.


Astral’ı fethe kalkışırken, birçok benzersin Astral Canavarları ile karşılaşacaksınız. Astral fetih için yolculuklarımızda diğer gemilere karşı savaş içinde bulunacağız ve hatta onları korkutacak diğer gemilere binmeden bunlar ile karşılaşmanız mümkün.

Allods Online’a ek olarak her online oyunda olduğu gibi guild (lonca) sistemi de eklenmiş. Bu sayede Astral’ı fetihlerinde bulunan loncalar ve gruplar birbirleri ile daha sert çatışmalara girecekler ve daha büyük bir savaş alanı oluşacak. Lonca içerisindeki seviyeleri güçlü diğer oyunculardan kendinizi geliştirmeleri için yardımlar da isteyebilirsiniz. Bu oyunda sadece bunlar ile karakterimizi üst düzey bir hâle getirmek ya da bu yolda Astral’ı fetihler için maceralara atılmıyoruz. Kendinize bir süre tanıyıp, bu süre içerisinde kendinizi görevler ile geliştirmeniz sizin için en avantajlısı olacaktır. Böylece hem ekonomik yönden, hem de karakterin özellikleri yönünden kendinizi daha çabuk geliştirebilirsiniz.

Spoiler: Göster
Bunların dısında oyunla ilgili söylenebilcek cok az sey war . İlk etapta ücretsiz bir oyunmus gibi gözükmesine rağmenç oynamaya basladiktan kısa bir süre sonra anliyorsunuz ki oyunda para harcamadan biryerlere gelme şansınız cok düşük. Class Stone dedikleri olayda gercek parayla aldiğiniz taslar wasitasi ile karakterinizin attack ve defance ını yükseltebiliyorsunuz. Bu taşlar max 11 olabilirken attack taşlarini 11 yapmanin maliyeti 2000 TL defance taslarini 11 yapmanin maliyeti 3000 TL yaklasiyor.


I'm not bad. I'm just drawn that way

Çevrimdışı Eco

  • **
  • 143
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Allods Online
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2012, 23:06:10 »
Fırtınakıran koooş :) az koşturmadık Sarnaut'ta birlikte. Neyse konuya gelelim.

Class stone muhabbetini hatırlamıyorum. 4-5 ay oldu galiba bırakalı. Bir ara gerçek parayla alınan "incense" ler vardı belli bir süre attack ve heal gücünüzü artırıyodu. Tabi ki almıyorduk biz :). Fakat bu olay attack ve heal'ı levelına göre önce %50 sonra %100  etkiliyordu (20 lvl ı biraz geçtim en fazla kaç bilemiyorum) bu yüzden para vermeyenlerin oynaması zordu.

Pvp yi geçtim Fırtınakıran bilir 2 paladinle kendi levelımızdaki 1 yaratığı bayıltamıyoduk :). Neyse sonra bunu günlük questlere verdiler. 1 questle 4 saat civarı bu attack ve heal bonusunu (bu direk quest veren ablayla konuşarak bitiriliyor). Başka bir questle de bir tane incence alıyorduk 24 saatlik (bu incense dedimiz zıkkım item tütsü olması lazım, hatta istediğimiz zaman kullanabiliyoruz). Bu ikinci quest de haritada 5-6 npc ye koşturularak yapılıyordu.

O ara iyiydi oyun. Hatta sonra bu bonusları incense e bağlı olmaktan kurtardılar sürekli o bonuslara sahip dolasıyoruz. Yalnız şöyle bi konu var, Scout'lar eskiden dibindekine ok atabiliyodu onu kaldırdılar (atıyosunuz da debuff yiyosunuz fln yaş iş) iyi güzel wowda falan böyle de wow da pet var burda adam dibime gelene kadar aldım aldım alamadım benden 3 level düşük yaratığı zor kesiyorum, bundan dolayı soğudum oyundan bıraktım valla. Ha bir de kafamıza gecirdigimiz şeyleri görünmez yapamıyoruz wowdaki gibi o da sinir etmişti. O kadar sac sectik yüz seçtik di mi ?  Ama bir arisen ırkı var ki (cyborg zombi ama olay bu değil olay linkte) :) http://www.youtube.com/watch?v=zPQsIMSzggw yani sırf sunun için oynanabilir. /sleep komutuna kurban ;)

Not: level atlamak cok uzun iş bu oyunda ya baya baya oynadık biz Fırtınakıran 24 falan olabilmişti.
                                         
Rabbul samae, fecal rajae
Fe aynaha aral hayati
Ati elaica men hazal caouni
Arjouca rabbi, labbi nadae

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Allods Online
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2012, 23:09:15 »
Her şey bir yana, arenanın kenarında masumca duel atanları izlerken zevkine bizi öldüren Ruslardan aldığımız intikamın tadı bambaşka. "/swear". Yaptık bunu, pişman değiliz.

Çevrimdışı Asfaloth

  • **
  • 161
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Allods Online
« Yanıtla #3 : 21 Şubat 2012, 00:17:19 »
Ha ben bu tarz oyunlarin tiryakisiyimdir normalde. Ama ben bile dayanamadim oyuna. Bi support açiyim dedim 1 lvl de 5 defa vuruyodum yaratıklara o zaman uyanmam lazımdı dawaya ama işte... 44 e kadar azmettim kastim ama :P. Su an son lvl 51 galiba. Oynamayin kesinlikle tawsiye etmiyorum paraniza zamanınıza yazık diyorum  dahada bişi demiyorum
I'm not bad. I'm just drawn that way