Kayıt Ol

The Road / Yol

Çevrimdışı Kaze

  • **
  • 154
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
The Road / Yol
« : 27 Mart 2012, 20:13:45 »



Tür: Post-Apokaliptik Dram, Gerilim (Sinema sitelerine göre dram, macera, gerilim, western(?) )
Yönetmen: John Hillcoat
Senaryo: Cormac McCarthy'nin The Road romanından uyarlama.
Oyuncular: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Kodi Smit-McPhee
Gösterim Tarihi: 25 Kasım 2009


Çok da uzak olmayan bir gelecekte, büyük depremlerle başlayan felaketler iklimi değiştirmiş, Güneş kalın gri bulutların ardında görünmez olmuş, buna bağlı olarak bitki ve bitkileri yiyerek beslenen hayvanların sonu gelmiştir. İnsanlığın tükenişi ise yavaş ve ızdıraplı bir can çekişme şeklinde olmakta, sona kalanların dünyasında yamyamlıkla şiddetlenen korkunç bir terör hüküm sürmektedir. Bu distopyanın ortasında bir adam ve oğlu “iyi insanlar”ın yaşadığı güney sahiline ulaşmak için yola çıkarlar…


Yorum: Herhangi bir bitki türü ya da hayvanın artık yaşamadığı kül rengi bir dünya. Güneş uzun yıllardır yoğun bulut ve dumanların ardında ve hayatta kalanlar için yalnızca eski bir düşten ibaret.

Bir adam ve oğlu işte böyle bir dünyada güneye, denize doğru yol almakta, en büyük problem açlıkları ve yol kötülüklerle dolu. Karakterlerin isimleri yok, dünyanın nasıl bu duruma geldiği de açıklanmıyor, tek bildiğimiz dünyanın ölmekte olduğu.

Dünyanın şu durumundaki en büyük düşman ise insanoğlu. Yamyamlık artık pek çoklarını rahatsız etmeyen bir durum ve kuşkusuz insanoğlunun hayatta kalma dürtüsü ve bu uğurda göze alabileceği onursuzluğun boyutu onu hayatta kalan son canlı kılan.

Şunu çok net söyleyebilirim ki bu film hayatımda izlediğim en umutsuz, en karanlık filmdi. Çaresizlik ve umutsuzluk ancak bu kadar net bir şekilde seyirciye aktarılabilirdi. Atmosfer filmin başından sonuna izleyiciyi içine alıyor ve onu da bu umutsuzluğun bir parçası kılıyor.

Filmi izledikten sonra kitabı merak etmemek elde değil, nitekim ilk fırsatta edinip okumayı ve filmle kıyaslamayı planlıyorum. Türün meraklılarına şiddetle tavsiye ederim, izleyin ve izlettirin.

Fragman; http://www.youtube.com/watch?v=hbLgszfXTAY
Spoiler: Göster