Kayıt Ol

Higurashi No Naku Koro Ni Kai

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Higurashi No Naku Koro Ni Kai
« : 26 Nisan 2012, 00:44:12 »


Higurashi no Naku Koro Ni ile bağlantılı olan bu anime genel olarak ilk sezonda aklımızdaki sorulara çözüm niteliği taşıyor. Neden sürekli başa dönüyoruz, neden Furude Rika ölüyor, neden Watanagashi gecesi, Oyashiro-sama Laneti nedir? Tüm bunların cevabını alıyoruz.

Furude Rika, öldürüldükçe Hanyuu adında öldürülmüş bir tanrı tarafından dünyaya tekrar çekiliyor. Peki Rika-chan neden öldürülüyor?

Hinamizawa Köyünde "Hinamizawa Sendromu" adında bir hastalık var. Bu daha çok insanların beynine yerleşen bir parazit. Bu parazitin etkisi ise yoğun stres altında ortaya çıkıyor. Böylece karakterlerimizin bir önceki sezonda stres altında neden paranoyaklaştığını anlamış oluyoruz. Hastalığın belirtileri ise herkesi bir ölüm tehtidi olarak görme, şiddet, vücuduna zarar verme vs...

Köyde her kuşakta kraliçe parazite sahip bir kişi var. Biz buna Kraliçe diyoruz. Bu kişi hep Furude ailesinden, bu kuşakta da Rika-chan. Köydeki insanlar eğer Kraliçeden uzaklaşırlarsa hastalığın belirtileri 36 saat içerisinde görülüyor. Tüm köy halkı paranoyaklaşma tehtidi içerisinde oluyor. Bu da Oyashiro-sama Lanetini açıklıyor. Çünkü lanete göre köyden ayrılanı bu lanet bulur ve öldürmeden bırakmaz, oysa köyden ayrılan hastalığın semptomlarını göstereceği için eskiler tarafından bulunmuş mükemmel bir kılıf bu lanet.

Hinamizawa Sendromunu araştırmak isteyen ve hatta biyolojik silah olarak kullanma gibi hedefleri olan bir grubumuz da var. İşte bu sezonda tüm bunlar Rika-chan'ın ölümüyle bağlanıyor. Rika-chan yeni bir döngüde kendini kurtarmalı, ölümünü engellemeli ve onu kimin öldürdüğünü bulmalı,  çünkü Hanyuu'nun onu geri döndürme gücü yavaş yavaş azalıyor ve köyü kurtarmak zorunda. Bu konuda ise en büyük desteği dostlarından görüyor ve ne kadar cesur arkadaşlara sahip olduğuna şaşırıyor.

Bu sezon Rika-chan'ın kaderine karşı savaşmasıdır. İlk sezondan çok daha iyi, ve tüm sorularımıza yanıt aldığımız için tatmin olmuş bir şekilde sonlandırıyoruz.