Kayıt Ol

Kuroshitsuji

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Kuroshitsuji
« : 28 Nisan 2012, 20:13:53 »


Tür: Doğaüstü Güçler, Komedi, Drama, Tarihi
Bölüm Sayısı: 24
Yönetmen: Toshiya SHINOHARA
Senaryo: Mari OKADA
Animasyon: Hiromi OKAZAKI, Kazuo TAKIGAWA, Minako SHIBA, Takayuki FURUKAWA, Hiroyuki MORIYAMA, Shigenori TANIGUCHI
Müzik: Taku IWASAKI, SID, Yuki KAJIURA, Kalafina, Mao, Becca


Aynı adlı mangadan uyarlanan 2008 yapımı anime Viktoryan dönemi İngiltere'de geçer. İngiltere'nin soylu ailelerinden Phantomhive'ların malikanesi esrarengiz bir yangında yanar. Geriye sadece ailenin 12 yaşındaki küçük çocuğu kalır: Ciel Phantomhive.

Ama aslında Ciel o yangında yaşama geri dönebilmek için bir şeytanla anlaşma yapmıştır. Bu şeytana "Sebastian" adını verir. Sebastian olağanüstü yetenekli ve itaatkar bir uşaktır. Kurşunlar ona işlemez, ölümsüzdür. Ancak bir yere kadar Ciel'in uşağı kalacaktır. Ciel ona acı çektienlerin intikamını alana dek. 12 yaşındaki çocuk bu amacına ulaştıktan sonra anlaşmaya göre Sebastian onun ruhunu alacaktır.

Bu arada Ciel, Sebastian’la birlikte Kraliçe Victoria’nın ilgilenmesini istediği Londra’daki gizli davaları çözmektedir. Bu yüzden ona "Kraliçenin bekçi köpeği" denir.


Kuroshitsuji en baştaki "Şeytan ile anlaşma" kısmı dışında pek fazla doğaüstü öge içermiyor. Bazı noktalarda çok komik olabiliyor; mesela Sebastian'ın "Yes my lord"ları çok komik :D Ayrıca malikane ahalisi kısımlarında bol bol gülebilirsiniz. Animede kararınca aksiyon da var. Dövüş sahneleri güzel işlenmiş. Kraliçenin davalarını çözerken oldukça hareketli, kesinlikle sıkmıyor. Her şey yerli yerinde. Çizimler çok güzel. Mekanlar çok güzel. Ev ahalisinin geçmişi konuyla çok güzel bağlanıyor. Animenin tek kötü tarafı Ciel'in az biraz zorlama bir karakter olması. Yani 12 yaşında olmasa iyi olurmuş Şöyle bir 16-17 olsaydı animede bir kusur bulamazdım. 12 yaşında bir çocuk bu kadar da olgun olmaz ki...

Animeyi Hellsing'e benzetenler oluyor (özellikle ilk bölümlerini) ben bu konuda yorum yapamayacağım ama benim fikrim animenin kesinlikle izlemeye değer olduğu.

Bu arada jeneriği muhteşem! BURADAN bakabilirsiniz.

"Aşırı kutsallık kötülükten de beterdir."
Sebastian

Bölüm Listesi:

01. His Buttler, Talented
 02. His Butler, Strongest
 03. His Butler, Omnipotent
 04. His Butler, Whimsical
 05. His Butler, a Chance Meeting
 06. His Butler, At the Funeral
 07. His Butler, Travel
 08. His Butler, Training Animals
 09. His Butler, a Phantasm
 10. His Butler, On Ice
 11. His Butler, Whatever
 12. His Butler, Lonely
 13. His Butler, Dependent
 14. His Butler, Unusually Talented
 15. His Butler, Competes
 16. His Butler, Alone
 17. His Butler, Dedicates
 18. His Butler, Transfers
 19. His Butler, Jailed
 20. His Butler, Escapes
 21. His Butler, Hires
 22. His Butler, Cancels
 23. His Butler, Admires
 24. His Butler, Swift
 












 




Çevrimdışı Lowan

  • **
  • 65
  • Rom: 0
  • We are the prisoners of our own fantasies.
    • Profili Görüntüle
    • Dragon's Lair
Ynt: Kuroshitsuji
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2012, 21:25:11 »
Beyaz saçlı beyaz kanatlı karakteri beğenmedim. Konu fena değil gibi duruyor. Çizimler de çok güzel olmasa da (dijital çizimi animede çok beğenmiyorum) karakter tasarımları idare eder. Eve gittiğimde bir göz atabilirim sanırım.

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kuroshitsuji
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2012, 03:28:46 »
Beyaz saçlı beyaz kanatlı karakteri beğenmedim. Konu fena değil gibi duruyor. Çizimler de çok güzel olmasa da (dijital çizimi animede çok beğenmiyorum) karakter tasarımları idare eder. Eve gittiğimde bir göz atabilirim sanırım.

Sanırım benim en çok sevdiğim çizim tipi. Karakter tasarımları da gayet iyidir. Göz atarsan beğeneceğini düşünüyorum. İyi seyirler.

Not: Beyaz saçlı kanatlı karaktere çok takılmana gerek yok ;)

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kuroshitsuji
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2016, 23:35:23 »
Çoğu kişinin aksine 2.bölümü daha gizemli ve güzel buldum. İlk sezonda gıcık olduğum karakter (evet o beyaz saçlı) yüzünden bazı bölümler itici gelmişti. Sebastian çok değişik bir tip. Her eve öyle bir yardımcı gerek. :D

En çok Ciel'i sevdim. Yaşına rağmen çok olgun ve kararlı duruşa sahip biriydi. Ayrıca çocuk karakterler içinde en karizmatik bulduğumdur. İkinci sezonun finalinde ciddi anlamda hayrete düşmüş ve o sarışın çocuğu sevmiştim. Ayrıca içimdeki sadist çok sevinmişti.Herkes ettiğini bulur. :D
Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-