Kayıt Ol

Dracula Günlükleri - Kim Newman

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Dracula Günlükleri - Kim Newman
« : 31 Mayıs 2012, 22:22:48 »

İthaki Yayınları, Kont Dracula’nın başrolde olduğu Dracula Günlükleri adında yeni bir seriyi çok yakında okurlarla buluşturacak!

Kim Newman’ın üçlemesinin aynı isimli bu ilk kitabında, Van Helsing ve arkadaşlarının öldürmeyi başaramadığı Eflak Prensi Kont Dracula, İngiltere Kraliçesi Victoria ile evlenmiş ve bu olay sayesinde şu ana kadar gölgelerde gizlenmek zorunda kalan tüm vampirler İngiltere’nin aktif yaşamına katılmıştır. Londra sokaklarında yeni ittifaklar kurulurken bir taraftan da vampir fahişeler öldürülmektedir…

Newman, büyük zevkle okuyacağınız alternatif tarih üçlemesinin ilk kitabında vampir edebiyatının meşhur karakterlerinin yanı sıra Karındeşen Jack, Dr Jekyll, Dr. Moreau, Oscar Wilde, Kraliçe Victoria gibi dönemin gerçek ve kurmaca kişilerini de aynı çatı altında topluyor.

Kendi ifadesiyle açıklamak gerekirse:

Alıntı
“İlk romanım Night Mayor’da 1940’ların suç filmlerindeki yüzlerin ve suretlerin aynı şehirde takıldıkları ortak bir dünya yaratma fikrini keşfetmiştim; Dracula Günlükleri’nin Londra’sını da Victoria döneminin sonlarındaki bütün büyük korku, suç ve sosyal melodramlarındaki birbiriyle kesişen öykülerin aynı anda gerçekleştiği benzer bir yer haline getirmek bariz bir adımdı (evet, tüm bunlar Frankenstein Meets the Wolf Man gibilere kadar uzanıyor).”

Yakın zamanda raflarda olması beklenen kitabın ÖN OKUMAsı her zamanki gibi Kayıp Rıhtım farkıyla sizlerle! Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Kitabın çevirmenliğini Cihan Karamancı, yayına hazırlığını ise Yosun Erdemli üstleniyor.

Şimdiden iyi okumalar!

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dracula Günlükleri // Kim Newman
« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2012, 22:41:29 »
Başka ülkelerin en çok okunanlar listelerini kurcalarken sık sık karşıma çıkan kitaplardan biri olan Anno Dracula (ya da çeviri adıyla Drakula Günlükleri) uzun zamandır ilgimi çeken kitaplar arasındaydı. Bildiğim kadarıyla alt başlığı tarihi-fantastik kurgu. Ancak bununla da sınırlı kalıyor gibi değil.

Uzun zamandır merak ettiğim bu kitabın süpriz yaparak dilimize kazandırılıyor olmasından dolayı çok mutluyum. Gerçekten çok hoş bir süpriz oldu. Bu yaz güzel kitaplar geliyor. Benim için bunun en büyük göstergesi de bu kitap oldu.

Not: kapağı gerçekten çok beğendim.

Çevrimdışı Black Helen

  • ***
  • 782
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
"Dracula Günlükleri" Raflarda
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2012, 20:42:09 »

Geçtiğimiz günlerde ön okumasını yayımladığımız, Kont Dracula'nın başrolde olduğu Dracula Günlükleri adlı kitap raflardaki yerini aldı.

Kim Newman'ın üçlemesinin aynı isimli bu ilk kitabında, Van Helsing ve arkadaşlarının öldürmeyi başaramadığı Eflak Prensi Kont Dracula, İngiltere Kraliçesi Victoria ile evlenmiş ve bu olay sayesinde şu ana kadar gölgelerde gizlenmek zorunda kalan tüm vampirler İngiltere'nin aktif yaşamına katılmıştır. Londra sokaklarında yeni ittifaklar kurulurken bir taraftan da vampir fahişeler öldürülmektedir...

Newman, büyük zevkle okuyacağınız alternatif tarih üçlemesinin ilk kitabında vampir edebiyatının meşhur karakterlerinin yanı sıra Karındeşen Jack, Dr Jekyll, Dr. Moreau, Oscar Wilde, Kraliçe Victoria gibi dönemin gerçek ve kurmaca kişilerini de aynı çatı altında topluyor.

Alıntı
"Bu kitap edebiyatın, tarihin ve vampirlerin ilk karışımıydı; vampirlerin artık her yerde oldukları bir dünyada da hâlâ en iyisi ve dişleri eskisi kadar keskin. Yorumları ve akıl oyunlarıyla okuması mecburi bir eser.
Tek kelimeyle muhteşem."
-Neil Gaiman-

"Stephen King vampirlerden nefret ettiğimizi farz ediyor; Anne Rice onları sevmeyi güvenli bir hale getiriyor, çünkü onları birbirinden nefret ettiriyor. Kim Newman ise çoğumuzun onlarla bir arada yaşadığından kuşkulanıyor... Dracula Günlükleri o postmodern türün, kendiyle takıntılı ölmeyenlerin mutlak tasviri."
-Newyork Times-

Çevirisini Cihan Karamancı'nın yaptığı ve Yosun Erdemli'nin yayına hazırladığı kitabın detaylı tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.
Spoiler: Göster

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dracula Günlükleri // Kim Newman
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2012, 15:39:25 »
Ön-sipariş ile almıştım ve biraz yavaş olmakla beraber okuyup bitirdim. Bugünlerdeki şu popüler vampir akımı, ergen vampir aşkları ve entrika peşinde koşan kam emici kitapları harıl harıl Türkçe'ye çevrilirken, böyle bir kitabın dilimize bu kadar geç çevrilmesi üzücü.

Kitap bizim bildiğimiz Dracula hikayesinden üç yıl sonrasını anlatıyor. Tanıtımda da bahsedildiği gibi o dönemin tarihinden ve yine o yıllarda geçen kurgu eserlerden birçok farklı karakter içeriyor. Bram Stoker'ın karakterlerinin dışında başka yazarlar tarafından yazılmış çizilmiş vampir karakterler de dahil edilmiş ve onlar "ata"lar olarak anılıyor.

Başta oldukça ağır ilerlemesine rağmen Bram Stoker'ın Dracula'sıyla bağlantı kurulduktan sonra daha rahat ilerlemeye başladı. Ama yine de o kadar fazla karakter var ki ben zorlandım. Çünkü karşıma çıkan isimle daha önce tanışıp tanışmadığıma, onun vampir mi sıcak mı olduğuna kafa yorarken kitap sayfalarını geriye çevirdiğim çok oldu. Paragraflarda haddinden fazla isim geçiyor.

Kitabın sonunda tek tek hangi bölümde kullandığı karakterlerin nereden geldiğini, hangi eserlerden ödünç alındığını tek tek açıklıyor yazar. Aynı zamanda kullandığı bazı kalıplarda bile hangi yazarlardan esinlendiğini anlatıyor.

Ben beğendim, tavsiye de ederim, ama çok akıcı diyemem. Gerçi sonlara doğru baya hızlandı. Zekice yazılmış bir kitap. Umarım devam kitaplarının çevirisi gecikmez.


Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Kanlı Kızıl Baron Geliyor
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2013, 18:00:40 »

Meraklılarının heyecanla beklediği Dracula Günlükleri serisinin ikinci kitabı "Kanlı Kızıl Baron" 5 Aralık’ta raflardaki yerini almaya hazırlanıyor!

Yıl 1918… Kont Dracula, Almanya ve Avusturya-Macaristan ordularının komutanıdır. İnsanların en korkulu rüyaları gerçek olmuş ve onlara dünyada cehennemi yaşatmaya gelmişlerdir. Gökyüzü gölgelenmiş, ufuk çizgisi kana bulanmaya başlamıştır. Dracula’nın Kanlı Kızıl Baron’u artık göklerdedir. Bu korku verici pilotun başarısının ardında Dracula dışında bir karakterin daha büyük etkisi vardır: Edgar Allan Poe.

Bram Stoker Ödülü ve Britanya Bilimkurgu Derneği Ödülü’nü kazanan ve Neil Gaiman’la ortak çalışmalar yapan yazar Kim Newman’dan korkuyu, savaş tarihini ve vampirleri bir araya getiren, sinema ve edebiyat tutkunlarının ellerinden bırakamayacağı bir eser. Bir alternatif tarih romanından, alışılmış vampir hikâyelerinden çok daha fazlası…

Dracula Günlükleri'nin ikinci kitabında serinin hayranlarını bir sürpriz bekliyor. Yazarın kısa romanı VAMPİR AŞKI bu kitapta okuyucularla buluşuyor.

Kitabın birinci bölümünü içeren ÖN OKUMAsı için BURADAN buyurun.

İthaki Yayınları’ndan çıkacak kitabın çevirisini, ilk kitapta olduğu gibi Cihan Karamancı,  yayına hazırlığını ise Yosun Erdemli üstleniyor. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.