Kayıt Ol

‘Yurdum’ Samurayları

Çevrimdışı zçaiqü

  • **
  • 76
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
‘Yurdum’ Samurayları
« : 14 Haziran 2012, 21:54:54 »


Video: http://www.youtube.com/watch?v=qce59NucfGE

Bu videoyu sıcaklığın gölgede 7000 dereceyi geçtiği şu günlerde, bu öğleden sonra çektim. Videoda görülen samuraylarla aynı yurtta kalıyoruz ki zaten üzerinde cenk ettikleri alanda yurdun balkonu. Fakat ikisiyle de tanışmışlığım yok. Konuya dönersek, ben bu bilinçdışı davranışlarını beyinlerine güneş geçmiş olmasına bağlıyorum.  Ayrıca bu tersten samuraylarımızın ellerindeki silahlar, yüksek ihtimalle viledadan falan sökülmüş sopalar. Fakat bu işi yaparken yüzlerinden okunan ciddiyet ve ustalığı takdire şayan buldum. Özellikle de beyaz baskılı tişörtlü samuray. Şimdi de bu zorlu düello üzerine yaptığım analizi sizlerle paylaşıyorum.

00.02: Beyaz baskılı tişörtlü samurayımız artistik hareketlerle (birtakım döndürümsel, kralbenimsel devinimlerle) düelloyu başlatıyor.

00.08: Gri tişörtlü samurayımız saldırıları cılız hamlelerle atlatmaya çalışıyor.

00.15: Beyaz baskılı tişörtlü samurayımız ustalığını sopasını tek elle tutarak ve bacaklarını doğru açılarda konumlandırarak belli ediyor. Yüz ifadesi -her ne kadar seçilmesede-  tam bir özgüven timsali.

00.20: İki samurayda ataklarını kesip birbirlerini ciddiyetle tartmaya başlıyor. Bu sırada akıllarından türlü türlü hamleler planlayıp, rakiplerinin zayıf noktalarını arıyorlar. Gerçketen profesyonelce !

00.44: Ve o mükemmel hareket ! Gri tişörtlü samurayımız dededen samuray olduğunu sopasını sol eliyle tutarken sağ elini havaya kaldırmasıyla gösteriyor. Muazzam bir duruş ! Mest oluyoruz. Kelimeler kifayetsiz.

00.52: Beyaz baskılı tişörtlü samurayımız 8 saniye önceki harekete adeta nazire yaparcasına kendine özgü bir hareket sergiliyor. Girdiği bu şekli daha çok zeybek oyunlarından biliyoruz. Tam bir kültür mozaiği kendisi. Kesinlikle stil sahibi bir samuray.

1.07: Beyaz baskılı tişörtlü samurayımız düelloya dostça ve kimseye zarar vermeden noktayı koyuyor. Ama ne nokta ! Silahını öyle bir döndürüyor ki izlerken başımız dönüyor. Dengemizi kaybediyoruz. Cama pencereye tutunuyoruz düşmemek için. Bize böyle bir final şovu izlettiği için kendisine milyarlarca kez teşekkür ediyoruz.

Allah’ım sen büyüksün.

H. Barış Beledin
cellde.tumblr.com