Kayıt Ol

Puella Magi Madoka Magica

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Puella Magi Madoka Magica
« : 05 Temmuz 2012, 23:09:04 »
magicalbronze'a teşekkürler.


Diğer Adı: Mahou Shoujo Madoka Magica
Tür: Macera, Psikolojik, Doğaüstü Güçler
Bölüm Sayısı: 12
Stüdyo: SHAFT
Yönetmen: Akiyuki SHINBO
Senaryo: Gen UROBUCHI
Animasyon: Junichiro TANIGUCHI, Mika TAKAHASHI
Müzik: Yuki KAJIURA


Kaname Madoka bir gün alışveriş merkezindeyken kafasının içinde birinin yardım istediğini duyuyor. Kaynağını bulana kadar sesi takip ettikten sonra ilginç bir yerde bir kız tarafından kovalanan, yaralanmış sevimli (!) yaratığı görüyor. Adı Kyubei olan bu hayvan-oyuncak karışımı küçük yaratığın peşindeki kızın okula yeni transfer olmuş ve transfer olmadan önceki gece rüyasında gördüğü kızla aynı kişi olduğunu görünce çok şaşırıyor. Derken Mami Tomoe adlı bir kız ortaya çıkıyor ve transfer öğrenci gönderildikten sonra işin aslını Madoka'ya açıklıyor. Mami ve transfer öğrenci (Akemi Homura) aslında Puella Magi denilen cadı avcıları! Kyubei  Madoka'ya istediği herhangi bir dileği yerine getirme karşılığında onu da cadı avcısı yapabileceğini söylüyor. Ancak bu öyle kolay bir iş değil, sürekli cadılarla savaşmak ve "ölümle dans etmek" için gerçekten bu riske değecek bir dileği olmayan Madoka kararını biraz bekletiyor.

Madoka'ya anlatılana göre bir kız Puella Magi olmak için gerçekleşmesini istediği dileği karşısında Kyubei ile bir anlaşma yapıyor. Buna göre var olduğu müddetçe cadılarla savaşması gerek. Puella Magi, dönüşürken Soul Gem denilen bir tür mücevhere sahip oluyor. Bu Soul Gem cadılarla savaştıkça, yani büyülü güçlerini kullandıkça bulanıklaşıyor. Onu tekrar parlatmanın yolu ise cadıların sahip olduğu Grief Seed'ler. Cadı avladıkça bundan topluyorlar ve Soul Gem'lerini parlak tutarak güçlerini muhafaza ediyorlar. Aşağıdaki resimde sağda Soul Gem, solda Grief Seed var.


En baştan itibaren biriken birçok sorunun cevabı ilk bölümlerinde iyi bir çıkış yapamamış animenin sonraki bölümlerinde patlamasına sebep olan şeylerden. Peki başka ne bu animeyi güzel kılıyor? Birincisi gereksiz yere uzatılmadan tadında bırakılması. İkincisi ise elbette müzikleri. (Ben de animeye soundtrack'ten çok güzel bir parça üzerine başladım) Anime çok güzel parçalara sahip ve bu parçalar yerleştirildikleri sahnelerin vermeye çalıştığı duyguyu katlıyor. Opening için aynı şeyi söyleyemem, ama Ending çok güzel.

Opening
Ending

Bir diğer şey çizimler. Keskin siyah çizgilerin yerine yumuşak çizgiler kullanılmış karakterlerde. Ama asıl çizimleri Cadı Labirentlerinde görüyoruz. Sırf bu Cadı Labirentleri için hayatımda izlediğim en iyi görsele sahip anime diyebilirim. Şöyle ki bir cadının alanına girdiğinizde sizi labirentin içine hapsediyor ve orada haklamaya çalışıyor. Ama bu labirentler öyle orijinal ve öyle yaratıcı ki ağzınız açık kalıyor. Ayrıca çizim tekniği de oldukça farklı. Bunlardan birkaç tanesinin resmini ekliyorum, ama hepsi birbirinden güzel, görülmesi lazım.






Karakterler:

Kaname Madoka:



İyi niyetli, tatlı kızımız. Kyubei tarafından sürekli Puella Magi olmaya ikna edilmeye çalışılıyor. Arkadaşlarına çok düşkün.

Akemi Homura:



Yeni gelen transfer öğrenci. Çok zalim ve soğuk görünüşlü. Güçlü bir Puella Magi. Kyubei'yi hiç sevmiyor hatta öldürmeye çalışıyor.
Miki Sayaka:



Madoka'nın en yakın arkadaşı. Sınıf arkadaşı olan kemanist bir çocuğa aşık. Ancak çocuk bir kazada el parmaklarını bir daha kullanamayacağı şekilde yaralanmış. Onun bir daha keman çalamayacak olmasına çok üzülüyor.

Kyouko Sakura:



Psikopat bir Puella Magi. Her şeyi dalgaya alan, değerleri olmayan ve yiyecek şeylere düşkünlüğü olan kızıl saçlı cadı avcısı.

Mami Tomoe:



Madoka ile aynı okuldan bir Puella Magi. Her konuda tam bir Senpai. Madoka'nın kararını vermesinde ona yardımcı olmaya çalışırken işin inceliklerini de gösteriyor.

Kyubei:



Sevimli görünen ve önüne gelen kızı Puella Magi yapmaya çalışan oyuncağımsı yaratık.


Bölüm Listesi:
Spoiler: Göster
01 - As If I Met Her in My Dream...
02 - That Would Be Really Nice
03 - I`m Not Afraid Anymore
04 - There Are Miracles and Magic
05 - There`s No Way I Would Regret It
06 - This Just Isn`t Right
07 - Can I Face My True Feelings?
08 - I`m Such a Fool
09 - I Can`t Forgive That Kind of Thing
10 - I Can`t Depend on Anyone Anymore
11 - The Final Sign Left
12 - My Best Friend


İlk birkaç bölüm basit bir anime izlenimi verebilir, ama devam ederseniz ne güzel bir şey yakaladığınızı göreceksiniz. İyi seyirler!














Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Puella Magi Madoka Magica
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2012, 23:25:49 »
Sonunda ne Fırtınakıran ne de ben oldum bu başlığı açan  ;)
Güzel olmuş, ellerine sağlık.
Bu anime için "Nihbrin önerir" şeklinde anabilirsiniz  :P
[*]Özellikle 11. bölüm mükemmeldir gözümde.[/*]

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Puella Magi Madoka Magica
« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2012, 13:42:51 »
Böylece forumlarımıza, Galaxie sağolsun, Madoka da teşrif etmiş bulundu. Aylar öncesinden Nihbrin'in bana önerdiği, tabii benim her zamanki gibi unuttuğum ve sonrasında ostlerinin büyüsüne kapılarak başladığım animedir efenim kendileri.

Açıkçası farklı yerlerden okuduğum yorumlar, neredeyse kusursuza varan olumlu yorumlar ile beklentilerimi çok yüksek tutunca ilk birkaç bölümde hayal kırıklığına uğrar gibi oldum. Bazı kesimlerin "Son 10 yılın en iyi animesi" diye adlandırdıkları yapım bu muymuş dedim kendi kendime. Neyseki ön yargımı bir kenara bırakmak suretiyle sona yaklaştıkça yapılan yorumların hakkını bir bir verdiğini fark ettim.

Beni asıl etkileyen kısmı mahou shoujo türüyle kendini kamufle ederek sonlara doğru özgün konusuyla bombayı patlatmış olmasıdır.

Ayrıca demek ki neymiş? Çok izlenmesi için bir senaryoda her zaman aşk teması olması gerekmiyormuş. Tabii buradaki aşk olayı bakış açısına göre değişiyor.

İyisi mi, ben susayım sizler bulup izleyin.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Puella Magi Madoka Magica
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2015, 14:47:05 »
Ben anime sevmem. Aşırı büyük gözleri, pembe ya da mavi saçları, kızların mini mini etekleri ve bunun gibi pek çok şey yüzünden bana hep itici gelmiştir Japon çizgi filmleri. Yıldızımız barışmadı, olmadı bir türlü.

Peki o zaman burada ne işin var diyeceksiniz? Madoka yüzünden... Hepsi onun yüzünden. Bu 12 bölümlük anime beni kendisine resmen hayran bıraktı. Böyle bir şeyi hayatımda izlemedim, bir daha da dengini bulabileceğimi hiç sanmıyorum.

Galaxy vakti zamanında karakterleri, ilk bölümün konusunu ve çizimleri gayet iyi bir şekilde özetlemiş zaten. O yüzden bu konulara girmeyeceğim. Onun yerine belirtmekten kaçındığı bir şeyi söyleyeceğim size...

Yukarıdaki görsellere, o şirin kızlara baktığınızda aklınızdan geçen ilk şey ne oluyor? Ben söyleyeyim: Bir başka şirin mi şirin büyücü kız çizgi filmi. Değil mi? Hayır... Hem de hiç ama hiç değil. Madoka Magica çok sıradan bir çizgi film gibi başlayıp yavaş yavaş açılıyor. Üçüncü bölümün sonunda aslında hiçbir şeyin o kadar da "şirin" olmadığını anlayıveriyorsunuz. Daha sonraki bölümlerdeyse dumur üstüne dumura uğruyorsunuz. Çünkü beklediğiniz hiçbir şeyi vermediği gibi alışık olduğunuz tüm klişeleri de çok başarılı bir şekilde yıkıyor Madoka.

Tadınız kaçmasın diye çok fazla şey anlatmayacağım ama şu kadarını söyleyeyim, son yıllarda izlediğim hiçbir şey beni bu kadar şaşkına çevirmemiş ve kendine bu kadar hayran bırakmamıştı. Ama biraz sabırlı olmak, tamamını izlemek gerek. Zaten her biri 20 dakikadan oluşan 12 bölümden ibaret. Özellikle Son 4-5 bölümü ekrana kilitlenmiş bir şekilde izleyeceksiniz, garanti ederim.

Son olarak, beni bir kez daha zehirlediği ve hayatıma asla unutamayacağım bir eser daha soktuğu için sevgili Fırtınakıran'a kocaman teşekkürlerimle.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.