Kayıt Ol

Ölü Kesimi / Kıyım başlıyor

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 6 sayfa 4)
« Yanıtla #45 : 12 Nisan 2008, 21:34:40 »
Bölüm 7-Meclis ve Komite

Crite ciddiyetini bozmadan sordu:”Anlıyor musunuz?”

Assonan Crite’ın söylediklerinden anlayabileceğinden fazlasını çıkartmıştı zaten.Teleksimle bile karşı karşıya gelebilecek bir güç zaten onun Parson Meclisi’nden alabileceği yardımı yadırgamazdı bile.Başlarına kötü bir son gelecekti çünkü ırkları tehdit eden şey her neyse ilk olarak Parson Meclisi’ni ve Teleksimi ortadan kaldırmayı düşünüyor olmalıydı.Çünkü bu ikisinde onları yok edebilecek en önemli şeyler vardı;”Büyü”,”Güç”,”İnanç”…

Planlanan şey belliydi.Ölü kesimi Dünya’dan sürüldüğünden beri çok güç kaybetmişti.Ve Dünya’ya girmeleri söz konusu bile değildi.Bu yüzden Teleksim ve Parson Meclisi’ni ayaklandırmayı planlamışlardı.Bu iki topluluk içten içe yok olurken Ölü Kesimi’de güç toplayacaktı.Bu durumda onları hiçbir şey tehdit edemezdi.”Irkların yeniden örgütlenmesi” bile…

Parson Meclisi mistik büyü bakımından daha güçlüydü.Böylece zarar olmadan Ölü Kesimi yok edilebilirdi.Bu yüzden Parson Meclisi ile başlamak istiyorlardı.Assonan da plana dahildi.Önce kullanılacak sonra temizce yok edilecek biri vardı.Meclis onun ellerindeydi ve ona olan güvenleri tamdı.
Teleksim ise daha kalabalık fiziksel güce dayalı bir topluluktu.Güç;büyü gücündeydi.Fiziksel güç iblisleri daha zor yenerdi.Daha fazla kayıp vererek.İşte Ölü Kesimi Teleksim’i bu şekilde parçalamak istiyordu.Onların uyguladığı yöntem kendileri için kullanılacaktı.Güçleri geri dönecekti.Yani bir bakıma fiziksel güçle savaşılıp,öldürüleceklerdi.Onlar,böyle istiyordu.Ölü Kesimi çok acımasızdı.
İşte ırkların kaderini aslında bu iki büyük topluluk belirleyecekti.Onların bütün gücü buydu.Ama başkaları da vardı.

---------------------------------

Assonan’ın yardım almaya gittiği Komite, Teleksim’lerin ana örgütüydü. Komite, politik bir merkezdi.Başta Cüceler olmak üzere ırkların pek çoğu komite ile yönetilirdi.Irkların Komite’ye güveni tamdı ve ona inanırlardı.Komite’nin ırkları bir şeye inandırması güç olamazdı.Ama Komite’yi bir şey inandırmak çok güç bir şeydi.

Assonan yattığı yerden bunları düşünüyordu.Yanına döndüğünde Eternia’nın da uyumadığını fark etti.

-Sence yalan mı söylüyor?

Assonan şaşırdı.Eternia ona yüzünü dönmeden hiç konuşmazdı.

-Şey anlamadım.

-Ne dediğimi duydun.Sence o yalan mı söylüyor ?

Eternia yüzünü ona dönmüştü.Kızın yüzüne çok sert bir ifade kazınmış gibiydi.Assonan,üzerinde yattığı taşlardan rahatsızmış gibi yüzünü buruşturdu;

-Ben-bilmiyorum.Nereden anlayabilirim ki?

Eternia yeniden sırtüstü yattı.

-Belki de bana öyle gelmiştir.Bir Teleksim olmayacak kadar zarif gözüküyordu.

Eternia, bunları sanki kıskançlıkla söylermişçesine öfkeli bir biçimde söylemişti.

Assonan,sessizce güldü.”Hiç o kadar emin olma Eternia.”

-Ondan hoşlandın mı?

Assonan ürktü.Eternia daha önce ona böyle bir soru sormamıştı.

-Ondan hoşlandın mı, diye yineledi Eternia.
”Yo hayır”diye yanıtladı Assonan kendinden emin olmayarak.Bunu daha önce düşünmemişti.O,daha önce bir kızı sevmemişti ki!
Belki de ben fark etmemişimdir diye iç geçirdi.Daha önce böyle bir şey yaşamadığım için fark edememişimdir.Belki daha önce de birine aşık olmuşumdur?

Sanki bundan tiksinmiş gibi durdu.Şu anda bizim yapmamız gereken bir şey var.Bunu düşünmemeliyim.
O gece uyuyamayan birtek Assonan değildi.Birtek Assonan’lar değildi.

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 7 sayfa 4)
« Yanıtla #46 : 12 Nisan 2008, 21:53:17 »
uzun süredir yorum yapmıyorum ama emin ol daimi okuyucunum canım :P yine mükemmelsin.Devamını bekliyorum :P

too much sugar 
tb

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 7 sayfa 4)
« Yanıtla #47 : 13 Nisan 2008, 11:17:46 »
Teşekkür ederim daimi okuyucum :D Bu arada flashword ve flashback'leri sıklaştırmayı düşünüyorum.Özellikle Komite ve Meclis'in geçmişi için...Ayrıca yakında birçok yeni karekter gelecek.Ve onları yakından tanıyabilmeniz için herbirinin geçmişlerinden belli başlı parçalar göstereceğim.Bunlar farklı bölümlerde olacağı için toparlamak güç olabilir.Şöyle düşünün;Lost'ta karekterler için flashback'ler veriyor ama bunların hepsini toptan vermiyor.Öyle birşey yani :D 6. bölüm kısa olduğu için pek okunmadı sanırım bu arada :P Bu yüzden artık bölümler 1,5 word sayfasından kısa olmayacak.

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 7 sayfa 4)
« Yanıtla #48 : 13 Nisan 2008, 19:13:29 »
Hepsini toptan okudum, güzel bir hikaye. Biçim yönünden eleştireyim öncelikle.

Çok okunaklı ve akıcı bir yazı stili seçmişsin. Birinin ağzından anlatılması üslubu da güzel oturmuş sanki hikayeye. Olaylar çok hızlı oluyor, daha önceki yorumlarda brave_prens lotr'a benzemiş demiş, ama bence hiç de benzememiş bu yönden :D . Bu arada tekrar betimleme diyeceğim zira okurken konuşmalar karanlıkta gerçekleşiyormuş gibi geliyor :D

Hikayeye gelelim.

Irklar hikayenin temelinde sanırım ama onları parçalarda göremiyoruz, ben daha sıklaştırsan daha iyi olur diye düşünüyorum, onlarla ilgili bilgileri. Assonan karakteriyse ilginç olmuş, sonunun iyi olmasını beklemiyorum :P . Meclis ve Komite hoşuma gitti, biraz daha bilgi versen daha iyi olur ama içiçe sokma, öyle olmuş biraz 7. bölüm'de. Örneğin bir bölümde birini anlat bir bölümde diğerini, ondan ona geçince anlaşılmıyor pek.

Genel olarak güzel bir kurgu, önceden planlanmış sürprize dayalı, ben yapamam bunu :D, evet sevdim tebrikler.
try again fail again fail better

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 7 sayfa 4)
« Yanıtla #49 : 13 Nisan 2008, 19:51:39 »
Evet biliyorum :D Betimleme konusunda aşırı zayıfım.Ben genelde bölümleri birçok parçaya ayırıyorum.Ayrı ayrı bölümler yapınca kısa olur gibime geliyor.Bir bakıma özet veriyorum.Dediğini yapacağım ama saol =) Bundan sonraki bölümlerde zaten ırklarla teker teker karşılaşacağız.Gelecek 2 bölümde Komite'nin Meclis'e karşı tutumunu öğreneceğiz.Ayrıca ırkları temsil eden birçok kahramanımız olacak.Assonan'ın merkez olmasını istemedim.Buna karşılık ona çok fazla sorumluluk yükledim.Beğenmene sevdim =)

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 7 sayfa 4)
« Yanıtla #50 : 01 Mayıs 2008, 17:57:36 »
Bölüm 8-Kurucu ve Koruyucu
Koyu gecenin altında yatıyordu.Acı çekmiyordu ama başlamakta olduğunu bitirememişti.Zorlanarak derin bir nefes aldı.Sarı buklelerinin bittiği yerde kılıcı duruyordu.Elini uzatmaya çalıştı ve kılıcın gümüş sapını yakaladı.Elindeki kesikten akan koyu kırmızı bir kan damlasını kılıcının üzerinde damlattı.Diğerlerinin seslerini işitiyordu onu kurtarmaya geliyorlardı.Zorlukla belindeki keseyi çıkarttı.Onu birine vermeden ölmek istemiyordu.Gözlerini kırpıştırdı haykırdı;

-Anmesia,Minatha.Benim ayinime tanık olun.Şimdi korkusuzlar için bunu yapacağım.Taptığınız Goltin buna tanıktır.
“Sus” dedi bir kadın sesi.”Biz geldik sevgilim,bunu yapma.Benim için yapma!”

Genç kadın yalvarıyordu.Matihya,kabullenircesine sesini kesti.Genç kadının eğilmesini istedi.

“O,artık senindir Ketin.Lütfen beni unutma.”Fısıldayarak ona son sözlerini söyledi.

Ve adam son soluklarını verirken gözyaşları içinde onu izleyen birkaç yoldaşı bağırdı.

“Senin andını okuyacak olan korkusuzlar senindir ve senin gibi öleceklerdir.Komite’nin kurucusu sensin en cesurumuz Matihya.”

O zaman Komite resmi olarak kurulmamıştı.Komite’yi bir araya getiren aslında Matihya ve Ketin’in aşkıydı.En başta Ketin’i ırklarını yok eden büyücü krallarının elinden kurtarmak için savaşıyorlardı.Sonra bunun aslında onların bir araya gelmesi için gereken bir kural olduğunu anladılar.Bunu anlamak için Sandora’nın efsanesini tanımaları gerekti.
**
-Assonan gözlerini aç.Hadi,uyan.
Assonan önce nerede olduğunu anlayamadı.Etrafına bakındığında hala kamp yerinde durduklarını fark etti.Oysa ona günlerce yürümüşler gibi geliyordu.Başına dayanılmaz bir acı saplanmıştı.Doğrulmaya çalışırken bir yandan da başını tutarak inledi:
-Ne oldu bana? Crite nerede ?
Eternia sarı saçlarını geriye iterek başını salladı.Kemerine sıkıca bağlamış olduğu hançeri yoklayıp derin bir nefes aldı.

-Birkaç gündür uyuyorsun ve ateşin var.Senin için çok endişelendik.Crite bir işi olduğunu söyleyip ormana gitti.Ha birde bunu bıraktı.

Eternia sırt çantasını aceleyle açıp içinden bir kese çıkarttı.Daha sonra kesedekileri avucuna boşalttı.
-Al bunları.Başının ağrısını azaltır.

Assonan kurumuş otları alıp çiğnemeden yuttu.

-Yorgunluktan olmuş olacak.Biraz dinlenirsem iyi olacak.Ama Eternia,çok geciktik.Yola bir an önce devam etmeliyiz.

Eternia Assonan’ın ellerini tuttu.Yüzünü yavaşça yaklaştırarak eğildi.

-Biliyorum Assonan.Biliyorum.
**
Mükemmel birisiydi.Uzun boylu,esnek bir görünümü vardı.Kısacık kahverengi saçlarının üzerini soluk yeşil bir bere kapatıyordu.Bazı kişiler onun güçlü bir erkek olduğu düşünüyordu ama onu gören-kurtardığı kişiler onun mükemmel bir dişiye,bir periye benzetiyorlardı.Sanki bir,bir Gingko …

Ama daha çok insana benziyordu.Yüz hatlarının asilliğinin tıpkı bir Lewim gibi olduğunu söyleyenler vardı,yeteneklerinin Cüceler gibi,gücünün Troller gibi…Çevikliği ve ortamı iyi kullanabilmesi de tıpkı bir Western gibiydi.Kısacası bütün özellikleri ırkları andırıyordu.Ama gözleri,gözleri bambaşkaydı.
Çoğunlukla ormanda ortaya çıkıyordu.Başına bela gelen misafirlerini koruyordu.Pek görünmezdi ve de konuşmazdı.Ama sesi bir müzik gibiydi.Ona inananların bir kısmı kanatlarının olduğunu bile sanıyordu.Kimi zaman şehirde yaşanan savaşlarda zafer kazanılmasının “onun” büyüsü olduğu söylenirdi.Ama şimdiye kadar kimse onun büyü yaptığını görmemişti.

Görenlerden aklını kaçıranlar bile olmuştu.Çünkü o yüzyıllardır vardı ama hiç değişmemişti.Ve güzelliği…Onun güzelliğine aldanıp peşinden gitmek isteyenler ormanda kaybolabiliyordu.

İşte böyle birisiydi genç(!) koruyucu.Bir kısmı ona hayatını borçluydu.Bu yüzden ona “Sandora’nın efsanesi”diyorlardı.

--
İşte ilk defa bu bölümde geçmişe dönüş yaptım.Bunları giderek sıklaştıracağım.Tabi 1. parçada sadece iki boyut olacak.Şimdiki ve eski zaman çizgisi.
Bu yüzden Komite//Teleksim'le ilgili herşeyi bu bölüme sığdıramadım.Farklı farklı şeylere değinmek zorunda kalacağım :D Toparlanması zor oldu çünkü bir an hiç birşey birbirini tutmamaya başlamıştı.Bu aşamada bana gaz da veren Emre'ye teşekkürlerimi iletiyorum :P GeLecek böLüm buna devam edeceğim.Çünkü Assonan'larla bazı şeyleri aynı anda öğrenmemiz gerecek.Bu durumda iki çizgi karışacak ama.. :P Yeri geldiğinde Meclis'e dönüş yapacağız.Zaten onunla ilgili kaba bir bilgimiz var ve bu dönüşlerde Eski Dünya'yı da tanımış olabiliriz.
En azından biraz :P

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 8 sayfa 4)
« Yanıtla #51 : 05 Mayıs 2008, 19:28:41 »
vuuuvv :D süper olmuş yine ama sanki biraz beklettin mi bizi ne :P bi daha bekletme bu kadar
onun dışında çok güzel gidiyor bence devamını istiyorum :D

too much sugar 
tb

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 8 sayfa 4)
« Yanıtla #52 : 11 Mayıs 2008, 00:09:52 »
Bölüm 9-Korkusuzların Ayini

Ketin,otoriter bir kralın kızıydı.Kraldan çok yönetici denilebilirdi.Yetkileri sınırlıydı ve ona yetkilerini kimse vermemişti.
Aslında Sandora bilinen en güçlü şehirlerden biriydi.Yıllarca çok önemli savaşlara efsanelik yapmış,zaferler kazanmış bir şehirdi.Sandora çok güçlüydü ve tam bir kesimde yer alıyordu.
Şöyle denilebilir ki ırklar genelde belli topraklarda yaşarlar.Sandora ise bunların çoğunun kesiştiği bir noktada yer alıyordu.Irklar arasında bir savaş olduğunda bu savaşı önleyebilecek ya da kurtaracak şehir Sandora’ydı.Çok riskli bir bölge olmasına rağmen halkı çok fazlaydı.Büyük kısmı Lewim ve Cücelerden oluşan Sandora halkı bir savaş olduğunda eğer bu kendilerinden birinin savaşı ise sessiz kalmayı tercih ediyordu.
Sandora krallığı bir dönem bir çöküntü yaşadı.Kraliyet üyelerinden bir çoğu arasında anlaşmazlıklar çıktı halk bölündü.Sonra aslında kralın koruyucularından biri olan soylu bir adam tahta oturtuldu.Yeni kralın adı Lenart’tı.Ketin onun kızıydı işte.
Matihya kralı korumak için seçilen bir askerdi.Bu askerler kanlarının son damlasına kadar kralı korumaya yemin etmiş yetenekli kişilerdi.Matihya bundan gurur duyuyordu ama kralın fikirleri,planları hiç hoşuna gitmemişti.Kral kötü bir şeyler planlıyordu.
Ve Matihya çok zor kararlar verdiği bir sırada Ketin’le karşılaştı.O,çok güzeldi ve onunla konuşurken hiç bir şeyi dert etmesine gerek yoktu.Ketin onu mutlu ediyordu.Ama kralı sevmiyordu.Daha sonra Ketin’den öğrendi ki aslında Ketin kralın gerçek kızı değildi.Kralın geçmişini onaylayacak hiç kimse yoktu!
Lenart,Matihya’dan şüphelenmişti.İyi bir askerdi yetenekliydi elbette ama gereğinden fazla düşünüyordu.Ayrıca kendi yaptıklarını onun yapmasından korkuyordu.İkisi de koruyucuydu ve Matihya tahtına göz dikmiş olabilirdi.
Böyle düşünerek Matihya’yı görevinden aldı.Bu Matihya’nın daha özgür kalmasından başka bir şeyi değiştirmedi.Ve Ketin’in ona olan inancı giderek artıyordu.
Matihya,saraydan ayrıldıktan sonra Lenart’ın planlarını öğrenmeye devam etti.Ketin her gece onunla gizlice kentin çıkış noktasında buluşuyordu.Burası Stenk Orman’larının başladığı yerdi.Sandora Stenk Orman’larının kuzey doğusunda kalıyordu.Ormanların tam doğusunda ise Tampstorn yeralıyordu.
-Ketin,her şeyi boşver.Lenart ırkları kışkırtmaya çalışıyor.Bu ne anlama geliyor biliyor musun ?Eski Dünya’yı yok eden savaşın ta kendisi!
**
Assonan,sık çalıların arkasından gelen bir çıtırtıyla uyandı.Tan yeri henüz ağarmamıştı,Eternia uyuyordu.Doğrulurken kendini daha iyi hissettiğini mırıldandı bir yandan da tehlikede olduklarını düşünmekten kendini alamadı.
Eternia’yı uyarmak için seslendiğinde çok geçti.Çalıların arasından bir siluet belirdi.Başı ağrıdığı için önce gözleri hiçbir şey seçemedi ama siluet yaklaştıkça hatları netleşiyordu.Bulanıklığın ardından Crite’ı görünce gülümsedi:
-Bu beni korkuyla uyandıran gelişlerinden il ki olmuyor değil mi?
Crite ciddi ciddi başını salladı:
-Korkarım Assonan korkarım sonuncusu olmayacak.Ve seni korkuyla uyandıranın bir tek ben olacağımı zannetmiyorum.
Assonan,kötü bir şeyler olacağını sezdi.Crite’ın kaygılı yüzü bunu anlatıyordu.Sonra bu sessiz bakışmaları Eternia’nın yorgun sesi böldü:
-Ne oldu Crite?
Crite sönmüş kamp ateşinin küllerini boşuna canlandırmaya çalışırken anlatmaya başladı.
-Dün geceyi ve ondan önceki geceleri ormanda geçirdim. Bazı garip izler buldum.Sanıyorum ki takip ediliyoruz.Bunlar sadece Prensi öldürmekle sınırlı kalacak değillerdi zaten.
Crite Assonan’a döndü:
-Assonan,Eternia bana olanları anlattı.Bu kalkıştığınız tehlikeli bir şey.Ne için takip edildiğiniz belli ama bizi nasıl bir şeyin beklediğini bilmiyoruz.Bundan emin misin?
Assonan Eternia’ya düşmanca bakışlar fırlattıktan sonra omuz silkti:
-Eminim Crite.Çok eminim.Peki ya sen?Bize eşlik edecek misin?
Crite birkaç saniye sessiz kaldı.Sonra bakışlarını Assonan’dan ayırmadan cevap verdi.
-Sizi yalnız bırakamam.Hem başka çarem yokmuş gibi görünüyor.
**
Şimdilik kendilerine korkusuzlar diyorlardı çünkü yaptıkları gerçekten riskli bir işti.Bunlar kendilerini Sandora halkına adamış kişilerdi.Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdı ama hepsi de zeki,yetenekli ve pratik kişilerdi.Matihya haricinde iki kişi daha eskiden koruyuculardı.Bunlardan genç ve kumral olanı Matihya ile atılmıştı kaba görünüşlü esmer adam ise kendi isteğiyle ayrılmıştı.Geriye kalanlar ise Sandora Ordusu’ndandı.Birde Yonar vardı.Yonar hala kraliyet adına çalışıyordu ama bunu Lenart için değil günün birinde döneceğini umut ettiği kayıp kraliyet üyeleri için yapıyordu.
Amaçları Lenart’ın planlarını engellemekti ve bunu tek başlarına yapıyorlardı.Çoğu ölme ihtimalini biliyordu ama Sandora’nın kurtuluşunun böyle olacağını düşünüyorlardı.
Şimdilik Lenart’a direk saldırmaktan vazgeçmişlerdi,Ketin’i kaçırmak istiyorlardı.Lenart’ı yavaş yavaş ve içten yok edeceklerdi.
Stenk Orman’larında bir sığınak yapmışlardı ve Western’lere karşı korunabilmeyi öğrenmişlerdi.Western’ler onlardan uzak durmaları gerektiğini biliyordu çünkü korkusuzlar onları öldürebilirdi.Western’ler asla bir arada yaşamayı öğrenememişlerdi bu onların farklılaşmasına bile sebep olmuştu.İşte bu yüzden korkusuzlara tek tek saldırmayı deneyip başarısız olurlardı.
Şimdi Orman’ların girişinde Matihya Ketin’in bileğini tutmuş onunla gelmesi için yalvarıyordu.Lenart’ın yanında durmamalıydı.
Ketin başını eğerek kabul etti.Aşkını konuşmadan yaşamak istiyordu.Matihya’ya hep o yardım etmişti.Şimdiyse Matihya ona yardım edecekti.
Ormanın içlerine doğru ilerlediklerinde korkusuzların hepsi onları karşıladı.Bir süre buralarda durmamalılardı.
**
-Hala iyi olduğuna emin misin?
Bunu Eternia,ayakta sallanan Assonan’a söylüyordu.Bütün eşyalarını çantalarına yerleştirmişler,ezilen yosunları ve otları düzeltmişler,sönük ateşin küllerini temizlemişlerdi.Ayrıca bir çember çizerek dolaşan Crite izlerini silip,onları takip edenleri şaşırtmak istiyordu.
Yine de bu önlemlere rağmen Assonan yüzünden yeterince hızlı ilerleyemezlerdi.Yavaş yavaş ve uzun molalar vermeleri gerekliydi.Bu çok zor olurdu ama sürekli olarak aynı yerde kalmaktan daha sağlıklı bir fikirdi.
Crite,civarı iyi bildiği için sıkı bir plan yapmıştı.Sık sık çapraz ve yollarının tersine ilerleyeceklerdi.Böylece yol uzardı ama Takipçilerin işlerini zorlaştırmış olurlardı.Yola çıkmadan önce birbirlerini iplerle bağlamışlardı.Yolu izlemek daha kolay olurdu ve birisinin başına bir şey gelirse karanlıkta ancak böyle haberdar olurlardı.Böyle bir durumda vahşi hayvanların,Western’lerin ve takipçilerin ilgisine kurban olabilirlerdi.
Konuşmadan ilerlemeye başladılar.Tehlikeli bir şeye doğru ilerlediklerinin farkındalardı.
**
-İyi misin?Matihya Ketin’in elini sıkı sıkı tutuyordu.”İyiyim,sevgilim.Ama kaçmalıyız.”
Ormanın içine girmelerinin üzerinden saatler geçmişti.Durmadan koşuyorlardı ve en sonunda Ketin’in yere düşmesiyle kaçış sona erdi.Matihya Ketin’i sakinleştirmeye çalışırken onlara yetişmeye çalışan Yonar’ın haykırışını duydular:
-Kaçın.Lenart sizi takip ediyor.Çabuk olun.Matihya..Seni ele geçirdiği an öldürecek..Kaç lütfen..Ah!
Ama kaçmaları imkansızdı.Birşeyler yapmalılardı.Matihya bir-iki saniye düşünüp ayağa kalktı ve Korkusuzlara seslendi:
-Ben onları oyalayacağım.Siz kaçın.Eğer yakalanırsam teslim olmayacağım.Ve eğer ölürsem ayini ben gerçekleştireceğim.İtiraz etmeden kaçın.
Matihya onlardan ayrılıp Sandora’ya doğru ilerlemeye başladı.Lenart ve adamları bir an duraksadılar sonra ikiye ayrılıp onları takip etmeye devam ettiler.Matihya ormandan çıkmaya çalışırken birden dayanılmaz bir acı hissetti.Ve yere yıkıldı.Duyduğu şeyler ise sadece ayak sesleriydi.
**
Ketin ve diğerleri ormanın içine doğru koşmaya başladılar.Ketin,bir yandan yalvarıyordu:
-Onun peşinden gitmeliyiz.
Ama kimse bunu kabul edemedi.Kimse sesini çıkartmadı ama verilebilecek tek cevap buydu.
“Hayır Ketin.Şu anda önemli olan tek şey sensin!
En sonunda hepsi yorgunluktan yere yıkıldı.Yapabilecek bir şey yoktu.Adamlar yaklaşıyordu.Yonar ölmüştü ve Matihya’ya ne olacağını bilmiyorlardı.
İşte o anda ağaçların arasından bir ok fırlatıldığını gördüler.Birkaçının yüzünde bir gülümseme yayıldı.Kısa ama umutlu bir gülümsemeydi bu.Gelen Sandora’nın efsanesiydi.
**
Matihya ne yapacağını bilmiyordu ama bir yandan yarasının kanamasını durdurmaya çalışırken bir yandan kılıcını çekti.Güçsüzce yere uzandı.Bir okla vurulmuştu.Ama arkasından Lenart’ın adamları gelmemişti.
Kılıcıyla elinde derin bir kesik açtı.Daha önce birkaç kez konuştukları ayin için belindeki kesesini çıkarttı.Korkusuzların tamamen ilan edilmesi için kurucularının ölürken yapmaları gereken bir ayindi bu.Bu ayin için hepsinde kesenin birer kopyası bulunurdu ve kesenin sırrının ne olduğunu sadece korkusuzlar biliyordu.
Ve bütün korkusuzlar keseyi birisine devretmeliydi.Ne durumda olursa olsun!
Sözlerini haykırdı.O sırada yanına gelmiş olan diğer korkusuzları bile gözü görmüyordu.Haykırmaya devam etti.Ve sonra asla kavuşamadığı sevgilisine son sözlerini ve keseyi teslim ettikten sonra sonsuz uykusuna dalabildi.

Birkaç gündür bu bölüm üzerinde uğraşıyorum.Bazı bölümleri birkaç katı olduğu için sıkıcı olabilir.Ama ayrıntılı anlatmak ve başka bölümlere sıçratmak istemedim.
İyi okumalar!

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 9: sayfa 4)
« Yanıtla #53 : 14 Mayıs 2008, 19:24:35 »
Bütün bölümleri tek bir seferde okurum ve kendini nasılş geliştirdiğine şahit oldum resmen :) çok güzel gidiyor, devamını bekliyoruuum :) :)
#rekt

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 9: sayfa 4)
« Yanıtla #54 : 15 Temmuz 2008, 18:51:12 »
Bölüm 10:Yeniler
-Bunu nereden biliyorsun ? Diye sordu Eternia huzursuzca etrafına bakınırken. "Daha önce Teleksim’in kuruluşuyla ilgili çok fazla şey duydum ama hiç biri anlattıkların kadar gerçekçi değildi."
-Çünkü,diyerek açıklamaya çalıştı Crite.
-Çünkü bunu sadece birkaç kişi biliyor. Daha doğrusu Teleksim’in gizli kaynaklarını saklayan kişiler.
Mola verdikleri sırada Crite onlara Teleksim’lerin hikayesini anlatmaya girişmişti. Neredeyse bütün gün yürüdükleri için huzursuzluklarını unutmaya çalışıyorlardı.
-Nasıl?Teleksim’in gizli kaynakları mı var?
Crite gülümsedi.
-Herkesin gizli kaynakları vardır Eternia. Ama bunları saklayabilmek çok güç değil mi? Bak demin ağzımdan kaçırdım bile.
Assonan kalın bir dal parçasını destek olarak kullanıyordu. Hala biraz yorgundu ama durmak onların ellerinde olan bir şey değildi. Takip ediliyor olabilirlerdi, bu çok zor değildi gittikleri her yerde izlerini bırakıyorlardı.
-Crite,biraz soluklan. Birşeyler yememiz gerek.
Sessizce yemeklerini yediler. Islanmış peksimet,biraz su,güç verecek diğer şeyler…
-Komik eskisi gibi değil. Koruyucular eskisi gibi sadık değil. Herşey gibi o da değişti. İçinde casuslar var ve-
-İnanılacak gibi değil ha?
Eternia olumsuzca başını salladı. Birşeylere inanıyorlardı ama Teleksim şu anda tek umutlarıydı.
-O zaman yardım istemek bir fayda etmeyecektir.
-Hayır Assonan. Teleksim düşmüş değil. Yani düşmana tam olarak teslim olmadı. Sadece ikna etmek biraz zor olacak.
Bu olamazdı. Çünkü sonucu belli bir savaş çıkacaktı, direnmek için çok fazla kişiye ihtiyaç vardı, ve büyüye.
Assonan tekrar Parson Meclisi’ne döneceklerini düşünmezdi, ama ellerinden gelecek tek şey buydu. Sıcak kütüphaneyi,karanlık koridorları hatırlayınca içi ürperdi. Sanki artık çok uzaktı, puslu soğuk ve ağlarla çevrili. Görüntü giderek bulanıklaştı.
“Assonan”, diye sordu Crite, iyi misin?
Assonan omuz silkti.”Korktum sadece. Nasıl başaracağız?
**
Ve ufukta güneş batarken girdiler Tamstorn şehrine. Günün son ışıkları şehrin parlak binalarına vuruyordu. Ve koruma için yapılmış kalelere..
Güzel Tamstorn diye düşündü Eternia. Burada birkaç ay yaşamıştı. Bakıldığı zaman sadece gün ışığı ve sokakları görünürdü. Şehrin dışındaki Batı Köprüsü’ne kadar uzanıyordu hayat. Ama orada kararıyordu ve gün bitiyordu. Batı kıtaları hep karanlıktı.
Bakıldığı zaman karanlıkla aydınlığın birleştiğini güzel bir şehir görünürdü.
-Komite binası şehrin hemen hemen merkezinde, diye böldü Crite düşlerini. ”Acele edersek karanlık bastırmadan varırız oraya.”
Assonan Crite’ın karanlık derken sadece geceyi kastetmediğini biliyordu. Ama karanlık buraya kolay gelmezdi.Tamstorn’lular karanlığın dışarıda durmasına alışıktı, ama onları ışığın insanlarıydı.
**
Termiya elindeki kalemi masaya tıklatıp duruyordu. Güzel Sare’nin saçlarına gömülmek isterdi şimdi. Saçlarını hayal etti,sonra ellerini.
“Kafaları toplayın beyler,diye çatlak bir ses işitildi. Bu cüce Lusa’ydı. Lusa Komite’nin yaşlılarındandı,ve bugünkü toplantıyı kılavuz gereği o yönetiyordu.
“Kılavuz,kötüdür.”diye hatırladı Termiya. Komite’ye girdiği zaman genç bir Lewim ona böyle demişti;Kılavuz kötüdür. Gülmüştü elbette Termiya ama haklıydı Lewim.
Yanında duran eski parşömen parçasına baktı. Kılavuz.
-son bulmaz... Ve Komite korumayı bırakmaz , asla bu yanılınabilecek bir tahmin değildir.Komite’yi sebepsiz yere uyarmak yasaktır.Ama Komite her şeyi ciddiye almalıydı,çünkü yanılmazdı.
Komite uyarmalıydı ki yardım gelsin.

Sayfaları yırtarcasına çevirdi Termiya, öfkelendirmişti onu. Bütün yönlendirmeleri ezberlemek zorunda değildi ki. Sare’yi Kılavuz olmadan da koruyabilirdi.
“Sakin ol” dedi uysal bir ses. Termiya başını çevirdiğinde Lewim’i gördü. Yüzünde savaşlardan aldığı bir asalet vardı. Ama savaş sertleştirmemişti onu sadece biraz olgunlaşmıştı.
-Söylesene İrasena diye sordu Termiya.” Neden buradasın sen? Komitede yani. Batı'da biryerlerde hep savaş vardır.İyi bir koruyucusun ve Komite her zaman savaşa göndermez üyelerini.
İrasene sadece gülümsedi ve Lusa’yı dinlemeye devam etti.
-Sandora’dan yardım çağırısı geldi, dedi Lusa.  ”Aniden bir salgın başlamış.Ve yeterli şifacı olmadığını söylüyorlar.” Yüzünün çizgilerinden hüznü belli oluyordu. “Sandora’da” diye ekledi.
-Söylemeseydi de anlardım,diye homurdandı Termiya.
Gözlerini karşıdaki üyelere dikti. Çoğu dikkatle dinliyordu, onaylıyorlardı, konuşuyorlardı, Termiya’ya göre hepsi birer aptaldı.
Sonra gözleri Bolt’u buldu. Kumral delikanlının da kendisi gibi kılavuzu hırpaladığını görünce yüzüne bir sırıtma yayıldı. Kalemini düz tutarak Bolt’un omzunu hedef aldı.
**
-Şaşırdın Eternia, dedi Assonan öfkeli,”kabul et kaybolduk .”
“Şaşırmadım” diye ısrarını sürdürdü Eternia. ”Buralarda biryerlerdeydi,eminim.Çok iyi hatırlıyorum ve-
Başını kaldırdığında Komite’nin eşsiz binasını gördü. Daha önce görmeyen birisi bile buranın Komite binası olduğuna yemin edebilirdi.
-Peki öyleyse, dedi Crite. “Acele edelim.” Kapıyı çaldı ve nöbetçiyle burun buruna geldi.Resmi üniformanın altında eşsiz bir güzelliğin yattığı belli oluyordu.Gözleri yeşildi,donuk ama çok uysal bir ton.Beyaz yüzüne dökülen siyah perçemleri yüzünü sevimli kılıyordu.
-Vay canına. Ah, biz birisiyle görüşmek istiyorduk,dedi Crite yavaş yavaş.
“Baksana” diye kıkırdadı Eternia Assonan’ı dürterek. ”Senin savaşçı kız aşık mı oluyor yoksa ?”
**
-Hey yavaş ol, diye fısıldadı Bolt acıyan omzunu ovuşturarak.
“Kavanoz düştü” diye sırıttı Termiya.Bu aralarında kullandıkları bir şifreydi.Genelde dalga geçmek için kullanırlardı ama Termiya şifreli konuşmaktan çok zevk duyardı.Başkalarının anlamadığı bir dilde konuşmak gibi. ..
-Bunu söylemek zorunda mısın?,dedi Bolt somurtarak.”Eğer birileri duymuşsa bu, utanç verici olur.” Komite’de yaşlılar vardı.Sürekli sokaktaki gürültüden rahatsız olan yaşlılara benzetiyordu Bolt onları.
-Kimse duymamıştır ki , dedi Termiya kıkırdayarak.Ama karşı masadaki üyelerin rahatsız olduğu yüzlerinden belli oluyordu.Bakışlarını Lewim’in yanındaki cüceye kaydırdı:Petuy.
Asıl ismi Petuy değildi,ama Termiya ona Petuy ismini takmıştı.Aslında gerçek ismini bile bilmiyordu.Ama inatçı yaşlılardan sadece birisiydi;Keran,Kepçe,Şişe ve diğerleri gibi..
Kapı gürültüyle açıldı ve herkes gibi Termiya’nın bakışları da oraya çevrildi.Toplantıyı bölen kimdi?
**
-Demek ki bizi içeriye alacaksın,diye inat etti Crite.”Yapmalısın bunu,çok önemli bir şey söylememiz gerek.”
-Koruyuculardan olduğunu söyledin,ama seni tanımıyorum bile.Herkese güvenemem ki,diye omuz silkti nöbetçi.
-İsmin,dedi Eternia.”İsmin ne?
-Tiru dedi nöbetçi şaşırmış gibi.”Tiruna.”
-Pekala Tiru,bizi içeriye alacak mısın almayacak mısın?
Tiru gençleri süzdü.Dalga geçecek kişilere benzemiyorlardı.Ama yine de onları içeriye alırsa kovulabilirdi.”Niye nöbet sırası bende? ” diye düşündü.
-Şey,dedi sıkılarak.”Madem öyle neymiş şu önemli olan?"
“Bunu sana söyleyemez ki,dedi Crite bir çocuk gibi dudaklarını bükerek.”Gerçekten çok önemli bir şey”
Eternia Assonan’a baktı.Sabahtan beri doğru düzgün konuşmuyordu bile.Ona engel olan şeyi merak etti.
-Söylersek,büyüsü bozuluuur, diye güldü.
Assonan Eternia’ya döndü.”Kafanı biryerlere falan mı çarptın gelirken?
Eternia ciddi bir tavır takındı.Ellerini sallayarak “Hayır,hasta yorgun ve uyuşuk olan sensin,dedi.
-Pekala içeri girebilirsiniz dediğini işittiler Tiru’nun."Umarım kötü bir şey yoktur."
**
Kapının sesi konuşmayı bölmüştü.
-Böldüğüm için özür dilerim dedi Assonan kendinden emin bir adımla ileri çıkarak.”Çok önemli bir konuda Komite’yi uyarmaya geldik.
Salondan birkaç öksürük sesi işitildi. Zaten uzamış toplantının daha da uzamasına sebep olacak şey ne olabilirdi?
-Buyrun sizi dinliyoruz dedi kalın bir ses.
Assonan anlatmaya başladı, Pan Meclisinin aksine burada bunu ciddiye alabilecek insanlar vardı.
-Konuşmanızı bölmek istemem bayım ama dedi arka sıralardan bir cüce. ”Bunu kanıtlayacak yeterli istihbaratınız yok sanırım. Size yardım edemeyeceğiz.Ne yazık ki-
Assonan terlediğini hissetti. Eğer reddedilirlerse Komite kaçınılmaz sonunu onaylamış olacaktı.
-Hayır bir şey yapabiliriz, dedi İrasena ayağa kalkarak. Konuşmalarda pek yer almazdı,ve bu çok nadirdi.
“Batı’ya ve Kuzey’e onlara yardım etmek için gönüllü birileri olabilir. Ve eğer savaş çıkacaksa” , dedi kısık bir sesle. Yardım isteyelim.
-Kimden,diye itiraz etti Petuy. ”Sandora’dan mı?
Assonan,bir an düşündü. Cüce haklıydı ama…Bir gencin sesi düşüncelerini böldü.
“Herkesten”,dedi Bolt. Termiya onun konuşmasına şaşırdı. Sonuçta ciddi bir toplantıdalardı, konuştukları şey de ciddi bir şeydi.
“Bakın,dedi Assonan düşündüklerini belli eden bir sessizlikten sonra.”Eğer saldırı olursa odak noktası Tamstorn olacak.Çünkü Tamstorn bir geçiş noktası.Tıpkı Sandora gibi.
Lusa ellerini çırptı.”Beyler,toparlanın.Öncelikle bu gençlerle beraber gidecek gönüllülere ihtiyacımız var,Batı’ya gitmek için,ve Doğu’ya kıtaları uyarmaya gidecek kişiler ellerini kaldırsın.Geriye kalanlar,dedi duraksayarak.”Burada savaşacak.”
Salondan çıt çıkmıyordu.Sonra İrasena boğazını temizleyerek ayağa kalktı.”İlk gönüllü benim.”
**
Termiya İrasena’nın gönüllü olmasına şaşırmıştı.Onun savaşmayı tercih edeceğini düşünmüştü.Bolt’a baktı.Hiç olmadığı kadar ciddi görünüyordu.Ciddilik onların işi değildi ki.Buradaki kalıp savaşmayı yeğledi.Ya da Doğu’ya kaçabilirdi.Sare’yle beraber…
 Lusa ayağa kalktı.Her zamanki sakinliğiyle “Doğu kıtalarını uyarmak benim görevim.”dedi.
Salondan bir uğultu,fısıltılar yükseldi.Lusa gidiyordu.Bundan cesaret alan birkaç genç Lusa’ya eşlik etmek için ayağa kalktı.
Termiya Bolt’un kendine göz kırptığını gördü.Sonra Bolt’un ayağa kalkıp yeni gelenlere katılacağını işitince midesi ağzına geldi.Bolt onu yalnız bırakamazdı,onun en yakın arkadaşıydı!
Sonra düşündü.Sare’yi düşündü.
**
Bu son görevim miydi?,diye düşündü sarışın genç kız.
Yatakta yatıyordu.Ağır yaralanmış gibi görünüyordu.Bunun farkında değildi,çünkü o kadar kolay hissetmiyordu.
Sonra odaya kendisi gibi sarışın bir genç girdi.Gri gözlerinin kızın soluk bedenine dikmişti.Sanki nefes almıyordu.
Hayır alıyordu.Yavaşça..
Kız gözlerini kırpıştırarak gence baktı.”Termiya,canım acımıyor.”
Termiya kızın saçlarını okşadı. ”Acımasını mı istiyorsun yoksa?”Ayağa kalkması haftalarını belki aylarını alırdı,ama bu önemli değildi.
“Termiya,bir daha savaşmak istiyorum.Olmaz,ben koruyucuyum.
Termiya yüzünü kızınkine yaklaştırdı.”Hayır canım,elbette savaşacaksın.Sadece bir süre dinlenmen gerek.
Ama Sare bir daha savaşamadı.
Ve şimdi savaşma vaktiydi.
**
O da gelmek isterdi,diye düşündü.Sonra uyuşmuş elini kaldırarak ayağa kalktı.”Ben de geliyorum.”İrasena ona gülümsedi,sanki destek almışçasına rahatlamıştı.
Birkaç kişiye daha ihtiyaç vardı.Ama çok fazla olmamalıydılar.O zaman saklanamazlardı ve yavaş olurlardı.
Ama daha fazla istek olmadı.Sadece bir cüce daha Assonan’lara eşlik etmek istedi.
**
“Sence olacak mı?”diye sormuştu Eternia Crite’a.
Crite düşündü.Olmalıydı elbette.Bu o kadar da güç olamazdı hem Parson Meclisi’nden de destek alacaklardı.Çıkarkan Tiru’ya çarptı.
Pardon,dedi genç kızararak.”Sadece şey demek istemiştim.Size katılmak istiyorum.”

Crite gülümsedi.”Elbette”

Herkes gitmişti,salonda tek başlarına kalmışlardı.

“Gelmek istediğine eminsin değil mi?

“Elbette”dedi Tiru.Hiç bu kadar emin olmamıştı.

“Pekala”dedi yalnızca Crite.Sonra genci kolunda tutup sürükledi.”O zaman her şeyi öğrenmen gerek değil mi?

Kötü olan her şeye rağmen iyi şeyler de vardı ve komite konusunda endişeleri yersiz çıkmıştı.

Kısmen tabi..

Ahaha,geri dönüş yaptım ahaha :P

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı Huor Eärfalas

  • ***
  • 620
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ölü kesimi;Kıyım başlıyor.( Bölüm 9: sayfa 4)
« Yanıtla #55 : 27 Temmuz 2008, 19:45:31 »
bötülll anam süper olmuş gerçekten anlatımın süper çok akıcı ;D
seni kızdırdığım için üzgünüm ( :fringa ) şaka yaptım sadece :bacio
pc hocam benüüüüüm  8)