Kayıt Ol

Yunan mitolojisi

Çevrimdışı Kaze

  • **
  • 154
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yunan mitolojisi
« Yanıtla #30 : 22 Ağustos 2012, 02:22:07 »
Siz benim yorumumu yanlış anlamışsınız.  Ben Rick Riordan'a süper über yaratıcı demiyorum. Yorumunuza da bire bir katılıyorum. Her yazar başka bir bakış açısıyla ele alır mitolojiyi. Burada kaçırdığım bir nokta olduğunu düşünmüyorum.

 Sadece thomasward'ın mitoloji üzerine yazmayı yaratıcılık yoksunluğu olarak bulması bana saçma geliyor. Rick Riordan özgün müdür , yaratıcı mıdır buna bir yorumum yok. Herkesin kendi düşüncesidir kimin yaratıcı olduğu kimin yaratıcı olmadığı.

Aslına bakarsanız gayet net anladım ben sizi yalnız migrenli kafayla yazdıklarım ile kendimi yeterince açık ifade edememişim anlaşılan :)

Kendisini yanlış anladıysam Thomasward düzeltsin lütfen, benim Thomasward'ın eleştirisinden anladığım ve desteklediğim husus Riordan'ın mitoloji kaynaklı romanlar yazması değil, mitolojiyi olduğu şekliyle, kendisinden çok da bir şey katmadan kullanmasıdır. Yoksa elbette mitolojiden beslendiği için hiçbir yazar suçlanamaz ama önceki mesajımda da dediğim gibi bu kaynağı kullanmak var kullanmak var. Ha yine daha evvel dediğim gibi kendisi genç okura hitap ettiği için özgün bir yazar olma zorunluluğu da taşımıyor.
Spoiler: Göster

Çevrimdışı Nightmare

  • ***
  • 627
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
    • Saklı Günlükler
Ynt: Yunan mitolojisi
« Yanıtla #31 : 22 Ağustos 2012, 17:10:42 »
Ben seriyi kötülemedim ismail.Sadece mitolojiyi öğrenmek için çokda doğru bir tol olmadığını söylemek istiyorum.Geniş ve temel bilgileri alabilirsin fakat bu seride günümüz teknoljisi ile  birleştirdiği için yazar asıl ve orta çağda inanılan yunan mitolojisi az da olsa farklı kalıyor ama seri  güzel ve ünlü bir seri benim arkadaşım bu seriyi süpürdü ve asıl orjinal (yani orta çağ zamanındaki klasik hallerini) hallerini araştırdı , öğrendi ,silip süpürdü. Ben bu seriyi   okuma listemde pek yukarılarda görmüyorum.Ama şüphesiz Rick Riordan harika bir yazar fakat sürekli mitoloji üstünde yazıyor (gerek  mısır gereekse yunan) olsun açıkcası ben kendisi bir şeyler yaratsa gerçekten çok daha fazla okunur diye düşünüyorum.Kısacası ben bu serinin mitolojiyi çok kolaylaştırdığına inanmıyorum anlatımı basit ve o öğütülmesi kolay olduğundan bu seriyi okuyupta mitolojiyi bilmeyenler az çok öğrenebiliyor araştırıp daha da çok öğrenebiliyor sözümün arkasındayım kısacası
yunan mitolojisini tamamyla anlatmadığı doğru katılıyorum ama serinin kötü olduğunuda düşünmüyorum

Çevrimdışı Thomasward

  • **
  • 352
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yunan mitolojisi
« Yanıtla #32 : 22 Ağustos 2012, 20:13:56 »
Rick Riordan harika bir yazar ve kendini okutturuyor ve bende biliyorumki fantastik edebiyatın temellerini mitoloji atıyor fakat ben keşke kendi bir şeyler yaratsa dediğim zaman yunan mitolojisini yaratıcılık dışı bulmamla alakası yok zaten  az çok herkesin bildiği bir şey üzerine yazıyor oysaki J.R.R Tolkien Orta Dünya'yı yaratana kadar kimse onu biliyor muydu?(yani orta Dünya'yı biliyor muydu?)

Ayrıca hiçbir eseri veya onlara yapılan övgüleri çöpe attığım yok.Ben kendi fikirlerimi söyledim kendisi mitolojinin üstüne bir hikaye yatırmış ve  bunu iyi bir yazar bu kadar iyi yapabilir ama ben hala kendisinin başlı başına bir dünya yaratmasının daha iyi olacağı yönündeki düşüncelerimin arkasındayım.Öncedende söylediğim gibi bunlar benim düşüncelerim.Serinin kötü olduğunu düşünmüyorum aslında iyi ama diğer serilerin yanında bence orta halli.
 
Kesinlikle yaratıcı yoksunluğu olduğunu söylemedim öyle bir kelime göremezsiniz yazdığım yazıda.Beceri gerektiren bir şeydir mitoloji üzerine yazmak ama kendi Dünyası'nı yaratabilir Riordan.Yazdıklarımı çarpıtmasanız ben nerede suçladım Riordan'ı sadece kendisi bir mitoloji yaratsa daha iyi olur ynai öyle bir kitabı okumak isterim.Okuduğum diğer kitaplar arasında biraz daha basit bir dille geride kalıyor fakat anlatımı güzel olduğundan ounulması gerekir.

Çevrimdışı Legend

  • ***
  • 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yunan mitolojisi
« Yanıtla #33 : 23 Ağustos 2012, 02:00:10 »
Efendim ortada bir çift taraflı yanlış anlaşılma olmuş bunda hemfikir olduğumuzu varsayıyorum.  Kendi adıma özür dilerim. Ama;

Ama şüphesiz Rick Riordan harika bir yazar fakat sürekli mitoloji üstünde yazıyor (gerek  mısır gereekse yunan) olsun açıkcası ben kendisi bir şeyler yaratsa gerçekten çok daha fazla okunur diye düşünüyorum.

Ben buraya takıldım.  Mitoloji üzerine yazmanın yaratıcılık dışı olduğunu savunuyorsunuz ama bütün bir urban fantasy türü mitolojiler ve kültler üzerinedir. Buna bu forumda öve öve bitiremediğimiz yazarlar ve kitaplarda dahildir.  Epik fantezi de dayanığını mitolojilerden alır. Siz bu düşünceyle bütün fantastik kitapları  çöpe atıyorsunuz resmen yaratıcı değil diye? İlginç.

Böyle anlamam doğal değil mi sizce de? İrdelemek gerekirse demişsiniz ki "Mitoloji üzerine yazıyor , kendisi bir şeyler yaratsa çok daha fazla okunur." Bende haklı olduğumu düşünerek "Mitoloji üzerine yazmak yaratıcılık dışıdır." anladım. Yorumumu ona göre yaptım. Bunu bu yüzden yaptığımı da söyledim ikinci mesajımda. Siz ise kendi mesajınızı çarpıttığımı söylüyorsunuz. Bu ağır bir suçlama. "Çarpıtma" yı yanlış anlama olarak ifade etmek istediğinizi ve yanlış bir kelime seçimi yaptığınızı varsayıyorum.

Üçüncü paragrafta şu cümleyi irdelemek istiyorum "Kesinlikle yaratıcı yoksunluğu olduğunu söylemedim öyle bir kelime göremezsiniz yazdığım yazıda." İlla ki kelimeyi kullanmamış olman onu söylemediğin anlamına mı gelir? (Bkz. Üst paragraf, İlk üç cümle.)

Son olarak; İkinci ve üçüncü paragrafları ise niye yazdığınızı anlamadım açıkçası. Ben söyledim zaten üstüne basa basa Rick Riordan'ı nasıl bulmuşsunuz konu o değil diye. Rick Riordan'a über süper demiyorum diye. Buna rağmen iki paragraf boyunca Rick Riordan'ı nasıl bulduğunuzu anlatmış ve düşüncelerinize karşı çıkmama rağmen düşüncelerimin arkasındayım deme ihtiyacında bulunmuşsunuz. Anlam veremedim.

Çevrimdışı Thomasward

  • **
  • 352
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yunan mitolojisi
« Yanıtla #34 : 23 Ağustos 2012, 09:53:34 »
Bende çok özür dilerim anlatımım kıt benimde ne yapalım hatasız kul olmaz bendende kaynaklı.Ben size karşı konuşmuyordum düşüncelerimin arkasındayım derken ortaya konuşuyordum lütfen üstünüze alınmayın sonuçta burası tartışma platformu. Siz benim ''Kendisi  bir dünya yaratsa daha çok okunur.'' sözümü o şekilde anlayınca  bende biraz kendimi yanlış açıkladığımı veya okuduğunuzda düşüncelerinizn çok farklı olduğunu düşünerek söyledim çarpıtma kısmını.Ben daha çok okunur demişken yani kendi görüşümü bildirmişken ben asla orada yaratıcılığının kıt olması yönünde bir şey söylememişken veya ima etmezken böyle anlamanızı şaşkınlıkla karşıladım.Sizce bu siteye üye olmuş  herhangi bir fantastiksever bu güzelim eserleri hiçe sayarmı .
 
Ben üçüncü paragrafları  ortaya yazdım görüşlerimi bildirdim siz benim söylediklerimi yanlış anlamışsınız bende anltımımı kötü yapmışım.İçerikte ben yazma konusunda yazarın yanına yaklaşıp tırnağı bile olmam  söz konusu değilken ''Yaratıcılık dışı bu kitap.'' veya bu ''Bu yazar yaratıcılığını  kullanamıyor.'' demem diyemem (belki denilebilir ama öyle bir şey ima etmiyorum) . Sizinde ''Bizim öve öve bitiremediğimiz eserleri hiçe sayıp çöpe attınız.İlginç.'' yazmanız benimde  ''Çarpıtma'' iddiam kadar  ağır olmuştu o bana çok dokundu ve mantıksız geldi.
 

Çevrimdışı Legend

  • ***
  • 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yunan mitolojisi
« Yanıtla #35 : 23 Ağustos 2012, 13:11:15 »
Kibar mesajınız için çok teşekkür ederim. Öncelikle ''Bizim öve öve bitiremediğimiz eserleri hiçe sayıp çöpe attınız.İlginç.'' cümlesine bakıyorum ve kendimi sizin yerinize koyuyorum. Haklısınız. Ben de apayrı bir şey anlatmak istesem ve böyle bir mesaj görsem bana da dokunurdu. Tekrar tekrar özür dilerim.

Alıntı
Ben size karşı konuşmuyordum düşüncelerimin arkasındayım derken ortaya konuşuyordum lütfen üstünüze alınmayın sonuçta burası tartışma platformu.

Şurayı bir cevaplamak istiyorum. Bu içinde sadece ikimizin olduğu açıkça belli olan bir tartışma. Yine de ortaya yazmak serbest tabi ki ama şu kelimelere dikkat çekmek istiyorum.


Ayrıca hiçbir eseri veya onlara yapılan övgüleri çöpe attığım yok.

Gördüğünüz gibi bana karşı açık bir savunma.

"Ben kendi fikirlerimi söyledim kendisi mitolojinin üstüne bir hikaye yatırmış ve  bunu iyi bir yazar bu kadar iyi yapabilir ama ben hala kendisinin başlı başına bir dünya yaratmasının daha iyi olacağı yönündeki düşüncelerimin arkasındayım. Öncedende söylediğim gibi bunlar benim düşüncelerim.Serinin kötü olduğunu düşünmüyorum aslında iyi ama diğer serilerin yanında bence orta halli."

Kullandığınız kelimeleri görüyor musunuz? O kasıtla yapmadınız belki ama bir görüş savunma ve destekleme hali içersindesiniz gibi yazmışsınız. Gibi fazla hatta. Ortaya atılan bir mesaj böyle yazılmaz. Görüş savunma, yapısı gereği bir karşı tarafa veya karşı görüşlere karşı savunulur. Benden başka karşı taraf olmadığına göre haklı olarak üzerime alındığımı düşünüyorum.

Alıntı
Siz benim ''Kendisi  bir dünya yaratsa daha çok okunur.'' sözümü o şekilde anlayınca


 Bakın işte kendi kendinizi kanıtladınız. Bakın şimdi söylediğiniz söz; ''Kendisi  bir dünya yaratsa daha çok okunur.'' (ki bunu ilk mesajınızda da  böyle söylemiş gibi söylüyorsunuz.)

İlk mesajınızda söylediğiniz söz; "Mitoloji üzerine yazıyor , kendisi bir şeyler yaratsa çok daha fazla okunur." Aradaki fark açık gelmiyorsa size de bende anlama bozukluğu var. Kelimelere dökülen anlatmak istenen aynı olmuyor bazen. Ama beyninizin içini göremiyorum sonuçta değil mi?  Ben şaşkınlıkla karşılanacak bir yanlış anlama yaptığımı düşünmüyorum açıkçası. Bu yorumumda bir kusur buluyorsanız düzeltin lütfen.

Alıntı
Sizce bu siteye üye olmuş  herhangi bir fantastiksever bu güzelim eserleri hiçe sayarmı .

Alıntı
''Yaratıcılık dışı bu kitap.'' veya bu ''Bu yazar yaratıcılığını  kullanamıyor.'' demem diyemem (belki denilebilir ama öyle bir şey ima etmiyorum) .

Dediğim gibi ben sizi şahsen tanımıyor, ne düşünerek yazdığınızı bilemiyorum. Sadece yazdığınız kelimeleri okuyorum.