Kayıt Ol

Steve Rasnic Tem ve Melanie Tem

Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Steve Rasnic Tem ve Melanie Tem
« : 07 Ağustos 2012, 01:25:51 »
Steve Rasnic Tem, Joe R. Landsdale tarafından ''Kendi üzerine yazma ustası'' olarak adlan-dırılmıştır. Gerçeküstü hikayeleri sayesinde Franz Kafka, Dino Buzatti, Ray Bradbury ve Raymond Carver ile karşılaştırılmıştır. Kendi yapıtlarıyla Bram Stoker, İngiliz Fantezi ve Uluslararası Korku Cemiyeti ödüllerini almış ve Philip K. Dick ve Dünya Fantezi ödüllerine aday gösterilmiştir.

Ödüllü yazar, şair ve oyunyazarı Melanie Tem, yayınlamış on dört romanın yazarıdır. Romanları sayısız övgünün yanında ona Bram Stoker ve İngiliz Fantezi ödüllerini getirmiştir. Dan Simmons onun hakkında ''Shirley Jackson'un edebi varisi'' demiş ve okuyucuları ve eleştirmenler, aileleri etkileri altına alan dehşetler hakkında yazdığı duygusal hikayeleri durmadan övmüşlerdir.

Steve ve Melanie beraber hazırladıkları Imagination Box adlı bir multimedya programı sayesinde Bram Stoker ödülü ve öyküleri Tavandaki Adam saye-sinde Bram Stoker, Uluslararası Fantezi Cemiyeti ve Dünya Fantezi (üçünü birden kazanan tek eser) ödüllerini kazandılar. Kendileri için yarattıkları aile ile beraber Denver Colorado'da yaşıyorlar.
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993