Kayıt Ol

Şehir Ülkeler

Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Şehir Ülkeler
« : 08 Ağustos 2012, 19:32:27 »
Aringill:

Aringill Erinin Nehri'nin batı taraflarında yer alır. Andor'a oldukça yakındır ve Andor'un neden Aringill'e girmediği oldukça merak edilir. Andor varlığı etrafta duyurulduğundan beri soru daha da önemli olmuştur çünkü Kraliçe’nin Muhafızlarının büyük bir kısmı Aringill sınırlarının içine girmiştir ---görünüşe göre Aringill'in davetiyle.
Aringill oldukça yeni bir şehirdir, en fazla yüz elli yıldır varlığını sürdürmektedir.

Falme:

Dünya'nın Kırılışı'ndan beri Falme'nin bulunduğu Toman Bölgesinde daime bir şehir olduğu söylenir ancak bu kesinlik kazanmamıştır. Falme'nin ait olduğu ilk ülke Kral Eawynd tarafından hükmedilen Safer'dir. Geçmişte Safer On Ülke İttifakı'na katılmıştır. O zamanlar Falme'nin bulunduğu yerdeki şehir Miereallen olarak bilinirdi. Safer Trolloc Savaşlarından ayakta ancak çok yara almış bir şekilde kurtulmuştur ve zamanla da yok olmuştur ancak şehir varlığını sürdürmüştür.
Şehri bir sonraki kontrol altına alan ülke Darmovan olmuştur. Falme sakinlerinin Yüksek Kral Arthur Şahinkanadı'na karşı çıkan bir isyanı bastıran ''İnsanların Ayaklanması''nda büyük miktarda katıldığı bilinmektedir.
Yüzyıl Savaşı'nın ardından, Almoth ülkesi var oldu. Almoth Ovası'nın çoğunu kontrol altına aldı, Toman Başı ve doğal olarak Falme'yi de. Burada bilinen tek şey ülkenin zamanla bir şekilde çöktüğü.

Far Madding:

Batıdiyarlarının batısının orta kısmında yer alan bir şehir devletidir. Maredo Ovası'nın kuzey bitiminde Andor, Illian ve Tear sınırlarının yakınında yer alır. Burada bir Yolkapısı vardır.
Far Madding bir gölün ortasındaki adada yer alır. Şehri anakaraya bağlayan üç kapı ve üç köprü vardır. Caemlyn Kapısı Ajalon Köprüsü'ne ve Glancor köyüne bağlanır. Illian Kapısı Ikane Köprüsü’ne ve Daigan köyüne bağlanır. Tear Kapısı Goim Köprüsüne ve Güney Köprü köyüne bağlanır.

Far Madding’de üç adet Yabancılar Pazarı vardır ve burada şehir dışından olanların ticaret yapmasına izin verilir. Bunlar Amhara Marketi, Avharin Marketi ve Nethvin Marketi’dir. Far Madding tariginde en çok saygı gören üç kadının ardından adlandırılmışlardır. Şehrin ortasında Konsey’in Plazası ve Konsey Salonu bulunur.
Kırılış sonrasındaki zamanlarda şehir Aren Mador olarak bilinirdi ve Essenia'nın başkenti idi. Trolloc Savaşları'ndan sonra Fel Moreina adını aldı. Yüzyıl Savaşı'ndan sonra, Far Madding ülke çökene kadar Maredo'nun başkentiydi. Şimdi bağımsız bir şehir devlet.

Konsey Salonu'nda muhafız olarak bilinen bir ter'angreal yer alır. Bu ter'angreal bir Ogier Yurdu'nun etkisini simule eder ve yönlendirebilenlerin Gerçek Kaynağı sezmesini ve ulaşmasını engeller. Bu alan erkekler için kadınlara olduğundan çok daha geniştir. Ter'angreal aynı zamanda yönlendiren her hangi birinin yerini de tam olarak tespit eder. Far Madding dünyadaki şehirlerin belki de en garibidir. Tüm tüccarlar kadındır ve erkekler onlara verilen para ile yaşarlar.

Katar:

Katar Arad Doman'ın doğusunda genişçe bir madencilik şehridir. Teknik olarak bağımsız olsa da Arad Doman'ın koruması altındadır.

Mayene:

Mayene küçük fakat zengin bir şehir devlettir ve tarihte komşusu Tear tarafından baskı altına alınmıştır. Mayene'nin hükümdarı ''Birinci'' diye çağırılır; şu anda bu Berelain sur Paendrag Tanreall'dır ve tüm ailesi gibi ünlü Kral Arthur Paendrah Tanreall(Arthur Şahinkanadı)'nın soyuna doğrudan bağlı olduğunu iddia eder. Benzer şekilde Mayene'nin simgesi Arthur Şahinkanadı'nın da simgesi olan altın şahindir. Bu göreceli önemsizlik Şahinkanadı'nın soyunun böylece doğrudan devam etmesine sebebiyet veren şey olabilir.

Birinci'nin ilk görevi Mayene'yi Tear'dan bağımsız tutmaktır ki Tear Mayene'nin bir şehirleri olduğu iddia eder. Mayene'nin bağımsızlığı gizli yağ üretilen yerlerin bilgisinde yatar ve bu yağ Tear, Illian ve Tarabon gibi yerlerin ürünleriyle boy ölçüşür.

Spoiler: Göster



Tar Valon:

Erinin Nehri’nde bir ada kenti, Ejderdağı'nın görüşünde ve Aes Sedai gücünün merkezinde. ''Zaman Çarkı Tar Valon'un etrafında ve Tar Valon Kule'nin etrafında döner.'' Krallar ve Kraliçeler Kule'nin gücünün önünde boyun eğer.

Tar Valon Aes Sedailerin eğitim aldığı ve yaşadığı Beyaz Kule'nin bulunduğu yerdir. Kule ve şehrin çoğu Ogierler tarafından yapılmıştır. Tar Valon Amyrlin Makamı'nın hükmettiği bir şehir devletidir. Tar Valon'un ''Pırıltılı Duvarları'' geçilemez adledilmiştir ve hiçbir ordunun bu duvarları geçemediğine inanılır. Ancak bu, bir Aes Sedai yanıltmacasıdır, çünkü Trolloc Savaşları'nda Gölge'nin ordusu şehrin içine girmiş ve Kule'nin bir kısmını yakmıştır; ayrıca en az iki sahte Ejder’in ordusu duvarlara kadar liderlerini kurtarmak için gelmiştir.

Beyaz Kule, Tar Valon'un merkez figürü, Aes Sedai'lerin evidir. Kule'nin içinde bir çok seviyeden ve türden bölümler yer alır. Bunlara korumalar, çömezler, Kabuledilmişler ve hizmetliler de dahildir. Beyaz Kule Ogier ve Aes Sedailer tarafından yapılmıştır ve dünyanın hiçbir yerinde hayal edilemeyecek kadar yükseklere çıkmaktadır.

''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993