Kayıt Ol

Solamniya Coğrafyası

Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Solamniya Coğrafyası
« : 09 Ağustos 2012, 15:29:03 »
Solamniya, Ansalon'un yaklaşık olarak üçte birlik bir bölümünü kaplamaktadır. Ansalon'un merkezidir. Üç dağ sırası Vingaard, Dargaard ve Garnet dağları, büyük, verimli bozkırların kapladığı geniş alanlar, Vingaard nehri ve harika şehir Palanthas, Solamniya sınırları içerisindedir. Genellikle insan ırkının yaşadıkları bir ülkedir. Normalde toprak üzerine kurulu bir ülkeydi, fakat Afet sınırları çevresinde üç tane okyanus oluşmasını sağlamıştır.

 
Kalaman:
Kıtanın kuzeydoğu mücevheri olarak bilinmektedir, liman şehridir. Nordmaar ve Estwilde arasındadır ve Vingaard nehrinin ağzının bulunduğu yere kurulmuştur.

Caergoth:
Kalaman gibi bu da bir liman şehridir. En önemli gemi yapım bölgelerinden biri olarak gelmektedir --Palanthas ve Kalaman'ın yanında. Caergoth, Solamniya'nın güney kıyılarında, Schallsea Boğazı üzerindedir.

Palanthas:
Krynn'in en büyük şehirlerinden biridir. İki bölüme ayrılmıştır: Eski Şehir ve Yeni Şehir —şehir duvarları ardında kalan bölge ve onun dışında kalan ve yeni yapılmış yapıların bulunduğu bölge. Palanthas, ülkenin en önemli limanıdır; sadece dar bir kanaldan, Branchala Koyu'ndan geçerek ya da şövalyeler tarafından korunan Yüce Ermişlik Kulesi'nden şehre ulaşılabilir. Palanthas Afet sırasında zarar görmüştür fakat Mavi Lady'nin savaşında neredeyse tamamen yok olmuştur. Büyük Kütüphane'ye ek olarak, Yüksek Büyücülük Kuleleri'nden biri de burada bulunmaktadır.

Garnet:
Solamniya şehrinden biriyken, cücelere kiralanmıştır, bu yüzden bölgede maden çalışması yapılıyor olabilirler. Garnet'in cüce yerlilerine karşın, kendilerini o toprakların yöneticisi olarak saymıyorlar ve bu nedenle de Solamniya'ya bağlı/sadık gözükmektedir.

Vingaard:
Efsanevi Huma'nın bu topraklarda yürümesinden beri geçen yüzyıllar boyunca Solamniya Şövalyeleri'nin yuvası olmuştur. Vingaard Kalesi, Üçüncü Ejderha Savaşı sırasında, Vingaard Kalesi savaşın sonuna kadar ülkenin güçlü bir kalesi olarak kalmıştır, fakat o zamandan beri kaleden gizemli bir şekilde kaybolmuştur.

Dargaard:
Afet'ten önceki günlerde, o zamanlar bir Gül Şövalyesi olan Ölüm Şövalyesi Lord Soth'un eviydi. Soth'un ihaneti yüzünden, Knightlund olarak bilinen bölge şu anda Nightlund olarak bilinmektedir.

Solanthus:
Mızrak Savaşı sırasında Mavi Ejderhaordusu tarafından ele geçirildi ve kırsal bölgede bulunan birçok yapıları yıkıldı.

Qualinesti:
Birbirlerine altın kemerlerle bağlı dört izci kulesiyle sınırlandırılmıştır ve bu kemerler şehrin en dış sınırını oluşturmaktadır. Ortasında, şehir merkezi olan Gökyüzü Salonu vardır. Qualinesti, Kharolis dağlarının hemen doğusunda ve Abanasinya topraklarının da güneybatısında kalmaktadır. Güney Ergoth'un hemen güneydoğusunda kalan Algoni Boğazı ise elf ormanının batı sınırını oluşturmaktadır. Qualinesti, Kardeşkıyımı Savaşı'nın kahramanı Kith-Kanan'ın takipçilerinin yaşadıkları yerdir. Orman ülkesinin başkenti Qualinost'dur. Bu şehir ülkenin politik ve ekonomik merkezidir. Elf ülkesini çevreleyen ormanlık alan, içerisinde Yüksek Büyücülük Kulesi'ni saklayan Wayreth Ormanı olarak bilinmektedir. Bu kule geniş bir alan içerisinde yer değiştirebilmekte ve bazen Qualinesti sınırlarının içinde bile belirmektedir. Ülkeyi Güneşlerin Sözcüsü yönetir.

Thorbardin:
Güneykapısı ve Kuzeykapısı. Geçitler cüce ülkesine girişleri sağlayan dev kapılardır. Kharolis Dağları içindeki bir yeraltı krallığı olan Thorbardin'in sadece iki girişi bulunmaktadır. Thorbardin'in kuzey ucundan güney ucu arası yaklaşık otuzüç kilometre, doğu ucundan batı ucu arasıysa yaklaşık yirmibeş kilometre uzunluğundadır. Cüce ırkının şehirleri masif yeraltı gölü olan Urkhan Denizi'nin çevresine inşa edilmiştir. Pax Tharkas, Kardeşkıyımı Savaşı'ndan sonra, insanlar, cüceler ve elfler arasındaki dostluğu hatırlatmak amacıyla, Thorbardin, Qualinesti ve Abanasinya arasına inşa edilmiştir. En mükemmeli ise Hylar klanının Yaşam Ağacı'dır: Hylarların yaşadığı, denizin ortasındaki dev bir dikit. Kharolis Dağları'nın üzerindeyse efsanevi kale Pax Tharkas ve Skullcap vardır.

Silvanesti:
Than Thalas Nehri-Lord'un Nehri bu orman ülkesinin içinden akmaktadır ve Güney Courrain okyanusuna dökülmektedir. Burası, Birinci Ejderha Savaşı sırasında sürülen kromatik ejderhaların evi olmuştur fakat elflerin kendi ormanlarıdır. Başkent Silvanost, Than-Thalas Nehri içindeki bir adada kurulmuştur. Ana karadan bu adaya geçmek isteyen yolcular, dev kaplumbağalar tarafından çekilen salapurgaları kullanırlar. Kalkan yüzünden ormanın içindekiler dışarı, dışındakiler de içeri geçememektedir. Beşinci Çağda, Silvanesti gizemli bir şekilde büyülü bir kalkanla çevrelenmiştir. Kalkan ayrıca bir yeşil ejderhayı, Cyan Kanfelaketini de içeride hapsetmiştir. Silvanesti Toz Bozkırları'nın doğusunda ve Goodlund ve Balifor'un-Kenderyurdu güney batısında yer almaktadır.

Abanasinya:
Barbar kabilelerinin evidir ve şehirleri arasında Solace, Liman ve Geçityolu vardır. Solamniya'nın bir bölgesi olan Abanasinya bozkırları, Afet'ten sonra aniden kendisini deniz kenarında bulmuştur. Solace belki de en ünlü şehirdir; halkı vallen ağaçlarının dalları üzerinde yaşarlar. İşletmesi ve binanın kendisi Majere ailesine ait olan ünlü Son Yuva Han'ı da Solace'dadır. Krystalmir Gölü Solace'ın kuzeyinde, Kararık Orman da gölün güney batısında kalmaktadır. Kararık Orman, Ormanefendisi ve gizemli ölememiş askerler tarafından korunmaktadır.Barbar kabileleri doğuda yaşamaktadırlar. Büyük bataklık ve Xak Tsaroth yıkıntıları da doğu sahil boyunu oluşturmaktadır. Ayrıca Schallsea Boğazı da kuzeyden gelecek kara saldırılarını engellemektedir. Qualinesti ormanı ve Thorbardin ülkesi Abanasinya'nın doğu ve batı sınırlarını korumaktadır.

Ergoth:
Afet Ergoth'u ana kıtadan parçalamış ve Güney ve Kuzey olmak üzere iki parçaya bölmüştür.

Güney Ergoth:
Mızrak Savaşı sırasında Silvanesti ve Qualinesti'den gelen mülteciler, adanın güney ucunu, bu bölgede yaşayan Kagonesti elflerini kovarak istila etmişlerdir. Eski Ergoth İmparatorluğu'nun başkenti olan Daltigoth'u ogreler kontrol etmektedirler. Huma'nın mezarının bulunduğu Sissığınağı Vadisi ve Ejderha Dağı ise Güney Ergoth'un dağlık bölgelerinde mevkilenmişlerdir. Ay şekilli Güney Ergoth adası, kuzeydekine göre daha yoğun bir nüfusa sahiptir.

Kuzey Ergoth:
Dağların batısındaki bozkırlar minik Ergoth İmparatorluğu tarafından yönetilmektedir. Doğu tarafıysa Hylo kenderleri tarafından yaşam alanı olarak kullanılmaktadır. Kuzey Ergoth, ortadan geçen ve kuzey ve güney uçlarına kadar devam eden bir dağ sırası tarafından ikiye bölünmektedir.

Balifor:
Pis olmalarının yanında, şehirlerden bahsettirecek diğer bir konu da uğursuz marketlerden yasak malları kolaylıkla temin edilebilmesi ve Balifor Limanı rıhtımının altında her türlü suçun işlendiğidir. Balifor Limanı, Silvanesti'nin kuzeyinde, Balifor Körfezi kıyılarının da doğusunda yer almaktadır. Flotsam yeriyse, biraz daha kuzeyde, Istar Kan Denizi'nin hemen yakınındaki Kan Körfezi'ndedir.Balifor'un iki ana şehri vardır: Balifor Limanı ve Flotsam. İkinci şehir ismi gemi enkazı anlamına gelmektedir ve bu isim tüm bölge için de geçerlidir aslında: Balifor Limanınve adı üstünde Flotsam kaba tavernalardan ve ahlaksız yöre sakinlerinden oluşmaktadır.

Goodlund:
Ülke aynı zamanda Kenderyurdu olarak da bilinmektedir. Goodlund Yarımadası, çoğunlukla kenderlere ev sahipliği yapmaktadır; Goodlund, Balifor'un doğusunda kalmaktadır; daha doğuda, Goodlund ormanı yarımadanın orta kesimini kaplamaktadır. Yarımadanın en doğu tarafında da çorak savanlık alan vardır ve bölge Gülen Diyar olarakta isimlendirilmiştir.

Buz Duvarı:
Dondurucu rüzgarlar ve sert iklim bir çok toplumu bu bölgeden uzaklaştırmıştır. Bölge, Toz Bozkırları'nın güneyinde kalmaktadır ve sadece bir şeyiyle önem kazanır: Buzduvarı Buzulu. Zorlu şartlarda gerçekten rahat yaşayabilenler sadece beyaz ejderhalar ve Thanoiler yer almaktadır. Birçok kişi Buzduvar'ın gerçekte kendi başına bir kıta olup olmadığını merak etmektedir. Buzduvarı Buzulu, Zeriak şehrinin hemen güneyinden başlar ve Toz Bozkırları'nın en uzak karakolları arasında sonlanır. Buzulun altı mağaralarla doludur. Bazı Buz Barbarları bu yeraltı buz mağaralarını araştırmaya çıkmışlardır ancak birkaç kilometre devam eden mağaraların daha içlerine gidenden haber alınamamıştır.

Tozlu Bozkırlar:
Afet'ten önceki zamanlarda, bölgedeki en büyük şehir olan Tarsis, oldukça işlek bir liman şehriydi. Fakat Afet'ten sonra, Tarsis'in kanatlı gemileri kendilerini toprak zeminde, Buz Dağı Körfezi'nden kilometrelerce uzakta buldular. Tarsis'i çevreleyen bitki örtüsü çimenlik tundrayken, şimdi hepsi ölmüştür. Toz Bozkırları, Kharolis Dağları'nın ve cüce krallığı Thorbardin'in güneyi ve doğusunda yer almaktadır.

Istar Kan Denizi:
Afet sırasında Istar'a çarpan yanan dağ, Sirrion Denizi'nin doldurduğu yüzlerde metre derinliğinde bir krater yarattı. Kan Denizi bir zamanlar büyük Istar şehrini çevreleyen verimli bozkırlardı. Şehrin yıkıntılarıysa hala bu kraterin dibinde yatmaktadır.Kan Denizi'nin içindeki tüm sularda bir gariplik vardır: kırmızı renklidir. Söylentilere göre bu, Krynn'in en korkunç zamanında hayatını kaybeden birçok kurbanın kanlarının bir sonucudur. Fakat bu aynı zamanda girdabın denizin zemininden kaldırdığı kil de olabilir. Girdapsa, akıntısına kapılacak kadar yaklaşan gemileri içine çeken dev gibi bir burgaçtır. Denizin çevresinden dolaşmak, Krynn'in herhangi bir yerinde dolaşmak kadar güvenlidir, fakat denizin ortasında, tam Istar şehrinin yıkıntıları üzerinde dev gibi bir fırtına durmaktadır.

Minator Adaları:
Deniz barbarları ve minatorların yaşadıkları adalarıdır. Aynı zamanda Kan Denizi Adaları olarak da bilinir bu dört ada. Efsanelerin anlattıklarına göre, yanar dağ Krynn'e çarptığında, Istar'ın suçu konusunda masum olmalarından dolayı bu adalara hiç zarar gelmemiştir. Gerçek; bu adaların daha önceden Kuzey Courrain Okyanusu'na sınırları olan ve anakaraya bağlı yerler oldukları ve sadece denizden daha yüksek olduklarından yıkımdan kurtulmuşlardır.

Kothas:
Kothas'da da onu güzelleştiren bitki örtüsü yoktur. Başkenti Kalpethis'tir. Kothas, Mithas'ın güneyinde kalmaktadır ve Kalpethis de adanın güney batı sahillerinde kalmaktadır.Adayı insan kaptanlarla birlikte minatorlar yönetmektedir.

Karthay:
Doğu ve batı bölümlerinde kurak bozkırlar olan ada, sadece Worldscap Dağları diye bilinen yüksek dağlar tarafından kesilmektedir.Kuzeydeki en büyük adadır ve ay şekilli bir adadır.

Saifhum:
Kayalık dağlık bölgeler herhangi bir canlının burada yaşama şansını oldukça azaltmaktadır; bahsedilecek kadar büyük tek yaşam yeri, başkenti Deniz Duvar'dır. Bu ada, birçok deniz barbarının evidir ve bundan başka da pek bir şeye sahip değildir.

Mithas:
Karthay'ın güneyinde yer almaktadır ve minotaur adalarından biridir. Başkenti Lacynos batı sahilinde kalmaktadır .Güney sahilllerinde, adanın geri kalan yeşil bozkırları karşısında keskin bir tezat oluşturan dört volkanik zirve vardır.

Ejderha Adaları:
Krynn'in merkezindedirler. Ayrıca haklarında çok az şey bilinmesine rağmen, iyi ejderhaların da Puslu Ada'nın başkenti olan Altın Şehir'de yaşadıkları bilinmektedir. Ejderha Adaları, Nordmaar Burnu'nun yaklaşık onüç km kuzeyindedir. Bu adalar hakkında çok az şey bilinmektedir çünkü büyüyle korunmaktadırlar ve bu da onlara ulaşabilmeyi imkansızlaştırmaktadır. Doğudan batıya doğru adaların isimleri şunlardır: Alarm, Zeka, Puslu Ada, Kalp, Berann, Kanatlı Majeste ve Tayol. Adalar ortalama büyüklüktedir; en büyüğü onaltı km çaplıdır. Üzerlerinde bulunan akla gelebilecek herhangi bir şeyi geri yansıtmaktadırlar.Adaların  en azından- birinde Irda'lar yaşamaktadır.

Taman Busuk:
Bölgesi çoğunlukla dağlarla kaplıdır ve tek istisna güneydeki kıraç topraklardır. Taman Busuk, Ansalon'un tüm --kötü ırklarının yetiştikleri yerdir. Bu bölgenin en önemli karanlık şehirleri şunlardır: Sanction ve Neraka. Taman Busuk, kuzeyde Estwilde ve Kern ile, güneydeyse Zhakar ile sınırlanır.

Tanrılarevi:
Oluşumu açıkça kutsal bir kaynağa dayanmaktadır: bölge dağın zirvesinde duran kase şekilli bir çöküntüdür ve içinde gizemli, parlak, kara bir taş vardır.

Sanction:
Şehir ayrıca volkanik dağlarla çevrilmiş bu dağlara hala lav kusan üç volkandan oluşan Kıyamet Lordu da dahildir, liman şehridir. Sanction normalde insan şehridir, fakat orada bulunan yerli insanlar Mavi Ejderhaordusu tarafından zorla kovulmuşlardır.Takhisis Tapınağı da bu dağların eteklerindedir.

Neraka:
Şehir Takhisis'in uşaklarının yaşadıkları yerden başka birşey değildir. Neraka, Karanlık Kraliçe'nin Karanlıklar Tapınağı'nın yuvasıdır. Mızrak Savaşı sırasında Neraka etrafında toplanan Ejderhaorduları için inşa edilmiş kışlalar da bu bölgede bulunmaktadır.

Sancrist:
Adadaki ticari ilişkiler tamamen batıdaki topraklarladır. Sancrist'in dağlık kesiminde gnomların evi olan Boşver Dağı vardır. İnsanlar adaya vardıklarında ve gnomlara dağın adını sorup da oldukça uzun bir cevap aldıklarında, gnomların sözünü yarıda kesip olayı kısaca özetleyerek ---boşver demişlerdir. Sancrist adası Ergoth'un batısındadır ve iki parça halindedir: dağlık kuzeydoğu ve basık güneybatı. Güneybatı ormanları ve bozkırları Solamniya Şövalyeleri tarafından özellikle Sir Gunthar Uth Wistan tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca Aktaş Çimenliği, yani Vinas Solamnus'un Paladine'ı gördüğü efsanevi yer de burada bulunmaktadır. Sancrist Sirrion Denizi'nin içinde yeralır ve küçük kardeşi Cristyne ise güneyinde kalır. İnsanların zekalarına hayran kalan gnomlar da dağın adını bunun üzerine hemen değiştirmişlerdir.

Kaynak: konusanzar.com
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Solamniya Coğrafyası
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2012, 15:32:34 »
Yazınız şuradaki kaynak ile ciddi benzerlik gösteriyor. Altına kaynağı yazmanız en uygunu olacaktır.

Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Ynt: Solamniya Coğrafyası
« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2012, 15:34:29 »
Kaynağım orası değildi. Başka bir site, orayı ekliyorum hemen.
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Solamniya Coğrafyası
« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2012, 15:38:04 »
Kaynağım orası değildi. Başka bir site, orayı ekliyorum hemen.

Tamamdır, teşekkürler :).