Kayıt Ol

Faerun Ejderhaları

Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Faerun Ejderhaları
« : 10 Ağustos 2012, 21:15:08 »
Eldenser:
Kılıçlarda Saklanan Ejderha

Faerun'un aktif ejderhalarından en yabancısı ve en garibi Lurkar, diğer adıyla Eldenser'dir. Ozanların ve han masalcılarının dilinde onun ismi Kılıçlarda Saklanan Ejderhadır.

Eldenser büyüsünü, vücudunu ejderha vücudundan değiştirip onu metal kılıçlara taşıyarak bütün dünyayı bir kahramanın kılcında gezip eğlenmek ve bütün büyüyü vücudunda hissetmek için kullanır. Yuvası olarak gördüğü hiçbir yer yoktur bu yüzden her zaman özgürce dolaşır ve hiçbir yerde uzun süre kalmaz. Ama en sevdiği bölgeler Amn, Tethyr,  Derinsu ve Ejderha Kıyısı arasında kalan ufak tefek ticaret şehirleridir. Eldenser'in tüm büyüleri bir silahtan diğer silaha kendisini taşımak amacıyla yapılan büyülerdir.Eğer bir kahramanın yaptıkları şeyler ve gezdiği yerler artık Eldenser'in ilgisini çekmiyorsa kendinisi hemen başka birisinin kılıcına taşır.

Eldenser'in diğer ejderhalar pek umrunda değildir, ta ki birisini onu keşfedene kadar. Ama eğer ejderhalardan biri kılıcına bir tehtid oluşturuyorsa onlarla her türlü savaşa hazırdır. Maceracıların her zaman dostudur ve tek düşmanı onu kılıcın içinde keşfetmeye çalışan büyü kullanıcılarıdır.
Eldenser çeşitli canlıların hayat şekillerini incelemekten de çok hoşlanır ve bu hobisi sayesinde az ejderhanın sahip olduğu bilgi dağarcığına sahiptir. Ayrıyeten insan yapımı yemekleri ve içecekleri de çok sever.

Hayatını Faerun'un güzelliklerini görmeye adamıştır. Bunlar canlılar veya şehirler de olabilir. Hayatında insanlar tarafından ne olduğu bilinemeyen Ossavitor'ın Yolu denen enteresan bir yol izler. Bazıları bunun ejderha ölümsüzlüğü olduğunu duymuş ama ne inanmış nede doğru olup olmadığını kanıtlayabilmiştir.


Klauth:
Kuzeyin Ejderhası

Klauth, Faerun diyarının gelmiş geçmiş en büyük, en korkutucu ve en kudretli ejderhasıdır. Devasa boyutta bir bedene ve milyonlarca savaş yarasına sahiptir ve yaraların yüzünde oluşturduğu ifade ona Yaşlı Hırıltı isminin takılmasına yol açmıştır. Ona rakip olabilecek her ejderhaya saldırır ve savaşlarda birden ortadan kaybolabilmesi ve ani saldırılarıyla rakiplerini rahat bir şekilde yere serer.

Boş zamanlarını büyüleriyle Kuzey Kılıç Sahilini gözetlemekle ve neler döndüğünü öğrenmekle geçirir. Faerun da olup biten ve yürüyen herşeyden de haberi vardır. Savaşlarda düşmanlarını kanatlarıyla püskürtür , ateşten nefesini kullanır ve kendi yaptığı onlarca asayı kanatlarındaki pençeleride kullanmayı öğrendiği için rahat bir şekilde çoğunu kullanabilir. Bazı düşmanlarını ise savaşarak değil şimdiye kadar edindiği tecrübeleri kullanarak alt eder.

Bu kadar büyük olmasının sebeplerinden biri de kırmızı ejderha yumurtalarına yaptığı büyülerle, onları kullanarak kendisini güçlendirecek büyütecek ve ona sağlık verecek hale getirmesidir. Ama diğer yumurtalara ve yavru ejderhalara hiç acımaz. Ejderhaları yuvalarından uzaklaştırmak artık onun için bir sanat olduğu için bunu kullanarak boş yuvaları soyar ve bütün hazineyi kendi yuvasına taşır.

Kendisine zarar verebileceğine inanmadığı küçük yaratıklara da enteresan bir şekilde büyük yardımlarda bulunur. Bazen zevk olsun diye çıkan büyük savaşlara katılır, binlerce orku tek bir nefeste kül eder, savaşanların büyücü kulelerini yıkar. Tabi içindekileri de. Bu yaptıkları ona öyle bir ün kazandırmıştır ki seksen yıldır Büyük Av diye adlandırılan görevin hedefi olmuştur.Büyük Av denen görev en kudretli büyücülerin savaşçıların ve diğer meslekteki şahısların birleşip ortak bir belayı yok etmeye çalışmalarıdır.

Klauth, Mirabarın batısındaki dağlardaki yuvasında yaşar. İçerisi rothe, kuzu, inek ve yenilebilecek bir yığın büyük baş hayvan kemikleriyle ve kendileriyle doludur. Hazinesini yuvasındaki karmakarışık tünellerin vardığı son noktada saklar. Kolay bir geçit yolu da vardır ama bu geçiti açmak sadece devasa bir ejderhanın gücüyle yapılabilir. Çünkü çok ağır ve büyük bir kaya parçası mağara girişinde duruyordur.
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Faerun Ejderhaları
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2012, 10:15:01 »
Yaşlı Fyrentennimar: Kartanesi Dağlarını kendine mesken etmiş kudretli bir kızıl ejderha. Cadderly'nin "ikna" büyüsüyle Cadderly ve yoldaşlarını(İvan ve Pikel Bouldershoulder, Danica,Vander,Shayleigh) Trinty Kalesine kadar götürmeyi kabul eder. İkna büyüsü yolda goblinler ve devlerle savaşırken bozulması üzerine ejderha Cadderly ve yoldaşlara saldırır. Cadderly gençleştirme büyüsü ile ejderhayı-Yaşlı Fyrentennimar'ı- genç küçük bir ejderhaya dönüştürür. Ve İvan'ın baltaları ile hayatı son bulur.
Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar