Kayıt Ol

Taladas - İkinci Kıtanın Tarihi

Çevrimdışı HighLord

  • **
  • 244
  • Rom: 5
  • Dragonborn
    • Profili Görüntüle
    • Kotalılar Vakfı
Taladas - İkinci Kıtanın Tarihi
« : 12 Ağustos 2012, 19:19:46 »
TALADAS

Taladas Krynn'de bir kıtadır. Ansalon'un kuzeydoğusunda ve Adlatum'un doğusunda bulunur. Pek az kimse Taladas kıtasının varlığından haberdardır. Çok az Ansalon'lu bu kıtanın varlığını bilir.

Taladas eskiden Hosk diye bilinen büyük ve tek bir kıta halindeyken Afet sonucunda Ansalon gibi büyük değişimlere uğradı. Taladas Büyük Yıkım olarak da bilinen bir deprem yaşadı ve bunun sonucunda  batıya ayrılan bir kıta yaşanmaz hale geldi. Taladas halkının çoğu Güney Hosk'da yaşamaktadır.

TALADAS TARİHİ

RÜYALAR ÇAĞI

Tanrı Reorx, Gnomoi denilen gnom benzeri yaratıklara bazı şeyleri öğrettikten sonra insanlara bazı şeyleri öğretmeye kalkıştı fakat insanlar bunu yanlış algılayınca Reorx onları lanetledi ve Minoi'ye çevirdi.

Grathanitch ( Ansalon'da Gargath'ın Gümüşcevheri olarak bilinir.)  Gnomoilerin ilk kralı olan  Aldinanachru'ya sunuldu. Kral mücevherin saklı tutulmasını istemişti fakat Milgas Kadwar bunu serbest bıraktı. Bu mücevher daha sonra  büyük zarar verecekti.

UMUTSUZLUK ÇAĞI

Büyük Yıkım Taladas kıtasına uğradı ve Aurim İmparatorluğu'nu ve Hitehkel'i ( Yanan Deniz olarak da bilinir.) büyük yıkıma uğrattı. Bunun sonucunda kıta bir kaç parçaya ayrıldı. Bu yıkım sonucunda Kuzey ve Güney Hosk, aralarında ise Tiderun Boğazı oluştu. Doğu kısmının pek çoğunu Eski Aurim, Kara Ormanlar, Yağmurzindanı adaları ve Neron oluşturdu.

İmparatorluk Birliği Minatorlar Taladas'a ulaştıkları zaman oluştu. Yağmurzindanı adalarındaki 9 krallık ise Thenol'ü oluşturdu. (İnsanların yaşadığı yer )

ÖLÜMCÜL ÇAĞ

Uigan ve İmparatorluk Birliği arasında çıkan savaş sonrasında barbarlar (Uigan) yenildi.
Aurim'in eski imparatoru Maldar an-Desh eski imparatorluğun gücünü tekrardan oluşturmak istedi  fakat bu girişimleri Barreth Forlo ve yoldaşları tarafından önlendi.

REFERANSLAR : Blades of the Tiger, s. 2, 89, 91, 407, Time of the Dragon