Kayıt Ol

Sahte Tanrılar

Çevrimdışı HighLord

  • **
  • 244
  • Rom: 5
  • Dragonborn
    • Profili Görüntüle
    • Kotalılar Vakfı
Sahte Tanrılar
« : 11 Ağustos 2012, 18:06:06 »
SAHTE TANRILAR'IN DOĞUŞU ve BİTİŞİ

Sahte tanrılar daha çok bazı insanların para ve güce sahip olmak istemesi sonucunda yaratılmışlardır. Ansolan'da sahte tanrıların ortaya atılması iki kere gerçekleşmiştir. Afet sonrası Karanlık Zamanlar'da bazı rahipler bu sahte tanrıların Krynn'i kontrol etmeye geldiklerini söylediler. İnsanlar gerçek tanrıların onları terk etmesi üzerine hayal kırıklığına uğramışlardı ve bu yüzden bir çok insan sahte rahiplar tarafından önerilen sahte tanrılara inanmaya başladılar. Diğer olay ise Kaos Savaşı sonrasında ortaya çıktı. Bir çok insan tanrıların Krynn'ı terk etmesine inanmadı ve bu yüzden de sahte rahiplere inandılar. Sahte rahipler insanlara duyurduğu tanrının insanlara yardım edeceğini söylüyordu. Para karşılığında..
Her iki durumda da sahte rahipler umutsuz insanların duygularıyla oynadılar, ölüm sonrası için sahte vaatlerde bulundular. Gerçek tanrıların geri dönmesiyle insanlar sahte tanrılara inanmayı bırakıp eski inançlarına döndüler.

SAHTE TANRILAR

BELZOR

Belzor, takipçilerine güçlerini sahte yılan tanrısına inandırmaya kullanan Judith adlı büyücü tarafından yaratılmıştır. Yılan tanrı, Judith tarafından Umutsuzluk Çağı'nın ileriki zamanlarında yaratılmıştı. Belzor'un dini, Haven şehrinde oldukça yaygındı ta ki Raistlin Majere'nin o tanrının sahte olduğunu ispatlayana kadar. Çoğu takipçi öldürüldü. Arayıcılar olarak bilinen kişiler tapınağı yerle bir etti.

TİOLANTHE

Tiolanthe, Garlund'ı Solamniya'da bulabilmek için Caergoth'u terk eden Con ve Venessi tarafından yaratıldı. Garlund'un istediklerine yapabilmek uğruna Tiolanthe adına yeminler ediyordu fakat sonra Con ve Venessi'nin öz evladı Hederick tarafından tanrının sahte olduğu İspatlanmıştı. 292 AC yılından sonra takipçilerin birbirini öldürmesi ve bir köyün yanması sonucunda tanrının adı da unutulmuştu.

Referanslar : Hederick the Theocrat s. 6, Ruhdöveni s. 200-405, Silah Kardeşliği s. 26-44, Holy Orders Of The Stars s.149-150

Edit : İmla.