İlknokta sitesi çok ilginç bir kampanya ile, dediklerine göre, kısa bir süre için katlanarak artan bir indirim uyguluyor.Bir kitaba %30, ikinci bir kitap alırsanız %40 ve üçüncü ve daha fazla kitap alırsanız da %50 indirim uyguluyormuş.Meraklılarına duyurulur.
Arkadaşlar serinin ilk 4 kitabını sahaflardan mahaflardan oldukça iyi bir fiyata bulup aldım, elimdeki Dracula'yı bitirince başlamayı düşünüyorum seriye. Ancak aklıma şöyle bir soru takıldı Yeni Bahar isimli kitap bir prologue niteliği mi taşıyor? Yani kronolojik olarak 1. kitaptan öncesini mi anlatıyor? Eğer öyleyse o kitabı da edinip ondan başlayayım diyorum.
Kronolojik olarak 1. kitaptan öncesindeki olaylardan bahsediyor; ancak serinin genel hikayesiyle ve karakterlerle ilgili okumaktan alacağın zevki büyük ölçüde baltalayacak bilgiler barındırıyor içinde. Sana tavsiyem yayınlanma sırasıyla okuman ya da 4 ve ya 5. kitaptan sonra.
Brandon Sanderson bu aralar Twitter'da ciddi derecede aktif. Söylediklerine bakılırsa son kitap gümbür gümbür geliyor. Kitabın son kısmını değişik bakış açılarından anlattığını ve bunlardan birinin yaklaşık 50000 kelime sürdüğünü söyledi en son. Beni hüzünlendiren haber ise kitapta toplu kıyım yaşandığı haberi oldu. Kimlerin ya da kaç kişinin öldüğüne dair hiç bir ipucu vermedi tabii ki. Eh Mart 2012'ye şunun şurasında ne kadar kaldı ki.