Kayıt Ol

Nesme

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Nesme
« : 25 Ağustos 2012, 18:16:11 »
Toril'in en büyük kıtası Faerûn'un kuzey kesiminde kalan ve Gümüş Sınırlar(Dördüncü nesildeki adı Lururar Konfederasyonu) içinde bir kasaba.Yöneticisi Konuşmacı Tessarin Alaurun'dur. Hepkırlar'ın ile Surbrin Nehri sınırındadır. Gümüşay'la olan ticareti Surbrin'i geçerek sağlamaktadır. Hepkır trollerine karşı sınır kasabası olması yüzünden özellikle Gümüşay tarafından desteklenip kollanmaktadır.





Hikayemizdeki YeriSpoiler içerir.
Salonun yoldaşları-Bruenor, Drizzt,Regis,Wulfgar-  Mitril Salonu'nu bulmak için arayışa çıkmıştırlar. Luskan'da  buldukları bir hartia ile Gümüşay'a doğru giderleken Nemse'den geçmek istediler. Nesme devriyelerinin trollerle olan mücadelelerine yardım etselerde aralarında bir karaelf bulunduğu için Nesme'yi dolayısıyla Surbrin'i geçemediler. Ve hepkırlar içinden geçmek zorunda kaldılar.

1370-71 Savaşları Tek Göz Gruumsh'un şeçilmişi Kral 1. Obould güçleriyle Gümüş Sınırlar'ın kuzeyine akın etti. Shallows kasabası direnişi yıkılan cüceler Bekçi Vadisi'ne çekildi. Orklar kuzeydeki kasaba köy ve mezraları teker teker aldılar. Orkların pususuna düşmeyenler ise Mitril Salonu'na sığınacak kadar şanslıydı.

Gümüş Sınırlar kuzeyden gelen bu istilacılar konusunda dehşete düşmüştü. Bu sırada Obould'un yanında çalışan drow elfleri Proffit adlı iki başlı trollü ikna ettiler ve Proffit Hepkır'larda toplayabildiği bütün güçle Nesme'ye saldırdı.

Proffit ve ordusunun bir kutu oyundaki figürleri


Nesme etkili bir direniş gösteremedi ve dağıldı. Dört bir yana kaçan mülteciler ile troller arasında çatışmalar yaşanıyordu. Vekilharç Regis; Mitril Salonu Fatihi Adbarlı Büyük General Dagna'yı bir avuç askerle güneye Nesme'ye gönderdi.-Daha fazla gönderemezdi. Kuzeyde General Danga'nın oğlu komutan Dagnabit ölmüştü ve Banak Brawnanvil'in güçleri ise Bekçi Vadisi'nde zor durumdaydı.- General Dagna ve cüceleri alt tünellerden trolleri yara yara Nesme'ye vardıklarında bulabildikleri iki yüz mülteciydi. Onları doyurdular ve örttüler. Proffit ve troll ordusu General Dagna ve yavaş giden mültecileri pusuya düşürdü. Ve General Dagna cücelerine savaş nâraları ile Moradin adına marşlar altında ölüm hücumuna kalktılar. Proffit'in ordusu dağıldı troller kaçıştı. Geriye bir cüce dahi kalmamıştı. Bu zamanda mülteciler Troller tarafından yağmanlanmış Nesme'ye girdi. Gümüşay'dan gelen güçler ile-ki aralarında efsanevi Gümüş Şovalyeleri de vardı- mülteciler bulundu ve Nesme koruma altına alındı.
Bu savaşlardan, 1370 DR'de 6000 nüfuslu Nesme'den, geriye 1372 DR'de kuzey diyarından kaçan ve Mitril Salonu'ndan ayrılan mültecilerle toplam 2000 kişi kalmıştı. Gümüşay Nesme'ye çok büyük yardımlar yaptı ve o kasabayı hayatta tuttu. Kral Bruenor binlik ork orduları ile savaşırken yanına gelmeyen fakat insanlar tehlikeye girinci topyekün seferber olan Gümüşay'a ve Leydi Alustriel'e çok bozulmuştu bir daha düzelemeyecek şekilde. 

Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar

Çevrimdışı Thomasward

  • **
  • 352
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Nesme
« Yanıtla #1 : 25 Ağustos 2012, 19:35:54 »
Çok teşekkürler blgilendirici bir yazı idi.