Kayıt Ol

Ork İstilası

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Ork İstilası
« : 25 Ağustos 2012, 19:20:01 »
Önemli Not: Metnin tamamı spoilerdır. Avcının kılıçları serisi ve Ork Kralı okuyanların veya asla okumayacakların okuması tavsiye edilir.

Ortaya Çıkışı
Sorun çıkartmak konusunda üstüne olmayan dört drow:Ad'non Kareese, Donnia Soldou, Kaer'lic Suun Wett ve sonradan aralarına katılan Tosun Armgo. Felbarr kalesinin fatihi ve büyük kabile Bolokların Şefi Obould Bolok dağlardaki yaşamdan sıkılmış ve orkları toplayarak yağmaya başlamıştırlar. Yanlarında Parlak Beyaz'ın meşru olmayan reisi Gerti Orelsdottr ve yanlarına katılacak olan Hepkırların en yiğit ve cengaver trollü Çift Başlı Proffit vardır.

Resimler:
Spoiler: Göster






1370 DR'de İlk çıkan olay ise Shallows'a cüce el işlerini satmak için giden işinin ehli Felbarrlı tüccar Duggan McKnuckles ve grubunun katli olmuştur. Bu olaydan sonra bir düzine dev ile destekli bin ork Dünyanın Omurgası Dağlarından inip köy ve kasabalara saldırmıştır. Etrafı surla çevrili olan ve 1000 kişilik tek kasaba olan Shallows, Kral olmak Buzyeli Vadisi'nden Mitril Salonuna giden Kral Bruenor, dostları ve muhafızları ile direnmiştir. General Dagna'nın oğlu Dagnabbit Shalows Müdafasında yenilip Moradin'in Salonlarına doğru giderken çok büyük yaralar alan Kral Bruenor yataktan kalkamaz gözlerini açamaz hale düşmüştür. Yakutu sayesinde bir warg ile kaçan Regis Mitril Salonu'na gidip; Kral Bruenor'u tebrik etmek için gelen Yükselen Ruhlu İvan ve Pikel ile Pwent karındeşen taburu ve başlarında deneyimli ihtiyar Banak Brawnanvil olan çok sayıda yiğit cüce Shallows'a doğru yola çıkmıalarını sağlamıştır. Druid Pikel'in ahşap Gruumsh heykeli ile muhasarayı daraltan ork ordusunu şaşırtmış ve ani bir hücümla Shallows'u kurtarmışlardır. Bin orkun komutanı Kral Obould'un oğlu general Urlgen Üçyumruk devler ve dağılan orklarla savaş meydanını terk etmiştirler.

Bu sırada Vekilharçlığını ilan eden Regis Mitril Salonu tahtına "vekil" adıyla oturmuştur. Shallowslu mülteciler ile Mitril Salonu'na dönen ordu deneyimli general Banak Brawnanvil sayesinde Beköçi Vadisi'nde istihkam hatları kurup konuşlandılar. Obould Oğluna bir şans daha verip cüceleri Bekçi Vadisi'nden atmakla görevlendirir. Kral Bruenor ile Mirabar'dan gelen Torgar Hammerstriker ve dostalrı Bekçi Vadisinde yiğitçe mevzilenir ve kendilerini artık Mitril Salonlu görmeye başlarlar.

Vekilharç Regis Gümüşay'dan destek ister doğu ve batıya asker yığar önemli generalleri görevleri atar ve Felbarr'ın yardımını nasıl getireceğine karar vermekle meşguldür. Bu sırada Obould'un dostu troll Proffit'in Nesme'ye hücüm haberini alınca kırk yiğit cüce ve başlarında oğlunu kaybetmenin hırsıyla tutuşan General Dagna'yı güneye göderir.Ne yazık ki bir daha geri dönemediler.

Bekçi Vadisinde çatışmalar şiddetlenirken doğuda Obould eşi ve Gruumsh'un şamanı Arganth Snarrl tarafından kutsanır ve kendini Gruumsh'un seçilmişi olarak tanıtır. Çok güçlü olması ve hiçbir şey geçirmeyen muhteşem bir zırhlı ile ününe ün katmış ve dağlardan onlarca kabile dağa çekmiştir. Gelen kabileleri nizama sokmuş ve çeşitli yerlere dağıtarak ordusunu büyütmektedir.

Bu sırada dostlarından ayrılan Ve Kral Bruenor'un öldüğünü düşünen Drizzt bulduğu iki elf arkadaş ile ork avlamaya çıkmıştır. Güneyde nası bir savaşın olduğunu bilmemekle dostlarını kaybetmenin hırsıyla önüne gel orku katletmiştir.

Mitril çıkışının doğusunu kaybeden ve Gümüş Sınırlar ile bağlantısı kesilen Mitril Salonu çok zor zamanlar geçirmektedir. Bekçi Vadisi ise Devlerin fırlattığı taşlar ve bitmeyen orklarla uğraşmaktadır. Pikel Bouldershoulder bir kaya ile yaralanır ve kolunu dirseğine kadar kaybeder.

Bu sırada Mirabar Markisi Elastul'un Mitril Salonu'nun madenlerini vurması için usta simyacısı gnom Nanfoodle Bekçi Vadisi'nin altından tüneller aracılığıyla devlerin durduğu tepenin altına, madenlerden çıkan uçucu gazları doldurur. Bol sayıda patlayıcı varilleri fişekleyip dünyanın en büyük patlamasını yaratır.Yirmi devden geriye kimse kalmaz. Bu kayıp üzerine Gerti savaştan çekilme kararı alır. Pwent ve grubu sanki patlama olduğunda ölmüş gibi yaparak üzerlerine de kırmızı şarap dökerek orkları kandırır ve orklar yanlarından geçince hücüma kalkan karındeşenler Bekçi Vadisi cücelerine büyük bir zafer yaşatır. Bu sırada Obould'un oğlu Drizzt ve elf arkadaşı İnnovindil tarafından katledilir.

Artık Obould Bolok sıkılmıştır ve oğlunun kaybına üzülmüştür. Topladığı bütün güçle Bekçi Vadisi'ne ve batı kapısına saldırır. Cüceler ağır kayıplar vererek Salona kaçarlar. Fakat orklar Salonun tünellerine adım adım ilerlemeyi bile başramaz duruma gelince Obould geri çekilir. Bekçi Vadisine mancınık kurudurp orayı muhafaza etmesi için bir ordu bırakır ve kuzeye döner. Hayali değilmiştir. Fethettiği topraklara bir ork ülkesi kurmak istemektedir artık. Ve Kara-ok kalesi ile bol sayıda istihdam ve yerleşim yeri kurdurur.

Bu sırada Felbarr'dan gelen yardımla birleşmek için cüceler baskın vuruşu ile doğu kapısından çıkarlar. Ve orada kalan ve Surbrin ile Mitril Salonu'nu ayıran orklarla büyük bir savaş kopar. Sonunda savaş cüceler için zaferle sonuçlanır. Duba ve şamandıralardan yüzen bir köprü kurulur. Ve Winter Edge kasabası ile Mitril Salonu Gümüş Sınırlar'a yollar ile bağlanır.

Kışın yaklaşması ile iki tarafta gayriresmi bir ateşkes yapar.Bu ateşkeste Mitril Salonundaki mülteciler önce Gümüşay'a ve ardından Nesme'ye doğru yola çıkarlar. Fakat ateşkes istemeyen bazı orklar da vardır.

Alustriel ve büyücüleri Surbrin Nehri Köprüsü adı verilen bir köprü inşaa ederken ork tecavüzleri devam eder.Yarı ork yarı ogre olan bir ork klanı elf ormanlarına ve büyücülere saldırır. Ve vu yeni klana karşı orkların çoğu sempati duyar ve kendisini Gruumsh'un yeni seçilmişi ilan eder. Bol-Ok Krallığında bir iç savaş çıkar Obould ve ordusu yeni seçilmiş ve ordusu ile savaşır. Savaşa Bruenor ve dostları da katılır. Görenler hayrete düşüren bu olay cüce ile orkların yan yana savaşa bildiklerini gösterir.

Ve bu istila baharda Garumn Geçişi Antlaşması(1372 DR) ile sonlanır. Gümüş Sınırlar'ın kuzeyinde yeni bir devlet-bir ork devleti-  kurulur. İlişkiler gergin olsa da ticaret yapılır ve orklar ile cüceler arasında çok gergin bir barış oluşur. Fakat iki tarafta bu barışı bozmak bu istisnai ork ile istisnai cücenin çabalarını söndüremez.
Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar