Kayıt Ol

Gnom Firble

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Gnom Firble
« : 28 Ağustos 2012, 16:04:01 »
Not: Spoiler içerir.

Firble'ın Fiziksel Özellikleri
Firble Blingdenstone'da yaşayan bir dip gnomdur.35 kilo aşan ağırlığı ve 1 metreyi geçen boyu ile ideal bir dip gnomdur-Dip gnomlar yüzeydeki akrabaları olan Taş Gnomlarına göre daha kısa ve zayıftırlar.-



Firble Kimdir
Firble Kral Schnicktick'in yönettiği Blingdenstone'un bir konsülüdür. Firble'ın görevi Drow Jarlaxle ile konuşup özellikle Blingdenstone'a yakın olan Menzoberranzan'la ilgili ucuza bilgi toplamak ki konu Jarlaxle olunca pek ucuza bilgi edinilmiyordur ve ticaret yapmaktır. 

1358 DR'de drow istilası yüzünden Blingdenstone'u boşaltan dip gnomlarla beraber batıya gitmiştir. daha sonra üç yüz savaşçı dip gnom ve yakın dostu En Şerefli Oyuk Sorumlusu Belwar Dissengulp'la Karanlığın Kuşatması altındaki Mitril Salonu'na yardıma gitmiştir. Mitril Salonu Nesme'den gelen kırk süvari ve Gümüşay'dan iki yüz Gümüş Şovalyesi yardımından başka yardım beklemezken uzaktan ve Mitril Salonu kralı Kral 2. Bruenor'un hiç bilmediği bir diyardan, yüzeyde savaşan barbarlara moral olan ve destek çıkan üç yüz gnom savaşçısı desteği gelmiştir. Yiğitçe savaşan ve Firble'ın içinde bulunduğu gnomların yarısı Mitril Salonu'ndan tanrıları Taşın Efendisi Derin Kardeş Callarduran'ın yanına gitmiştirler.

Dip Gnomların tanrısı Derin Dünyanın Efendisi Derin Kardeş Taşın Efendisi Callarduran Smoothhands'ın sembolü.
Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar