Kayıt Ol

Takvim

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Takvim
« : 28 Ağustos 2012, 17:17:35 »
Unutulmuş Diyarlarda kullanılan önemli beş takvim bulunmaktadır: Vadi Takvimi(DR),Cormyr Takvimi(CR), Kuzey Takvimi(NR),Mulhorad Hesabı(MC) ve Günümüz Takvimidir(PR).

Vadi Takvimi diyarlarda en çok kullanılan takvim olup başlangıç yılını Yükselen Bayrak Yılı kabul etmektedir.

Cormyr Takvimi diyarlarda yerel olarak kullanılıp başlangıç yılı olarak Diyarlarda kurulan ilk tapınağın(Deneir adına yapılmıştır) yapıldığı sene olan  Rünler Yılını(25 DR) kabul etmiştir.

Kuzey Takvimi diyarların kuzeyinde yer alan Derinsu ve çevresinde yerel takvim olarak kullanılmaktadır. Başlangıç yılı olarak İlk Derinsu Efendisi olan Ahghairon'un tahta çıkış sene olan  Bakire Gecesi Yılını(1032 DR) kabul etmektedir.

Mulhorad Hesabı kadim bir takvim olup günümüzde geçmiş ile araştırma yapan alimler ve bazı büyücüler dışında pek kimse tarafından bilinmez.Takvimin ilk yılı Vadi Hesabıyla -2104 DR'dir.

Günümüz Takvimi Diyarlarda kullanılan en yaygın ikinci takvimdir. Sıkıntılar Zamanı'nın olduğu Gölgelerin Yılını(1358 DR) başlangıç yılı kabul eden takvimdir. Halk arasında sayının küçük olması ve Sıkıntılar Zamanı'nın etkileri olması bu takvimi önemli yapmaktadır. "Sıkıntılar Zamanından beri" veya "Sıkıntılar Zamanı'ndan -bir sayı- sene sonra -veya- evvel" tabirleri bu takvim için kullanılmaktadır.
Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar