Kayıt Ol

Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri Dosyası Yayında!

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri Dosyası Yayında!
« : 31 Ağustos 2012, 00:38:52 »

Kutlukhan Kutlu’nun bundan 8 yıl önce Sinema dergisi için kaleme aldığı bilimkurgu alt türleri hakındaki eşsiz yazıları Kayıp Rıhtım’da, meraklıları için tekrar günyüzüne çıkıyor!

Kutlukhan Kutlu, yirmi seneyi aşkın zamandır sinema üzerine yazıp çizen, deneyimli ve birikimli bir isim. Onu aynı zamanda Harry Potter serisi ile Hayali Yerler Sözlüğü’nde Sevin Okyay’la beraber yaptığı çevirilerden (ve elbette çok daha fazlasından) tanıyabilirsiniz. Ama eğer sinema üzerine müthiş detaylı analizlerini, hazırladığı dosyaları okumuşluğunuz yoksa, çok şey kaçırdığınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri” dosyasını Kayıp Rıhtım’da paylaşmak da, eski Sinema dergilerinde yatan bu leziz içeriğin en azından bir kısmını internetteki sinema ve bilimkurgu meraklılarıyla paylaşma isteğimizden doğdu.

Siberpunk, steampunk, kıyamet filmleri, post-apokaliptik bilimkurgu, uzay operası gibi alt türlerin tarihini, edebi olarak ilk doğdukları zamandan itibaren detaylı olarak inceleyen beş yazıyı, görsellerle beraber size sunuyoruz.

Yazılara ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz!

Keyifli okumalar.

Ozancan Demirışık