Kayıt Ol

Yorum İstiyorum

Çevrimdışı Althar

  • **
  • 70
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
    • http://grimaden.blogspot.com/
Yorum İstiyorum
« : 02 Eylül 2012, 21:58:57 »
Herkese Selamlar (başlık olta bir başlıktı, gerçekte uygun bir başlığa karar veremedim ben de bu reklam kokan başlığı attım; affola)

Sağa sola başlıklara bakınırken bir başlık ilgimi çekti. İçeri bir tıkladım ki epey hararetli bir hareket yaşanmış ve ben kaçırmışım. Yazık olmuş :D

Konuyu o başlıkta yeniden alevlendirmenin gereği yok. En azından biri yaparsa da ben olmak istemedim. Yalnız bir iki yorumda gözüme ilişen bir şey oldu; Ona cevap vermek isterim. Bütün yorumları okuyamadım kusura bakmayın. Sadece ucundan bu konuya değinmek isterim.

Bir iki arkadaşın ifade ettiği "katkı sağlamak" diye bir şey var. Bunun göreceli bir şey olduğunu düşünüyorum. Ne kadar katkıda bulunuyoruz bu mekana? Sadece kurgu iskelesinde, düşler limanında gezmek bizi daha az mı forum üyesi yapar? Diğer başlıklara girip çıkmak daha çok okuyup yorum yapmak bizi daha çok mu Kayıprıhtımcı yapar?

Bilmiyorum.

Ben kendimi biliyorum. İlk başlarda tek girdiğim yer Kurgu İskelesiydi. Daha yeniydim zaten ne nerededir bilmiyordum. Öykülerimi paylaşayım belki okur bulurum, benimle aynı hayalleri paylaşan insanlarla tanışırım filan diyordum. Daha da iyisi benim türümde yazan adamlar-hanımlar da varsa ne iyi olur onları da okurum, sinerji olur diyordum. Başka bir yere baktığım da yoktu, yeni yeni açılıp bir yerlere bakıyorum. Hem illa çok aktif olmak zorunda da değilim. Yazan adamlar zaten biraz odun ve yabani olur. Yoksa yazmak yerine diskolarda filan gezerdik heralde.

Benim gibiler vardır aranızda belki. Tarzımız bellidir. Atıyorum aşk romanı okur, şiir okur. Başka bir türü çok nadir okur, genel kültürü bilgisi ve ilgisi bu yönedir. Ne diyebilirsin? Bilim kurgu okumuyor, okuduğunda yorum yapmıyor diye kızabilir misin?

Okumaya başlayınca hikaye beni sararsa aşk da okurum korku da. Yani tıklıyorum yeni gelen yazılara ama tarzım değilse, sarmadıysa okumadan ve dolayısıyla yorum yapmadan pas geçiyorum. Okudum diyelim, ve sarmadı. Sarmadıysa beğenmedim demem. Belki tarzım olmadığı için beğenmedim, emin olabilir miyim? Bariz kurgu yetersizliği, dilbilgisi ve yazarlık yetersizliği gördüysem yumuşakça yönlendirme isterim, iyileşsin diye.

Beğendiğimi söylerim. Gerçekten bu böyledir. Yalandan beğenmem. Beğendiğimde söylerim. Alışkanlığımdır. En azında "iyi olmuş" derim.

Kibirli-ukala-kendini beğenmiş ve daha bir ton öküz sıfatı bana yerleştirmeyin nolur. Ben beğendiğimi söylerim. Söylenmesi gerekir diye düşünüyorum. Az buçuk ingilizcemizle yurtdışında da edebiyatla ilgili bir iki yeri takip ediyorum ve insanların aynı buradaki gibi desteğe büyük önem verdiklerini, büyük ihtiyaç duyduklarını biliyorum. Bu normal, çok doğal. Yüzsüzlük ya da görmemişlik değil. Ya da arsızlık hiç değil. Sanat destekle büyür gelişir. Yazı sanatında biz de destekle büyüyor ve hayatta kalıyoruz.

Nice güzel kalemlerin destek görmediğinde, bir tek yorum alamadığından edebiyattan el etek çektiğini gördüm. Hala yazıyorlardır eminim; Vazgeçemezler, ama artık sadece gizli bir çekmecenin en altındaki tozlu bir kuytu köşeye atıyorlardır yazdıklarını. Yazık. Bu Türk Edebiyatının kaybıdır.

İnsanın doğasında var; Ürettiğinin karşılığını gördüğünde tatmin oluyor yani mutlu oluyor. Para için yazmıyoruz. Yazmak bizi mutlu ettiği için yazıyoruz bir de okuyanımız varsa değme keyfimize; yazar bir yazabilmek ister bir de okunmak. Başka da bir şey istemez ki zaten.

Farkında olmadan bir duvar dolusu yazmışım. Silsem mi? Bırak kalsın.

Demek istediğim şu; Yazmaya çalışıyoruz, kendimize bir yer bulmaya çalışıyoruz, okumaya çalışıyoruz, destek olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince yapıyoruz.

Karşılıklı anlayışı ve sevgiyi ayakta tutmaya çalışalım.

Saygı ve Sevgiyle

"Hayat yaşandığı kadar vardır. Gerisi ya hafızalardaki hatıra ya hayallerdeki ümittir. Hüsranı ise birtek yerde kabul ediyorum. Yaşamak varken yaşayamamış olmakta."

Uzun Yol - Susayanın Uyanışı (https://rapidshare.com/files/2985198102/Susayanin_Uyanisi.pdf)

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Yorum İstiyorum
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2012, 22:46:22 »
Siz de başkalarının hayallerine ortak olup değerli yorumlarınızı hikayelerinin altına bıraktığınız sürece forımun neresinde ne kadar dolaştığınız önemli değil, inanın. Sonuçta yorum da bir paylaşımdır ve geri dönüşü de tam anlamıyla muhteşem olur :)
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.