Kayıt Ol

Pala(Han)

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Pala(Han)
« : 03 Eylül 2012, 16:03:31 »
Luskan limanındaki Yarıay sokağında bulunan han Arumn Gardpeck sahipliğinde tüccarları,paralı askerleri,gezginleri ve korsanları ağırlamaktadır. Han Luskan'ın en işlek hanı olup Yüksek Kaptanlar tarafından silahsız bölge ilan edilmiştir.

Hikayemizdeki Yeri
Not Spoiler içerir.
Luskan'a kuzey diyarları hakkında harita bulmak için gelen Salonun Yoldaşları bu handa konaklamışlardır. Daha sonraki yıllarda; Drizzt ve Catti-brie kaptan Duedermont ile buluşmak için kullandıkları bu handa iblis haykırışlarını zihninden atamayan ünlü barbar Wulfgar koruma olarak çalışmıştır. Burada tanıştığı bir kadınla evlenen Wulfgar yılllar sonra karısı Delly Curtie'nin ölüm haberiyle dönmek üzere handan ayrılır.

Luskan'a her geldiklerinde kaldıkları bu han 1377 DR'de korsanlar savaşında Renthor'un Gemisi'nin yanında durmuştur. Yeni Luskan'da imtiyazlar elde eden bu han 1461 DR'de Arumn Gardpeck'in 3. nesilden kız torunu tarafından işletilmektedir.-Böyle bir bilgi olduğuna göre Drizzt'in ileriki yıllarda(Charon'un pençesi'nde olabilir) bu hana uğrayacağını düşünüyorum-
Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar