Kayıt Ol

Gölge Savaşı, Karanlık Varlık ve Karanlıkdostları

Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Gölge Savaşı
Aynı zamanda Güç Savaşı olarak bilinir. Karanlık Varlık'ın özgür kılınması teşebbüsünden kısa süre sonra başlamış, tüm dünyayı sarsmıştır. Savaşın anılarının bile unutulduğu bir dünyada savaşın her yanı yeniden keşfedilmiş, Karanlık Varlık'ın dünyaya dokunuşu ile çarpıtılmış Tek Güç silah olarak kullanılmıştır. Ejder Lews Therin Telamon önderliğinde, Yüz Yoldaş adı verilen yüz erkek Aes Sedai Karanlık Varlık'ı zindanına tekrar kapattığında sona ermiştir. Karanlık Varlık'ın karşı darbesi Saidin'i lekelemiş, Lews Therin Telamon ve Yüz Yoldaş'ı delirtmiş, böylece Delilik Zamanı'nı başlatmıştır.

Karanlık Varlık
Shai'tan için her yörede kullanılan en yaygın isim: kötülüğün kaynağı, Yaratıcı'nın antitezi. Yaratıcı tarafından Yaratım anında Shayol Ghul'deki bir zindana kapatılmıştır; onu zindandan çıkarma teşebbüsü Gölge Savaşı'na, Saidin'in kirlenmesine, Dünyanın Kırılışı'na ve Efsaneler Çağı'nın sona ermesine yol açmıştır.

Karanlıkdostları
Karanlık Varlık'ı takip eden ve o zindandan kurtulduğu zaman büyük güç ve ödüller, hatta ölümsüzlük kazanacaklarını sanan kişiler. Kendi aralarında zaman zaman, eski isimlerini kullanarak kendilerine Karanlığın Dostları derler. Karanlık Varlık'ı, Karanlığın Yüce Efendisi ismi ile anarlar. Gerçek ismini kullanmanın küfür sayıldığına inanırlar.
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993