Kayıt Ol

Stumpet Rakingclaw

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Stumpet Rakingclaw
« : 07 Eylül 2012, 15:41:20 »
Not: Spoiler İçerir.

Adbarlı Moradin Rahibesi ve bir kalkan cücesi olan Stumpet Rakingclaw 1358 DR'de-Sıkıntılar Zamanın yaşandığı yıl) Mitril Salonu'na gelmiştir. Mitril Salonu o dönem de Karanlığın Muhasarasıyla boğulmuş bir vaziyetteydi. Muhasarının yüzeydeki kolunun lideri Berginyon Baenre önderliğindeki drow ordusu Mitril Salonu cüceleri ve Konaktaşlı barbar ordularına saldırmıştı. Bu sırada Stumpet Rakingclaw'da cücelerin arasında imanıyla ve Tanrı Moradin'in ona bahşettiği lutuflarla birlikte düşmanına karşı savaşıyordu.Yardıma gelen iki yüz Gümüş Şovalyesi ve kırk Nesme Süvarisi'nin ardından hiç tanımadıkları fakat ortak dost ve düşmana sahip Blingdenstonelu dip gnomların ve uçan ateşten savaş arabalı Gümüşay'ın Hanımı'nın yardımları ile düşman püskürtülmüştü.

Rahibe Stumpet, Savaşta Moradin'in ebedi Salonlarına göç etmiş Moradin'in Kutsal Rahibi Cobble'ın ardından, Mitril Salonu Fatihi Haerinvureem adlı ejderin felaketi Kral 2. Bruenor Battlehammer tarafından boşalan makama atanmıştır.

Rahibe Stumpet Bruenor Battlehammer'ın Shallows Bozgununda aldığı yaralardan dolayı ölüm döşeğinde yatarken onu hayatta-komada- tutan rahiplerden biriydi.Moradin çok şükür ki kralımızı bize bağışlandı.

Stumpet kısa boylu, kısa kırmızı sakkallı dişi bir cücedir. Mitril Salonu'nda en iyi kutsal suyu yapan cüce olarak tanınır. Hatta Bruenor'un onu Kutsal Rahibe yapmasında önemli bir sebep de bu içkiyi layıkıyla yapabilmesidir.
Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar