Kayıt Ol

Palishcuk

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Palishcuk
« : 07 Eylül 2012, 16:27:56 »
Palishcuk nüfusu bin kadar olan bir yarı-ork şehridir. Vaasa'nın kuzeyinde kurulmuş olan bu küçük şehir kağıt üstünde Vaasa Krallığına bağlıdır. Fakat devlet adına ne bir müfettiş gelir ne bir yönetici. Hatta bu kadar kuzeyde olduğundan Wingham adlı bir yarı-ork dışında pek bir tüccar da uğramaz bu şehre.

Yarı-ork yarı insan oldukları için yasal olarak Vaasa'nın düşmanı değillerdir.Fakat insanların özellikle orka çok benzeyen yarı-orkları dışlaması üzerine burada toplanmış bir şekilde yaşıyorlardır. Kuzeyinde bitmez Büyük Buzul'un bulunduğu bu şehir güneyinde de dağlar tarafından kapatılmıştır. Bir açık hapishaneye benzetilebilir.





Hikayemizdeki Yeri:
Not:Spoiler içerir.


Vahim Kale'yi orada ejderhalara hükmedebileceğini düşündüğü bir filakteri(liç ölüsü taşı) için arayan Jarlaxle ve Artemis Entreri, Elarry Ejderfelaketi, Avare Mariabronne, Palissus, Calihye, cüce Pratcus, Athrogate, Büyücü Canthan , Davis Eng'ten oluşan grup Vahim Kale'nin etrafa yaydığı kötülüğü durdurmak için bu şehre gelmiştir. Bu şehirde aralarına katılan Olgerkhan ve Arrayan isimli yarı orklarla ünlü kolcu Avare Mariabronne önderliğinde bölgeye ölüm saçan gargoylları üreten kaleyi yok etmeye doğru yola koyulmuşturlar. Bu yıkık kaledeki canavarları tek tek yenen grup bu kaleyi hayatta tutan ejderliçe ulaştığında  yarı yarıya küçülmüştür.  Kara Urshula'yı yenen Artemis Entreri Vaasa Kralı tarfından Nizam Şovalyesi Çırağı ilan edilmiştir. Fakat bununla yetinmeyecek olan Jarklaxle Vahim kaleye giderek burasını D'aerthe Kalesi'ne çevirdi. Ve Artemis Entreri'yi Kral ilan etti. Bunu kendine hakaret sayan Kral 1. Gareth Ejderfelaketi kısa sürede ordusunu toplayıp bu kaleye yürüdü. Ve Artemis Entreri'yi tutukladı.Fakat Jarlaxle ve drowlar çoktan tüymüştü.

Jarlaxle Kralla anlaşıp Athrogate ve Artemis Entreri'nin idam cezalarını sürgün cezasına indirmelerini rica etti ve karşılığında Vaasa ve Damara'da etkili olan büyük bir yeraltı örgütü olan Suikastçiler Hisarı'nın baş büyücüsü'nün kellesini getirmiştir. Kral Mücahit(Paladin) 1. Gareth Ejderfelaketi kabul etmiştir.
 
Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar