Kayıt Ol

Karanlık Vadi

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Karanlık Vadi
« : 11 Eylül 2012, 12:20:37 »
Karanlık Vadi Scott Ciencin'in Richard Awlinson yazar mahlasıyla yazdığı ve Avatar Üçlemesinin ilk kitabıdır.Kitapta 1358 DR'de gerçekleşen Sıkıntılar Zamanı ile tanrıların Faerûn'da neler yaşadıklarını anlatıyor.RA SAlvatore'dan sonra okuduğumda yazarın gerçekten eksiklerinin olduğunu,RA Salvatore'un güzel anlatımının olmadığını söyleyebilirim.Fakat konusu Unutulmuş Diyarlar'a ilgilenen herkesi ilgilendiren bir konudur.Sıkıntılar Zamanı...



Arka kapak yazısı:
"Tanrılar unutulmuş diyarlarda dolaşıyor.

 Cennetten kovulmuş olan tanrılar, şimdi Tatras'dan uzaklardaki Waterdeep'e kadar dünyayı dolaşıyor, eski güçlerinin kudretine yeniden ulaşmaya çalışıyorlardı. Kötücül Bane, güç delisi Mystra ve gökyüzünün muhafızı Helm, aradıkları anahtarın kayıp Kader Tabletleri olduğunu biliyorlardı.

 Ellerinde esrarengiz bir muska taşıyan dört kahraman, kendi geçmişlerinin karanlık noktalarından umutsuzca kaçarken kendilerini bu yüksek düzeyli güç çekişmesinin içinde kapana kısılmış buldular. Gözden düşmüş tanrılar ve onların hizmetçileri de peşlerindeydi.

 Ancak dört kahraman için zaman azalıyordu ve Diyarlar için de. Çapraz ateşe yakalanan doğa, kendi adına isyana başlamıştı: Garip, ölümcül yaratıklar yeryüzünden dolaşıyor, büyü bile kontrolden çıkarak öngörülemez sonuçlar yaratıyordu. Kahramanlar bilge Elminster'a ulaşmak zorundaydılar, zira tabletlerin sırrını bilebilecek tek ölümlü oydu."


Anakarterler:
Kelemvor(Erkek insan,paralı asker)
Cyric(Erkek insan, hırsız)
Midnight(Dişi İnsan, büyücü)
Adon(Erkek İnsan, Sune'un rahibi)
Elminster(Erkek İnsan,büyücü)

Kitapta geçen ilahlar:
Ao
Bane
Gond (İsmen geçiyor)
Helm
Ilmater
Lathander (İsmen geçiyor)
Lliira
Loviatar (İsmen geçiyor)
Myrkul
Mystra
Oghma (İsmen geçiyor)
Shar (İsmen geçiyor)
Sune (Rüyada görünüyor)
Talos
Tymora
Tyr
Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar