Kayıt Ol

Asabi

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Asabi
« : 12 Eylül 2012, 17:08:43 »
Asabiler çöllerde yaşayan kertenkele soylu insanımsıdır.Asabiler Büyük Çöl Anauroch'ta yaşamaktadırlar. Anauroch'un nüfusunun beşte birini oluşturan asabilere isimlerini çölde yaşayan göçebe ve yarı-göçebe halk olan Bedineler tarafından verilmiştir.Asabiler savaşçıl bir halk olup kötücül ordularda paralı asker olarak da hizmet etmektedir.

Anauroch(Büyük Çöl)


Asabiler iki metreyi aşan boyları vardır. Deri  renkleri kahverenginden griye kadar değişiklik gösteren asabiler çevik canlılardır.

Tipik Asabi


Asabiler Gökgürültüsü Günleri'nde(-35000 DR)   bütün kertenkelemsi insansıların(yuan-ti, nagas, pterafolk, asabi, lizardfolk, troglodytes, tren) atası olan Sarrukhlar yartılmıştır. Yıllar içinde çeşitli çevrelerde adaptasyon geçirmiş ve bu hâle gelmiştirler.

Bir Sarrukh


Asabiler günümüzde Bedineler ile çölde doğu-batı ekseninde bulunan önemli bir ticaret yolu olan Siyah Yol(Black Road) üzerinde hakimiyet kurmak, çöldeki vahalara ve kısıtlı otlaklara sahip olmak için yarışır. Ve bu yarış bazen kanlı savaşlara dönüşse de egemen olan taraf sayıca üstün olan ve asabiler yerine insanları tercih eden güçlü örgüt Harperlar sayesinde desteklenen Bedineler olmuştur. 

Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar