Kayıt Ol

Melekler ve Şeytanlar

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Melekler ve Şeytanlar
« : 28 Eylül 2012, 01:07:22 »

Oyuncu ve Oyun Yöneticisi[*]DM[/*] Alımı Herkese Açıktır

Nedir?

Tüm foruma açık bir FRP düzenidir. Hem oyuncu hem de oyun yöneticisi (DM) alımı her daim açıktır. Senaryolar tamamen oynatana bağlı olmakla birlikte sadece dış hatları belirlenmiştir. Bu da yeni başlayanlar için bir tutorial gibi düşünülebilir.

FRP Chat'ten oynanması için tasarlanmıştır.

Ne Değildir?

Forum FRP değildir. Her oyun bitmek zorunda değildir. Bazı oyunlar bir kere oynanıp (oynatan ve oynayanlara bağlı olarak) yarım bırakılabilir. Kesin yaptırımlara tabii değildir.

Amaç

Hem yeni oyuncular hem de yeni oyun yöneticileri kazanmak. Hiç oyun tecrübesi olmayanlarla, oyun oynatma hevesi olanlara yardımcı olacağına inandığım bir taslaktır. Dediğim gibi, her daim oyuncu ve DM alımı açık olacaktır. Sadece DM adaylarına bazı ufak tavsiyelerim olacaktır. Bir yerden sonra hiç karışmayacağım bile.

Oynamak Varken Neden Oyun Oynatayım?

Genelde herkes oyuncu olmak ister ve bunun için de geçerli nedenleri vardır. Hal böyle olunca oynatacak birini bulmak çok büyük zorluk oluyor. Ben kendimden ufak bir örnek vermek istiyorum.
Spoiler: Göster
Ben de ilk oynamaya başladığımda oynatma eylemi bana çok uzak ve itici geliyordu. Fakat ilk oynattığım oyunda, ne zaman ki aynı anda 5 kişiyi korkuttum, o zaman işler değişti :P. Sesli oynadığımız bir oyunda o 5 kişiye dehşeti yaşatmanın tadı bir başka oluyor.

Oyunu yöneten kişi için gücü elinde bulunduran da diyebilirsiniz. Siz senaryoyu çizersiniz, oyuncular tercihlerini yaparlar ve yapacakları tercihin neye neden olacağını sadece siz bilirsiniz. Onun da keyfi çok başka oluyor.


(Korkuttuğum o 5 kişiyi sevgiyle(?) anıyorum)


Zarlara Dair En Kestirme Yol

- Bu zar sistemi kullanılmak zorunda değildir. Sadece hiç bilmeyenler düşünülerek şöyle basit bir yol kullanılabilinir:

Spoiler: Göster
- 10'luk zar kullanılır.

- Oyuncunun yaptığı hamlenin zorluğunu oyun yöneticisi belirler.

- Yine oyuncunun yaptığı her hamle için oyun yöneticisi, 1'den 5'e kadar bir zorluk seviyesi belirler (yüksek rakam, yüksek zorluk).

1d10'luk zar atılır,

Zorluk seviyesi 1 ise 5'in geçilmesi gerekir.
Zorluk seviyesi 2 ise 6'nın geçilmesi gerekir.
Zorluk seviyesi 3 ise 7'nin geçilmesi gerekir.
Zorluk seviyesi 4 ise 8'in geçilmesi gerekir.
Zorluk seviyesi 5 ise 9'un geçilmesi gerekir.


Az önce dediğim gibi, bu tamamen çok basit bir örnektir. Kendi oyunlarınızda eklemeler de yapabilrisiniz, kendi zar sisteminizi de kullanabilirsiniz.

Önemli Not: Oyuncular zar sistemini bilmek ve öyle oynamak zorunda değildir.

Giriş Yazısı

- Bu oyun, Cennet ve Cehennem olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Yeni başlayan DM'lere tavsiye olarak 2 veya 3 kişi oynatmaları önerilir. İster iblislere savaş açmış bir melek, isterseniz cennete lanet edip iyiliğe küfür eden bir iblis olun, seçim sizin.

- Cennet ve Cehennem 7 katmandır. Cehennem'de aşağı indikçe atmosfer karanlıklaştığı kadar zorluk da artar. Karşılaşılacak düşmanlar güçlenir. Yapılacak görevlerin ödülleri daha büyük olur. Cennet'te ise aynı durum için yukarı katlara çıkmak gerekir. Geri kalan aynıdır.

Not: Görev bazlı bir oyun yerine, tamamen sosyal etkileşimli bir tane de tasarlayabilirsiniz. Kes-biç şeklinde bir oyun yapısından bahsetmiyoruz.

- Oyunun karanlık bir atmosferi olmakla birlikte yine oyunu oynatana göre şekil alabilir.

- Oynanabilir toplam 14 karakter vardır. 7 günahı temsil eden iblisler ve 7 erdemi temsil eden melekler. Melekleri archangel (yüksek melekler. oyunlarda kabaca savaşçı melek olarak görünürler) olarak kabul edin.

- Seçtiğiniz karakterin Latince adını alırsınız. İsim seçmenize gerek yoktur. Aynı zamanda özelliğine de sahip olursunuz. Güçler ve yan karakteristik özellikler oyun yöneticisiyle oyuncunun arasındadır.

- Oyunculardan beklenen tek ve en büyük şeyse sadece seçtikleri karakterin adını aldığı özelliği hareketlerine yansıtmalarıdır.

- Karakterin adını aldığı erdem/günah dışındaki tüm özellikler de yine oyuncu ve oyun yöneticisi arasındadır. Oyun yöneticisi aksini söylemediği sürece de tamamen oyuncuya aittir. Tekrar edeyim, önemli olan adını aldığınız erdem/günahı rol yaparken yansıtmanızdır.

Örnek: "Gurur" adlı günahı taşıyan iblisi oynayacak karakterin burnu büyüklüğü, her şeye burun kıvırışı ve kasıntı denebilecek davranışlar sergilenmesi beklenir.

- Karakter kağıdı olmak zorunda değildir. Rol yapma temelli, zar ve senaryo baz alınarak ilerlenebilir. Oyuncularla ilgili küçük notlar hayat kurtarır. Dediğim gibi bu öyle büyük ve oturaklı bir sistem değil. Tamamen herkes için bir antreman sahası.

- Oyunun esnekliğini yine vurgulayayım. İster urban fantasy oynatın, ister gotik. Hatta işi bilimkurguya kadar vurabilirsiniz. Her şey sizin senaryonuza bağlı.



Karakterler:


Cehennem

- Luxuria: Şehvet
- Gula: Oburluk
- Avaritia : Açgözlülük
- Acedia: Tembellik
- Ira: Hiddet
- Invidia: Haset
- Superbia: Gurur
           
Cennet

- Fortitudo: Cesaret
- Iustitia: Adalet
- Prudentia: Sağduyu
- Sperare: Umut
- Patientia: Sabır
- Caritas: Fedakarlık
- Sapientia: Bilgelik


Oyunculara Dair Notlar:

Bir karakteri aldığınızda o üzerinize yapışacak değil. Aynı karakterden (aynı oyunda olmamak kaydıyla) birden fazla olabilir. Bir oyunda melek olup, diğer oyunda iblisi de oynayabilirsiniz. Çıktığınız ya da biten oyunlardan sonra aynı karakterle de devam edebilirsiniz.

Bunlarda herhangi bir kısıtlama yok.

Klişeleri boşverin. Erkek Şehvet de olur, kadın Cesaret de. Lütfen böyle klişeleri düşünerek kendinize engel olmayın. Bu gibi engelleri aşarsanız çok özgün şeyler çıkacağına inanıyorum.

Ben tekrar edeyim, sadece seçtiğinize uygun davranın :).


En dibe yapışan not: Eğer vaktim olursa ben de oynatırım. Hazır bir senaryom var. Söz vermiyorum kesinlikle :P.

Çevrimdışı Fiddler

  • ***
  • 565
  • Rom: 32
  • Bazen Herkes Duysun Diye..
    • Profili Görüntüle
    • A. Orçun CAN
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2012, 10:28:51 »
Çok güzel düşünmüşsün vallahi.. Eline sağlık.. Umuyorum ki herkesin istediği gibi oyuncular ve dm'ler fırlayacaktır bu sayede.

Ben de dibe yapıştırıyorum copy-paste usulü. Vakit ayarlayabilirsem ben de oynatabilirim; ama ben de söz vermiyorum. Evet.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü okuyalım..

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2012, 12:54:34 »
Desteğin için teşekkürler Fiddler. Açıkçası vaktin olursa oynattığını görmeyi çok isterim :). İzleyici koltuğumu ayırtıryorum şimdiden. Aslında oyununda oynamak da isterim ama yeni oynayacak arkadaşlar varken ben yer doldurmak istemiyorum ^^.

Oyuncu ve DM alımı açık arkadaşlar :). Şu andan itibaren "ben oynayacağım, ben oynatacağım" gibi isteklerinizi/kararlarınızı buraya yazabilirsiniz. Siz ilk adımı atmadan diğer arkadaşlar da arkanızdan gelmiyor maalesef.

Oyuncu ya da DM seçmiyorum. Burası herkese açık bir yer. Öyle onaydı, kontroldü falan yok :).

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar- Malkavian'ın Oyunu
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2012, 13:18:34 »
Pazartesileri saat 19:00-20:00 da başlayacak ve bir iki saat oynayabilecek arkadaşlara sesleniyorum.

Oyun Adı: Caritas

DM: Malkavian (En büyük sınıntı DM bulmak bu projeyi destekleyelim)

Oyuncu sayısı: 3-4

Senaryo: Fedakarlık meleği Caritas, Cehennem ile girilen son savaşta Cennet ordularının büyük bir yenilgiye uğrayacaklarını anlar ve kendisini düşmanın kucağına atarak Cennetin ordularının kaçmasına olanak tanır. Fakat kendisi tutsak düşmüş ve yaklaşık 75 yıldır işkence görmektedir. Onun yokluğunda Dünya giderek kötüleşmiştir. Fedakarlık duygusundan yoksun insanlar sürekli savaşmış ve birbirlerinin canlarını hiçe saymıştır. Bu savaşlardan en kanlı olanı II. Dünya Savaşı olarak tarihte yerini almıştır.

Savaşan bütün milletlerin milyonlarca kişiyi kaybettiği II.Dünya savaşı aynı zamanda Cehennem'i ağzına kadar kötü ruhla doldurmuştur. Bu gidişe bir son vermek amacıyla Kilise Konseyi tarafından 3 kişi seçilmiştir. Bir Keşiş, bir şifacı ve bir hırsız...

Dünyanın yozlaşmış kaderini değiştirip, fedakarlığı dünyaya getirmek için bu üç kişi Cehennemin ilk katına yolculuğa çıkacak ve orada Caritas'ı arayacaktır. Ama önce boyut kapısını onlar için açacak bir iblise ihtiyaçları vardır...

Açıklama:

Keşiş: dövüş ve güç gerektiren konularda başarım zarlarına +2 alırlar
Şifacı: iyileştirme ve her türlü laneti kaldırma başarım zarlarına +2 alırlar
Hırsız: kilit açma ve gizlenme başarım zarlarına +2 alır

Keşiş: Lordmuti
Şifacı: Acmert
Hırsız: Daarlan Gardan
Yedek: Galaxie.padawan
Dipnot: Şimdilik oyuncu alımları bitmiştir. Bundan sonra başvuran olursa yedek alacağım ve başlayacağımız pazartesi gelemeyecek oyuncular yerine oynayacaktır.

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2012, 13:59:33 »
Ben keşişi ayırtmak istiyorum. Bir de sorum var: Keşiş, şifacı ve hırsız karakterleri için ayrıca yukarıdakilerden birer virtue seçecek miyiz? Keşiş Patientia mı yoksa Keşiş Ali gibi mi oluyoruz?



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2012, 14:14:27 »
Yukarıdakilerden seçmeyeceksiniz. Keşiş, hırsız ve şifacı karakterleri sadece üstün insanlardan oluşan bir grup. İnsanlar arasında yetenekleri ile sivrilmiş kişiler. Sonuçta cehennemin birinci katına girecekler :) Yani isim seçmekte özgürsünüz. Ali de olur, Jonathan'da olur, Fatma da olur.

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Melekler ve Şeytanlar // Caritas- Giriş Senaryosu
« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2012, 14:42:10 »
Caritas
Melekler ve Şeytanlar
Giriş Senaryosu


‘Fortitudo!!’ diye avazı çıktığı kadar bağırdı Caritas. Çığlığıyla beraber toprak sallandı ve küçük iblisler kulaklarını tutarak yerde kıvranmaya başlarken adımlarını hızlandırdı. Beyaz, gümüşi kanatlarını havada çırpmaya başladığında kızıl kumlar havaya yayılıp kötücül bir sis bulutu oluştururken gözlerini kısıp Cehennem ordusunun tam ortasında kalmış canla başla savaşan cesaret meleğine doğru uçtu.

‘Furtitudo, çok fazlalar artık gitmemiz lazım! Birliklerimizin etrafı tamamen sarıldı. Kutsal su mataralarımız neredeyse tükendi ve dua kalkanını oluşturan rahipler artık nefes alamaz hale geldiler.’ Cesaret meleğini kolundan çekiştirdi Caritas kendisine bakması için.

‘Bu lanet olasıca iblislerden kaçacağım öyle mi?! Ölümsüz ruhum cehennemin tutsağı olsun daha iyi!’ diye haykırdı hiddetle cesaret meleği ve koca kılıcını yanlamasına savurmaya devam etti. Etrafında iblislerin kemiklerinden oluşmuş küçük çaplı bir tepe oluşmuştu ve o tepenin üzerinde savaşmaya devam ediyordu. O da yenilgiyi anlıyor ve geri çekilmeleri gerektiğini biliyordu aslında ama birinin geride kalıp cehennem ordularını oyalaması gerektiğini bilecek kadar çok savaşa katılmıştı. Böylece geri çekilirken yüzlercesi yerine sadece bir kişi kaybedilmiş olacaktı.

Caritas, kendisinden kilometrelerce uzakta duran sağduyu meleğine seslendi. ‘Prudentia, beni hissedebildiğini biliyorum. Furtitudo’ya efendinin emriyle geri çağırıldığını söyle lütfen. Yoksa burada tutsak olacak ve onsuz ordularımızın ne kadar zayıf düşeceğini biliyorsun.’ Bir yandan kılıcını sallarken telepatik mesajının yerine ulaştığından emin, cesaret meleğine sırtını verdi. İblisler akın akın üzerlerine geldi ama iki melek mükemmel bir uyumla savaşıyorlardı. Hatta Archangel bile birkaç saniye savaştığı ifriti bırakıp onlara bakıp gülümsemişti. Bu gülümseme bile içlerini cesaretle doldurmuş onları umutlandırmıştı. Ama Caritas biliyordu ve anlıyordu. Furtitudo burada kurban edilemeyecek kadar önemli bir savaşçıydı. O olmadan Cennetin orduları bir savaşa dahi giremezdi. Planını yapmıştı onun yerine kendini feda edecekti. Ne pahasına olursa olsun iblisleri durdurup Cennetin ordularına ve Furtitudo’ya geri çekilmek için bir fırsat verecekti.

Savaştıkları kemikten tepenin yanında bir ışık belirdi ve ışığın içinden bilgelik meleği yavaş yavaş maddeleşmeye başladı. ‘Kaybedecek vakit yok efendimiz çekilmemizi emretti ve buna sen de dahilsin Furtitudo!’ onun sözleri tartışılmazdı, bu yüzden cesaret meleği açtığı ağzını kapatıp sinirle büyülü ışığa adımını attı.

Sapientia ağzını ses çıkarmadan oynatarak şunları söyledi. ‘Ne yaptığını biliyorum ve bunun için minnettarım. Ne kadar sürerse sürsün seni bulup kurtaracağım. Teşekkürler Caritas. Bu iyiliğin unutulmayacak.’ Bilgelik meleği planını anlamış ve ona teşekkür etmişti. Caritas için bundan daha güzel bir gün olamazdı.

Vücuduna yeni yayılan enerjiyle iblislerle savaşmaya devam etti. O kadar hızlıydı ki iblisler daha onu göremeden kılıç darbeleriyle yeri boyluyorlardı. Fakat çok fazlaydılar. Ölen her birinin yerine beş iblis peydah oluyordu. Sonunda ışık saçan vücudu siyah kanla ve gümüşi kanatları tamamen ziftle kapanana kadar savaştı Caritas…

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2012, 16:08:22 »
Yukarıdaki karakterlerden mi seçeceğiz? Ve oyun ne zaman oynanacak? Bir de daha önce hiç oynamadım.

Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #8 : 28 Eylül 2012, 16:16:38 »
Buğra abi, Hırsız'ı boş görüyorum ve hemen ona talip oluyorum. Söylenen saatlerden önce burada kamp kuruyorum. Sorun olmayacaktır.
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #9 : 28 Eylül 2012, 16:22:57 »
Yukarıdaki karakterlerden mi seçeceğiz? Ve oyun ne zaman oynanacak? Bir de daha önce hiç oynamadım.

Benim oluşturduğum düzende adı geçen iblisler ve melekler oynanabilir karakter. Ama sistem çok esnek olduğu için Malkavian kendi oyununda adı geçen melekleri NPC yapmış.

Size sunduğu senaryoda keşiş, şifacı ya da hırsız olabiliyorsunuz.

Başta dediğim gibi, daha önce hiç oynamamış olmanız problem değil. Zaten amaç tecrübesi olmayanlara oynatabilmek en başta. Ayrıca DM'ye göre senaryo da esneyip farklı biçimlerde ortaya çıkabiliyor. Malkavian'ın oyunu buna iyi bir örnek :).

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #10 : 28 Eylül 2012, 16:33:39 »
O zaman şifacı olmak istiyorum. :)

Çevrimdışı Ryld Argith

  • ****
  • 879
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #11 : 28 Eylül 2012, 17:07:37 »
Frp odasını (Buradan oynanacak değil mi?) yeni keşfettim ve çok mutluyum her pazartesi izleyici koltuğundan izleyip tecrübe edineceğim belki sonra katılırım :)
"Ben neysem oyum Regene. Sen nasıl ışığın bir parçasıysan, ben de karanlığın bir parçasıyım. Bence biri diğerinden daha iyi veya daha kötü değil"
Kara Dalamar

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2012, 17:54:39 »
4 kişi alabildiğinize göre ben de şifacıya talibim ama hemen bu pazartesi mi başlıyor oyun?

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2012, 18:26:26 »
Daarlan,Acmert ve Galaxie oyuncu listesine eklendi. Şimdilik oyuncu alımları bitmiştir. Bundan sonra başvuran olursa yedek alacağım ve başlayacağımız pazartesi gelemeyecek oyuncular yerine oynayacaktır.

Sorulara ve Sorulmayanlara Cevaplar:

-Frp odasından oynanacak
-Fırtınakıran'ın da dediği gibi benim oyunumda sadece şifacı,hırsız ve keşiş yer alacak.
-Oyunda herhangi bir din kısıtlaması yok. Müslüman ya da budist de olabilirsiniz.
-Oyun bu hafta Pazartesi başlamayacak o garanti. Belki en kötü bir deneme turu atılabilir 15-20 dakikalık çok yeni oyuncu olduğundan.

Çevrimdışı padawan

  • *
  • 4
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« Yanıtla #14 : 29 Eylül 2012, 12:56:01 »
yedek olarak girebilirm çünkü yerler dolmus