Kayıt Ol

Karakale

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Karakale
« : 02 Ekim 2012, 17:18:01 »
Karakale(Darkhold) ya da resmi adıyla Kayan Tepeler Kalesi Zhentil Kalesi'nin ordusu olan Zhentarim'in batıdaki askeri üssüdür.Karakale Batı İç Krallığı'ndaki(Western Heartlands) Gün Batımı(Sunset) dağlarının eteklerine kurulmuştur.

Karakale, Zhentarim ordusunun baş büyücüsü ve sekiz yüz savaşçının komutanı Pereghost'un diktası ile yönetilmektedir.Karakale'de önemli bir yeri olan Cyric Tapınağının Baş Rahibi Dhamir Ercals ve Pereghost Cyric'e hizmet eden iki liderdir.

Karakale ve baş büyücü Pereghost(atın üstündeki)


Tarihi:

Karakale 1372 DR'den bin yıl öncesine dayanan bir tarihi vardır. Karakale devler tarafından inşa edilmiş ve dönemin büyük krallığı Devler İmparatorluğunun başkenti olmuştur.Zamanlar içinde gücünü kaybeden devle soununda yıkılmış ve kale terk edilmişti. Othlog Siyahmiğfer ya da öbür adıyla Haydutlar Efendisi terk edilmiş kaleyi kendisine ve yağmalada bulunan çetesine barınak yaptı.Fakat bu kaledeki yerleşik insan tarihi Kurt Şovalyesi tarikatının bu kaleye yerleşmesi ile başlamıştır.

İleriki yıllarda Kurt Şovalyesi tarikatı lideri Sarunn Thoon zamanlarında Uzak Soğuk Tepelerin Cadısı diye bilinen bir zihin yüzücü-öbür adıyla illithid- tarafından öldürüldü ve Kurt Şovalyesi tarikatı yıkıldı. Zihin yüzücü kaleyi bir süre yönetti ,tâ ki kaleye musallat olan adı Cryomantipelica olan beyaz bir ejderha tarafından öldürülüne dek. Ejderhanın tahribatından sonra kaleyi Brundar Kaplanfelaketi önderliğindeki Kuzeyli Barbarlar fethetti.Kalenin ismini "Vahşi Kale" olarak değiştiren barbarlar buranın yeni yöneticileri oldular.

İki yüz sene yöneten barbarların hükümranlığı Uzak Tepelerin Şovalyesi ve Gün Batımı Vadisi Dükü tarafından kale ele geçirilene kadar sürdü. Kale "Karakale" adını aldı ve  Liç Kraliçe Varalla tarafından yönetilmeye başlandı.Yönetimi sırasında kötü eğilimli kale 1312 DR'ye kadar bu zalim ölümsüzün elinde kaldı. Kale 1312 DR'de Zhentil'in ordusu Zhentarim tarafından fethedildi. Varalla öldürüldü-ya da bir liçe ne yapılıyorsa o yapıldı.-Karakale'yi büyücü Sememmon yönetmeye başladı.1357 DR'de mevcut görevinden ayrılarak Zhentarim'in doğu kolunun başına geçti ve  Fzoul Chembryl'i ile savaştı.

Sememmon:


Kaleyi o tarihten 1372 DR'ye kadar Pereghost yönetmiştir ve hâlâ yönetmeye devam etmektedir.
Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar