Kayıt Ol

Mavi Suların Lanet Makineleri

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Mavi Suların Lanet Makineleri
« : 06 Ekim 2012, 23:59:57 »
   

Kuzey derlerdi ona. Masmavi sularda yaşardı. Orada doğmuştu. Hiç ayak basmamıştı kara toprağa. Ne onun üstündekilere ne de ona güvenirdi.


   Deniz ise ona hep güvenilir gelmişti. Onu severseniz, o da sizi severdi. Doğduğu tekne bile bazen ona düşman gelirdi. Ancak gece geldiğinde gök denizi karartıp sinirlendirmişken, onu daha fazla sinirlendiremezdi.


İçindekileri de severdi elbette. Balıklarla dost olmuştu. Onun karnını bile doyuruyorlardı. Yunuslarla ise yüzerlerdi.  Güler oynarlar, bazen ona aşık olurlardı.


Bazen de bir fırtına patlayıverirdi. Buz gibi rüzgar denizi deli ederdi. Deniz ise sanki Kuzey’in suçuymuş gibi onu oradan oraya fırlatırdı. Rüzgarın yırttığı yelken kendini korumaya çalışırdı ancak dayanamazdı o vahşinin gücüne.

Sabah olurdu; deniz sessizleşirdi. Ona sanki rüzgar yaptırdıklarından dolayı özür dilermiş gibi susardı.


Sonra gökyüzü onların küslüğüne dayanamaz, ağlayıverirdi. O ağlayınca, Kuzey de ağlardı. Ancak ona bunu gösterip daha da duygulanmasını istemediği için geçerdi teknenin içine, onun ağlaması geçene kadar orada ağlardı.


Bütün bunları anneciği öğretmişti ona. Denizi nasıl seveceğini; nasıl onunla barışık kalacağını… Üstünde yelkeni olan balığı bile nasıl durduracağını bilirdi o.


Babası ise ona kötü davranırdı. Annesine de vururdu hep. Çünkü o kara topraktan gelmişti. Kara topraktan gelenlere güvenilmezdi.


Günün birinde babası yine vuruyordu annesine. Ertesi gün deniz onların bu kavgasına katlanamayıp, rüzgarla işbirliği yaparak, babasını almışlardı onlardan.


Annesi buna ağlamıştı, Kuzey ona neden ağladığını sorduğunda o da pişman deniz gibi suskunlaşırdı.

Annesiyle birlikte her gün saatlerce konuşurlardı. Ondan dersler alırdı. Annesi yıllarca kara toprağın üstünde yaşamıştı. Sayesinde okumayı, yazmayı biliyordu.

Denizle konuşmadığı zamanlar elindeki kitaplarını okuyordu.


Pek kitabı yoktu ancak tekrar tekrar okumuştu olanları. Yitik Öyküler Kitabı, Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter gibi kitapları vardı. Babası kara toprağa gittiği zamanlarda ona getirmişti onları.


Annesinin ölümü onun hayatındaki en büyük şok olmuştu. Bir gün tekneyle bir kıyıya yaklaşmışlardı.

Üzerinde BP harfleri yazan kocaman aletler, dev makineler vardı. Derinlere inen makineleri korkunç sesler çıkarırdı.

 Vardıkları yanlış yer bunlardan birinin tekneye çarpması ile birlikte annesini o derin çukurlardan birine atmıştı. Tekne zarar görmemişti ama Kuzey kaçmak zorunda kalmıştı. Annesini bırakıp.

Yıllar geçti. Kuzey her geçen gün daha da kötüleşmişti. Annesinin özlemi onu kahretmişti. Ancak yaşıyordu. Deniz onu seviyordu o da denizi... Yunusları ve diğer canlıları hala onunlaydı. Kara toprağın lanet insanları geride durmalıydılar Kuzey’i görünce. Çünkü onlara edeceği bir çift laftan fazlası vardı.


Zaman geçti. Kuzey annesinin ölümünden sonra bir daha oraya yaklaşmamıştı. Dayanabiliyordu yalnızlığa. Ancak içine oturan birkaç şey vardı. Annesinin öldüğü yere gitmeliydi. Yaklaştı oraya fakat beklemediği şeyler gördü.


Teknesine gelen birkaç balık cesedi onu annesinin ölümü kadar üzmüştü. Yavaş yavaş, artan balıklar canını sıkıyordu.

Deniz koyulaşıyor, gözlerindeki yaşlar sıklaşıyordu.
Hayatını geçirdiği o mavi sular, kahverengi pis kokulu şeylere dönüşmüştü.

Kuzey annesinin öldüğü yere geldi ve o makinelerin yandığını gördü. Mutlu etmişti bu onu. Ve artık o mavi suları olmadığına annesine kavuşabilmesi gerekiyordu. Kendini mavi olmayan sulara bıraktı kuzey. Ve nefesini verdi.

O gün Kuzey’in hiç görmediği kahrolası aptal kutularında bir haber geçiyordu. Ve tarih nisan ayının yirminci gününü gösteriyordu. Milattan iki bin on yıl geçmişti.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Mavi Suların Lanet Makineleri
« Yanıtla #1 : 07 Ekim 2012, 13:57:53 »
Kısa ve öz. Öykünü beğendiğimi söylemekle birlikte gayet okunaklı, anlaşılır ve akıcı olduğunu da belirtmek isterim. Sen yazmaya devam et. Ortaya çok daha güzel öyküler çıkacaktır!

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mavi Suların Lanet Makineleri
« Yanıtla #2 : 11 Ekim 2012, 20:27:36 »
Kısa ve öz. Öykünü beğendiğimi söylemekle birlikte gayet okunaklı, anlaşılır ve akıcı olduğunu da belirtmek isterim. Sen yazmaya devam et. Ortaya çok daha güzel öyküler çıkacaktır!

Yorumunuz için teşekkürler. Devam edeceğim. :)

Çevrimdışı KingKiller

  • ***
  • 519
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mavi Suların Lanet Makineleri
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2012, 17:09:38 »
Acmert, bugün senin öykülerini okumakla ödüllrndirdim kendimi. :D Bu öykün Denaro Forbin'inde dediği gibi kısa ve öz, tam yerinde bırakmışsın öyküyü. Bu öykünüde diğerleri gibi çok beğendiğimi söyleyebilirim. Ellerine sağlık.
“Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım” ( Don Vito Carleone)