Kayıt Ol

Hızlıyer

Çevrimdışı Ejderfelaketi

  • **
  • 359
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Hızlıyer
« : 13 Ekim 2012, 10:38:30 »
Hızlıyer (Earthfast) İmpultur yakınlarındaki Hızlıyer Dağlarına (Earthfast Mountains) kurulmuş bir kalkan cüce şehridir.Şehir dağların zirvelerinden Karanlıkaltı'ndaki Yerkökü (Earthroot) bölgesine kadar uzanmaktadır.Şehri, yerin altındaki istihkam kaleleri ile goblin ve ork yağmacılara karşı korurken şehrin yeryüzündeki kısmını ise uçurumlar ve kayalıklardan oluşan doğal bir kalkan korumaktadır. Cormyr'deki en yetenekli savaşçıların çıktığı bu cüce krallığı Kara-tur'dan gelen Tuigan ordularına karşı Faerûn'u korumuşturlar.

İmpultur ve Hızlıyer Dağları:


1359 DR'de şehrin nüfusu on bini aşkın cüceden oluşmaktadır. Şehri Demir Efendi(İronlord) olarak bilinen Torg mac Cei yönetmektedir.Hızlıyer Cormyr ile hem askeri hem ekonomik bir dostluk içerisindedir. Hızlıyerli cüceler  cüce tanrılarından Cücelerin Babası Moradin,Savaşın Efendisi Clangeddin Silverbeard ve Alagh Rorncaurak'a inanmaktadırlar.

Orda Savaşları:
Yıl 1360 DR'de Tuigan Orda devleti akınlarına karşı Cormyr Kralı IV Azoun ülkesini korumak için birleşme çağrısı yaptı.(İng:crusade Türkçe Haçlılar demek fakat Faerûn'de hırıstiyan olmadığından o şekilde çeviremedim.)Demir Efendi Kral Torg iki bin cüce savaşçısı ile Tuiganlara karşı toplanan sefere katıldı.Tuigan Kağanı Hoekun Yamun'un oğlu Prens Hubadai'ın yönettiği Tuigan ordularına karşı Cormyr ve Hızlıyer beraber savaştı. Sonuçta çok fazla insan ve cücenin öldüğü bu savaşta Tuigan orduları durdurulmuştu.

Cüceler Tuigan süvarilerine karşı mızrak talimi yapıyor:


Bir Tuigan süvarisi ile bir Hızlıyerli cücenin savaşırkenki resmi:

Kumarı sadece oynatanlar kazanır sadece oynatanlar