Kayıt Ol

Andromedan – Bumerang’ın Ölümü - Fatih Emre Öztürk

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle

Bir ırk, bir sıra macera! Galaksiler arası serüven, “Andromedan – Bumerang’ın ÖlümüRoza Yayınevi aracılığıyla okurlara sunuluyor.

Edebiyatımızda fazla eser kazanamayan bir tür bilimkurgu. Yabancı ve belli başlı yazarlar veya diziler ve filmler sayesinde zevkine ulaşabildiğimiz bilimkurgunun gelişimi açısından çok önemli olan bir eser Roza Yayınevi etiketiyle çıkıyor. 19 yaşındaki genç yazar Fatih Emre Öztürk tarafından kaleme alınan ve yazarın ikinci romanı olan Andromedan isimli seri ile bilimkurgu edebiyat dünyasında tekrar duyuluyor.

Andromeda galaksisinde yaşayan Andromedan ırkını anlatıyor, Andromedan Bumerang’ın Ölümü. Yazar tarafından bir senelik bir araştırma sonrasında oraya çıkan bu eserde bilim, felsefe, sosyoloji ve psikoloji alanlarında çeşitli düşünceler mevcut. Romanı kısaca özetlemek gerekirse… Mor tenli Andromedan ırkı, çalışmak üzerine kurdukları yaşantılarında teknolojide oldukça gelişirler. Teknolojideki gelişim için gerekli olan kaynakların birazının doğadan karşılanması, karşılanmayanının da doğaya zararlı olması sebebiyle gezegenlerinin ömrünü tüketen Andromedan’lar  göç etmek zorunda kalırlar. Savaşsız geçmişleri, devlet gibi bir otoriteye ihtiyaç duymadan yaşayışları ve kişisel fayda gözetmeyen anlayışları ile sosyal açıdan da oldukça gelişmiş olan Andromedan ırkı, göç boyunca gezegenleri Bumerang’ın yerini alacak yaşanılabilir bir galaksiyi gözler. Bu seyahat boyunca sayısız galaksiyi gezen ve tehlikelerle karşılaşan Andromedan ırkının son durağı Samanyolu galaksisi olur. Samanyolu galaksisindeki küçük ve mavi gezegende yaşam olduğunu fark ederler. Savaşın acizlik olduğunu düşünen Andromedanlar, savaşın oldukça olağan olduğu bu durum karşısındaki tavırları ile bilimkurgu klişesi olan uzaylı istilasını da yerle bir ederler.

Öztürk, çekinileni yapması ile büyük bir cesaret örneği gösteriyor zira bunu bu yaşında yapıyor olması başlı başına bir cesaret. Bu cesarete, edebiyata ve bilimkurguya saygı göstermek adına Andromedan – Bumerang’ın Ölümü okurlar için iyi bir seçenek olabilir.

Mahir Kahraman‘ın editörlüğünü üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgisi için buraya tıklayın.