Spoiler: GösterBitti ve kitaplıktaki yerini aldı. Yanlız ben bu seriye çok bağlandım, bitince ne olacak hiç bilmiyorum.
Spoiler: GösterKitapta merak ettiğim bir çok noktandan sadece birisi olan; Qyburn'un yürüttüğü gizli deney. Dediğine göre onu yedi krallıkta yenebilecek hiçbir şövalye yokmuş ve ortada dolaşan dedikodulara göre yaptırdığı zırhı taşıyabilecek bir insanoğlu çıkmazmış. Qyburn Gregor Clegane öldükten (sözde) sonra deneyine başlıyor. Diyarda Ejdarhaların gelmesi ile de büyü bir hayli güçlendi ve Qyburn'un konuşmasına bakacak olursak karanlık sanatlarla bir hayli ilgili ve zamanında haşır neşir olmuş. Thoros'un Beric dondarrion'u dirilttiği gibi Qyburn'da Gregor Cleagane'i diriltmiş olabilir mi? Kafasını Dorne'ye gönderdiklerini söylüyorlar fakat hali hazırda bu bir yalan da olabilir. Benim kafamı kurcalayan bir kaç sorudan birisi de buydu. Sizin görüşlerinizi de almak isterim.
Ayrıca sizinle Sandor Clegane hakkındaki bir teoriyi paylaşmak istiyorum. Sadece teori istemeyen bakmayabilir.Spoiler: GösterKitabın ikinci kısmında rahip Brienne ve ekibini bir yere götürüyor ve orada mezar kazan bir adam görüyoruz. Fakat Brienne adamı tam göremediği için betimleyemiyor. O mezarı kazan adamın Tazı yani Sandor Clegane olabileceği teorisi dolaşıyor etrafta. Nasıl mı? Clegane'in atını bilirsiniz, ismi sanırsam yabancıydı. Bu at Clegane'in söylediğine göre, kendisinden başka hiç kimse sakinleştiremez ve gene kendisinden başka hiç kimseye itaat etmez. Fakat oradaki adam -kıdemli üyeydi sanırsam- tazının öldüğünü ve ahırda duran atın onun olduğunu söylüyor. Burayı okurken bende aslında şüpheye düştüm, adam Brienne'ye tazının öldüğünü üsteleyerek söylüyor ve onu aramanın zaman kaybı olacağından bahsediyor.