Kayıt Ol

Yok Olmuş Hanedanlar

Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Yok Olmuş Hanedanlar
« : 22 Ekim 2012, 08:57:34 »
Ayı Adası Woodfoot Hanesi

Demir Adamlar gelip onları tarihten silmeden önce Ayı Adasına hükmediyorlardı. Efsanevi Gece Kralının bir Woodfoot Hanesi üyesi olduğu rivayet edilmektedir. Kuzey'de yaşayıp, soyu tükenmiş olan 2 haneden birisidir.


Greystark Hanesi

Greystark Hanesi, Kış Kralları Stark Hanesi'nin bir koluydu. Kurtların İni'nde kurulan hane, daha sonradan merkezlerini Beyaz Limanlar'a taşıdılar. Greystarklar beşyüz sene boyunca devam eden Bolton Hanesi'nin, Starklar ve Kışyarı'na karşı verdikleri isyanında Bolton Hanesi'nin tarafında yer aldılar. Kuzey'de yer alan soyu tükenmiş 2 haneden birisidir.


Orkmont Greyiron Hanesi

Orkmont Greyiron Hanesi, Demir Adalar'da yaşayıp, soyu tükenmiş hanelerden birisidir. Greyironlar bin küsür senedir Demir Adaların Yüce Kralları oldular. Yarı-kanon kaynaklarına göre arma ve sancaklarında gri bir alan üzerinde siyah bir taç takmış, saçları ve sakalları koyu açık yeşil olan bir kral resmedilmiştir.

Beş Kralın Savaşı'ndan beşbin yıl önce Urron Greyiron, Demir Adamlar arasındaki muhaliflerini öldürüp kendisini kral ilan etti. Hanedan Demir Adalara gelen Andallar tarafından yok edildi.



Blackfyre Hanesi

5. Aegon'un ölüm döşeğinde meşrulaştırdığı piç oğlu Daemon tarafından kurulmuştur. Hanedanın ismini babasının ona 14 yaşındayken hediye ettiği, Valyria Çeliği kılıç Blackfyre'dan esinlenerek koymuştur. Kılıç 1. Aegon'dan beridir, Targaryen prensleri ve kralları tarafından taşınmıştır. Daemon, Targaryenlerin arması olan siyah zemin üzerine kırmızı ejderhayı, kırmızı zemin üzerine siyah ejderhaya çevirip kendi hanesine arma yapmış ve kullanmıştır. Targaryenlerden, Blackfyrelara gümüş saç, menekşe rengi göz ve rüya şeklinde görülen önsezi yeteneği de geçmiştir.

195AL yılında Daemon ve arkadaşları bazı hanelerle beraber isyan etti. İsyan Targaryenler tarafından bastırıldı ve Daemon ile iki oğlu öldürüldü. Ancak diğer oğulları ve üvey kardeşi Aegor, Özgür Şehirlere kaçtı. Daha sonra da tekrar isyan eden Blackfyrelar, Beyazduvar bölgesinde durduruldu. Sonraları tekrar tekrar isyan eden Blackfyrelar hep durduruldu ve güç kaybettiler. Son isyan Maelys Monstorous tarafından çıkartıldı ancak Barristan onu öldürünce Blackfyre soyu sona erdi ve kadim kılıç Blackfyre bir daha hiç görülmedi.
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993

Çevrimdışı TheSpell

  • ***
  • 826
  • Rom: 16
  • Dovie'andi se tovya sagain.
    • Profili Görüntüle
Eski Taş Mudd Hanesi
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2012, 15:52:53 »
Mudd Hanesi;

Eski Taş Mudd Hanesi, Nehir Toprakları'nın en soylu ailelerinden biridir. Hanedan isimleri ve soyadları Mudd olarak bilinmesine rağmen gerçek hanedan isimleri kaleleri olan Eski Taş'tan gelen, Eski Taş Mudd Hanesi'dir. Yarı-kanon kaynaklarına göre, armaları siyah kalkan şekilli bir zemin üzerine altın zümrütlerle süslenmiş bir taçtır.

Üçüncü Yüzyılın Sonunda Mudd Hanesi;

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden, bu zaman aralığında anlatılan Mudd'lar şunlardır;

-John Mudd: Genç John. Parlak Sancaklara hizmet veren sürgün.
-Lorimas Mudd: Parlak Sancaklara hizmet veren sürgün.

Tarih;

Mudd'lar Tepelerin ve Nehirlerin Kralları idiler. Üç Dişli Mızrak'ta bulunan İlk İnsanlar'ın sonuncusuydular. Kral 5. Tristifer Mudd'un ölümünden önce Muddlar 1000 yıl boyunca Tepe ve Nehirlerin Kralları olarak anılmışlardır. Son kral da ölünce kalan Mudd'lar sürgün edildi veyahut öldürüldü.

Hanenin 3 üyesi aynı ismi taşımaktadır;

-Tristifer 4. Mudd: Adalet Çekici olarak bilinmektedir. 100 savaşta savaştı ve 99 savaşını kazandı. 100. savaşında ona karşı birleşen Andal Krallarına yenildi ve öldü.
-Tristifer 5. Mudd: Tristifer 4. Mudd'un oğlu. Babasına eşit değildi, zamanla tüm krallığı, sonra kalesini kaybetti ve öldü, o ölünce Mudd soyu tükenmiş oldu.
-Tristifer Mudd: Gece Nöbetçileri'nin Lord Kumandaları arasında yer almaktadır.

Başka Yarı-kanon kaynaklarına göre Mudd Hanesi, Demiradamlar ve Fırtına Krallarına karşı verilen savaşlar sonunda yıkıldı.

Hanedan Armaları