Kayıt Ol

İkizler - Şato

Çevrimdışı Optik

  • **
  • 53
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
İkizler - Şato
« : 24 Ekim 2012, 15:21:17 »
İKİZLER

Şato

Zilin sesi kalbimin hızlanmasına neden oldu. Ne yapacağımı bilemiyordum. Kendimi toparlamam ve güçlü olmak – en azından gözükmek – istiyordum. Babam kapıyı açmak için kapıya doğru yöneldiğinde annemle vedalaşmak için aynı anda kalkıp birbirimize sarıldık, konuşamıyordum hatta nefes alıp almadığımı bile bilmiyordum.  

Annemden zar zor ayrılıp, o güzel gözlü minik suratlı kardeşime baktım. Ne olduğunu anlamadan bana bakıyordu. Belki de birbirimizle son bakışmamızdı. Onu kucağıma alıp sarıldım. Kokusunu içime çektim. Asi gelip kendide vedalaşmak için onu benden aldığında onun benden daha kötü olduğunu düşündüm. Asi duygularını saklayamazdı ve bunu zayıflık olarak görüldü.

‘’Vakit geldi’’ babanım sesi oda sanki boşmuş gibi yankılandı. Ona hızlı adımlarla ilerleyip ona da sarıldım.  Asi hemen arkamdan gelip sarıldı. Hiç ayrılmayacak gibiydik. Ama bu doğru değildi. Bizi ayıracaklardı. Tüm ikizleri ailelerinden ayırdıkları gibi…

Babam ikimizin de gözlerine bakıp ‘’Birbirinizi koruyun ve hayatta kalın.’’ sesinin titriyordu. Babamın sesi her zaman sert ve gür olmuştur. Sesini titremesi şaşırtıcıydı. İçinde bulunduğumuz duruma bakınca saçmaladığımı düşündüm. ‘’ Aklınızı ve mantığınızı kullanın ve güçlü olun.

Odadan hemen hızlı adımlarla çıktım. Arkama bile bakmadım. Bakamazdım,eğer bunu yapsaydım asla ama asla ayrılmayacaktım. Bu da ailem için işkence demek oluyordu.

Evimizin birkaç metre ötesinde duran devlet arabasını fark edince durdum. Kral ve kraliçenin birbirine dönük yüzleri kocaman bir ablemli bez parçası vardı. Lanet olasıca iki insan. Ölülerini bile görmek istemem. Bunların, ailemden ayrılmamın ve onca ölümün sebebi onlardı.

Arkamdaki ayak seslerini duyduğumda kendime geldim. Asi hemen yanımda durdu ve kendini dikleştirdi. Kendini çabuk toparlayabiliyordu. Bizi almaya gelen iki görevli sanki ikizlermiş gibi tıpa tıp aynıydılar. Üstlerine tam oturmuş takım elbise, parlayan suratları, neredeyse kel diyebileceğimiz saç şekilleri ve gözlüklerle tam bir ajana benziyorlardı.

‘’Hadi Arabaya’’ dedi boru sesli biri. İkimiz de arkaya geçtik. Adamlardan biri direksiyona geçti diğeri ise ön koltuğa yayıldı.

Arabayla biraz ilerledikten sonra Asi kulağıma yaklaştı ve ‘’Ne yapacağız’’ dedi. ‘’Bilmiyorum. Şimdilik birlikte kalmaya bakalım.’’ Cidden şimdi ne yapacaktı? Bu soruyu yolcuk sırasında kendime hep sordum ama cevabı bir türlü bulamadım.

Araba durunca çevreme bakınmaya başladım. Yolculuk sırasında hiç çevreme bakmamıştım. Kafamı toparlaya çalıştım ve babamın dediği gibi güçlü olmaya çalışacağıma kendime hatırlattım. Asi’ye baktım, uyuyordu. Hafiften dürttüm ve biraz nazlandı ama uyandığında bunların rüya olduğunu düşünmüştü, suratındaki ifade bunu söylüyordu. Keşke bunlar bir rüya olsaydı.

Arabanın kapısı iki yandan açıldı. Beyaz kıyafetli iki insan bizlere baktı ve ‘’Hadi Acele edin’’ Asi’ye göz hareketi ile yanıma gelmesini işaret ettim. Allah'tan anladı, bazen aşırı saflaşıyor ve anlatmak istediğimi anlaması için dakikalar harcamak zorunda kalıyorum.

Durduğumuz yer tek katlı bir binaydı. Şaşırdım çünkü buraya Şato derlerdi. İkizlerin götürüldüğü ve bir daha eve dönemeyen, ailelerinin hakkında hiçbir zaman haber alamayacağı kardeşlerin götürüldüğü yerdi yani bizim getirildiğimiz yer.

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: İkizler - Şato
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2012, 20:14:11 »
Merhaba Optik. Yaşına göre güzel, ama hataları bol bir giriş bölümü olmuş.

Öncelikle başlangıç bende bölüme ortadan başlıyormuşum izlenimi uyandırdı. Devamı daha rahat gelmiş sanki, ama başlangıç biraz zorlama olmuş. Ne kadar zamandır yazıyorsun, ne kadar yazıyorsun bilmiyorum tabi ama bence bol bol öykü okuyup başlangıçlarını incelersen ve her öyküde de farklı başlangıçlar denersen çok daha güzel giriş yapabilirsin.

"Belki de birbirimizle son bakışmamızdır." bu cümle zaman olarak hikayeye uymamış bence çünkü hikaye geçmiş zamanla yazılıyor. "bakışmamızdı." olsa çok daha iyi olur. "-de" bağlaçlarında hata var... "kendide", "ikimizde" gibi yerlerde ayrı yazılması lazım. Bazı kelimelerin ilk harfi gereksiz yere büyük harfle yazılmış. Eksik harfler de var, bunlar gözünden kaçmış olmalı. O yüzden tekrar okuyup düzeltirsen bence çok daha okunaklı olacak.

İkizleri aileden ayırdıklarını hikayeye güzel ve bence doğru zamanda yedirmiş olmana rağmen kafam biraz karıştı. Babaları "Birbirinizi koruyun ve hayatta kalın," diyor ya, bu bana biraz Açlık Oyunları'nı çağrıştırdı. İkizlerin ikisini de ailelerinden mi ayırıyorlar, yoksa üstüne ikisini de birbirinden mi ayırıyorlar, o noktayı çözemedim.

Son olarak son cümlede "bizim götürüldüğümüz yer," yazmışsın. Çok küçük bir detay ama bu "getirildiğimiz" olmalı. Artık orada oldukları için.

Anlatımın biraz hızlı olmakla beraber akıcıydı. Kurgunu da beğendim. Diğer bölümlerde aklımdaki soru işaretleri de gidecek muhakkak. Ellerine sağlık, devamını bekliyorum :)

Çevrimdışı Optik

  • **
  • 53
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: İkizler - Şato
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2012, 21:44:26 »
Ortadan başladım sayılır, çünkü öncesini ileri ki bölümlerde vermeyi ve birazda okuyucunun hayal güzüne bırakmak istedim.

Düzeltmem gereken yerleri de düzeltiyorum.

Açlık Oyunları çağrıştırmış: Aslında bakarsanız Fantastik>Distopya yazmayı planlıyorum ve okuduğum distopya kitapları Açlık Oyunları serisi, Yemin(DEX yayınlarıdan çıkma) ve Çiftlik(çok az distopik) adlı kitaplar. Onlardan kaynaklanıyor olabilir. Zaten Açlık Oyunları'da sevdiğim bir seri ama farkında olmadan oluşmuş bir benzerliktir.

Anlatımın sıkmamasını istiyorum galiba sıkmasın diye hızlı bir anlatım seçmişim, buna da dikkat edeceğim.

Önerilerin için çok sağol.