Kayıt Ol

Anatolya Efsaneleri // Serhan Vural

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Anatolya Efsaneleri // Serhan Vural
« : 29 Ekim 2012, 10:59:58 »


Serhan Vural'ın kaleme aldığı, geçtiğimiz yıl ilk kitabı yayımlanan fantastik seri.

Gümüş Roya ve Yazgı Tacı, arka kapak tanıtım yazısı:
Alıntı
"Yeni Töre'nin birinci yasası,
Hiçbir inanç, hiçbir tanrı hayatın kendisi kadar önemli değildir. Tek bir hayatın var ve bunu en iyi biçimde değerlendirmelisin. Çünkü hayat son bulduğunda geriye kalan toz ve topraktır."

Karanlık Çağ Sonu
Tolya Ana'nın günlüklerinden...

Ak Ana'nın, cadıların ve büyücülerin diyarıdır Anatolya...
Tanrıların yeryüzünde yürüdüğü, kehanetlerin dilden dile dolaştığı, büyülü yaratıkların yaşadığı topraklardır.

Anatolya ölümcül bir hastalığın pençesi altına düşmüştür. Alacakaranlık Kardeşliği isimli bir topluluk bu hastalığı iyileştirdiklerini söyleyerek kendilerine yandaş toplamaktadırlar, ancak gerçek arzuları görünenden daha karanlıktır.

Yobaz bir tarikatın çatısı altında çocukluğundan beri hapis kalan güzeller güzeli Sahire Peri Hatun, kardeşinden aldığı mektupla Unutulmuş Diyar'a kaçar. Alacakaranlık burada da ağlarını örmeye başlamıştır. Diyarın koruyucusu Baş Kızıl Cadı ve onun oğlu Serkis ile tanışınca hayatı sonsuza kadar değişecektir.

Ayrıca ilk kitaba dair sitemiz bünyesinde S. Fatıma Gemalmaz'ın hazırladığı incelemeye de buradan ulaşabilirsiniz.

Son olarak ikinci kitabın (Gümüş Roya ve Nemrut'un Kılıcı) yazımı da bitmiş. Yani eli kulağında. Bekliyoruz bakalım. Seriyle alakalı yorumlarınızı bu başlık altından sürdürebilirsiniz.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Anatolya Efsaneleri // Serhan Vural
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2012, 19:43:28 »
Geç de olsa ilk kitabı okuma şansı bulanlardanım. Konu ve kurgu olarak gerçekten sağlam fikirleri olan bir eser. Kendi kültürümüzden öğeleri de konuya gayet güzel bir şekilde yedirmeyi başarmış yazarımız. Kendine has büyü sistemi, kendi dünyası ve kendi yaratıkları var ama bir şekilde özümüze bağlı şeyler olduğundan hiç yabancılık çekmiyorsunuz okurken. Diyaloglar ve karakterler de bayağı oturaklı ve de tumturaklı. Türkçe isim ve ünvanlar kullanılması da ayrı bir hoş olmuş.

Eksiği yok mu peki? Tabi ki var, hangimizin yok ki? Bazı yerlerde yapmaması gereken şeyleri yaparken buluyorsunuz mesela kahramanları. Aklımda kalan en basit örnek ölüm döşeğindeki bir dostlarını hiç vakit kaybetmeden büyülü bir göle götürmeleri gerektiğinden bahseden karakterlerin can çekişen adamın başında 6 sayfa muhabbet etmeleri. Ya da bir paragraf önce bir şeyi unutmamaları gerektiğini üstüne basa basa söyleyen kişinin bir sonraki satır başında bunu unutmasına hayret etmesi gibi... Fakat bunlar çok fazla değil. Yazarın ilk kitabı olduğunu düşünürsek bu gibi hataların çok normal olduğunu siz de kabul edersiniz.

Sonuç olarak keyif alarak okuduğum, konusunu da gayet sağlam bulduğum güzel bir romandı. Serhan Bey'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Buzmavisi

  • **
  • 136
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Anatolya Efsaneleri // Serhan Vural
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2012, 22:25:34 »
Yorumlarınız için çok teşekkürler İhsan Bey.

Ben de buradan ikinci kitaptaki değerli gözlemleriniz ve düzeltmeleriniz için hem size hem de Hazal Çamur'a nam-ı diğer Fırtınakıran'a şimdiden çok teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnşallah devamı da gelecektir.
Yepyeni bir fantastik serüvene hazır mısınız?
Anatolya Efsaneleri İlk iki bölüm pdf:http://www.mediafire.com/?uadhvz1vcgmqkct

Yeni Töre'nin ikinci yasası:
Umutlar, inançlar ve dilekler içlerinde bir parça mantık barındırmıyorlarsa hayatları kolayca mahveden boş yalanlara dönüşürler.