Kayıt Ol

Guilty Crown

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Guilty Crown
« : 02 Kasım 2012, 02:04:59 »




Tür: Macera, Bilim Kurgu, Mecha

Yönetmen:
Tetsuro ARAKI

Senaryo: Hiroyuki YOSHINO

Animasyon: Satoshi KADOWAKI

Müzik: Hiroyuki SAWANO


Ouma Shu, kendini oldukça sıradan ve yetersiz gören 17 yaşındaki kahramanımız, 2039 yılında bir gün tesadüfen bir binada Egoist adlı grubun ünlü solisti Inori ile karşılaşır. Inori'nin orada oluşuna, yanında taşıdığı robotumsu tuhaf yaratığa ve en çok da garip davranışlarına anlam vermeye çalışırken henüz bunu başaramadan binayı askerler basar. Inori'yi terörist bir örgüte üye olmakla suçlayan ve yakalamaya çalışan askerlere, güzel korumasız kızı korumak için ve olayı içten içe yaşadığı işe yaramazlık duygusunu bastırmak için de bir fırsat gibi görerek karşı koymaya çalışır. İşte tam bu anda Inori'nin ona verdiği ve örgüt lideri Gai'ye götürmesini istediği tüp bir kaza sonucu patlar ve Shu'ya tabiri yerindeyse başına bela olacak virüsü bulaştırırken aynı zamanda ona "The Power of Kings" adlı büyük bir güç verir.


Olayların başı ise bu değil. 2029 yılında “Lost Christmas” adı verilen karanlık günde yayılan “Apocalypse Virus” Japonya'nın çoğunu enfekte etmiş, ülkenin bir bölümü karantina altına alınmış, hükümet ise çökmüştür. GHQ adında uluslararası bir birlik yönetimi devralmış ve o zamandan beri de Japonya'yı avcunun içinde hapsetmiştir. Inori'nin üyesi olduğu “Undertakers” örgütü ise (diğer adıyla Funeral Parlor) GHQ'ya karşı toplanmış ve Japonya'yı GHQ yönetiminden azad etmek için kurulmuş bir örgüttür.

Anime özgün denemeyecek bir konuya sahip. Çünkü Japonya'nın ileri tarihte düştüğü zor durumlar bir çok animede var. Ancak konuyu bir tarafa bırakırsak özgün ögelere sahip. Şöyle ki, her insanın "Void" adı verilen, kişiliğinin fiziksel bir formu var. Ama bu form insanların içinde saklı duruyor. Shu'nun sahip olduğu "The Power of Kings" ise burada devreye giriyor. Bu güce sahip olan kişi insanların içindeki Void'leri açığa çıkarabiliyor. Dahası bu Void'ler hepsi birbirinden apayrı ve kişisine göre farklı formlarda olan bir nevi silahlar olduğundan güce sahip olan kişi bu Void'leri kullanabiliyor. Void'lere örnek vermek gerekirse:




Ve bir de Void nasıl çıkarılıyor sorusunun cevabı:



 

Bir diğer özgün şey ise “Apocalypse Virus”ün enfekte şekli. Bu virüs ile enfekte olan kişilerin vücudu kristalleşiyor, hatta hastalığın son evresinde bu kristaller kırılıp yok olarak bulaştığı bedeni öldürüyor. Enfekte olan kişiler ise şu şekilde görünüyor (Hastalığın neredeyse son evresine ulaşmış bir karakter):




Böylece bu büyük güce sahip olan Shu'yu Undertakers bünyesine almaya çalışıyor. Shu aslında başta hiç hoşnut olmadığı sıradanlığın ne kadar da güzel ve tasasız olduğunu fark etse de kendini örgütten bir şekilde koparamıyor ve savaşın ortasında kalıyor. Buraya kadar normal bir anime, ama buradan sonra hiç değil. Çünkü kişiler ve olaylar arasında öyle bağlantılar açığa çıkıyor ki, anime oturduğu koltuğa adeta mıhlıyor izleyiciyi.

Özellikle 13. bölüm ve sonrasında öyle bir yön değiştiriyor ki, ilk yarı ve son yarı ayrı ayrı değerlendirilince aralarına bayağı fark giriyor. Üstelik animeye hakim olan gizem bir bir yedirilerek çözülüyor ki bu da merak ögesini ve heyecanı sürekli sabit tutuyor. Ayrıca karakterlerini feda edebilmesi, baş karakterde bile çok şey feda etmesi animeyi daha bir profesyonel kılıyor benim gözümde.

Animenin kötü olan birkaç yanında biri Shu'nun karakter gelişimi. Aslında başta yaşadığı iç çatışmalar, birden bire kendini bulduğu lider pozisyonunda verdiği, vermeye çalıştığı kararlar ve çelişkileri güzel. Ama bir noktadan sonra öyle abartılmış ki, "Bu noktadan bu noktaya nasıl geldi bu çocuk?" diyorsunuz. Üstelik bu dönüm noktaları maalesef birden fazla.



Animenin bölüm içi müzikleri çok güzel, özellikle aksiyon sahnelerindeki fonlar çok uyumlu. Ama ne yazık ki aynı şeyi Opening ve Endingler için söyleyemiyorum. Böyle bir anime için çok daha iyileri hazırlanabilirdi oysa ki. Animenin en kötü yanlarını bu müzikler oluşturuyor. Yine de 2. Opening ve Endingler nispeten daha iyi. İlkleri ise buraya eklemeyeceğim kadar aşağı seviyelerde.

OPENİNG 2

ENDİNG 2

Sonuç olarak ben bu aralar izlediğim animeler arasında en iyilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Ayrı ayrı değerlendirilse ilk yarısı vasat, ikinci yarısı harika derdim. Ama bir bütün olarak değerlendirince de vasata yaklaştırmaya bile gönlüm razı olmuyor. Mecha'dan pek hoşlanmayan biri olmama rağmen bırakmayı bir an bile düşünmedim, eğer Mecha seviyorsanız da... İndirin ve izleyin!