Kayıt Ol

Mordor Sosyalist İşçi Partisi

Çevrimdışı mbdincaslan

  • **
  • 277
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
    • Baatırdın Sözü
Mordor Sosyalist İşçi Partisi
« : 12 Mart 2013, 17:51:05 »
Malum, portalda "Tolkien Ne Yaptı?" başlıklı bir yazı dizisi yayımladım. Bir eleştiri yazısı geldi ona, "Tolkien'i unutmak için 5 sebep", cevap verecektim ama, Ahmet Kaya'nın "Başım Belada" şarkısındaki "nerden baksan..." sözleri çınladı kafamda, uzunca bir cevap vermekten vazgeçtim. Onun yerine, o yazıyı yazanın üslubunu taklit ile bir yazı yazmaya karar verdim, dün ekşi sözlük vesile oldu:

mordor sosyalist işçi partisi

her şey, ainulindale'nin
Spoiler: Göster
ainur'un dünyayı yaratan şarkısı
icrası esnasında başladı.

eru yaratmıştı yaratmasına, ancak tohumun mülkiyeti ona ait diye, hasatın tamamının kendine ait olduğunu iddia edişi, eken, biçen, arda baharı'nı yaratan ainur'un emeğini yok sayışı, bu çirkin ve feodal tavrı melkor'a dokunmuştu. miltonesque bir ruh haliye sordu desek yeridir: "do they only stand/by ignorance, is that their happy state/the proof of their obedience and their faith?" ainur'u uyandırmaya çalıştı ancak onlar, gönüllü köleler gibi, bir yanılsamanın tutsağı olmuşlardı. çok azını bilinçlendirebildi melkor, ve kahpe düzen tarafından lanetlendi, çünkü korkuyorlardı ondan, ve angainordan
Spoiler: Göster
angainor, morgoth'a vurulan zincir. marx'ın "zincirlerinizden başka kaybedecek hiç bir şeyiniz yok" sözüne bir gönderme
başka kaybedecek hiç bir şeyi olmayanlardan. ancak o onları birleştirdi, karanlıkta birbirine bağladı!

ve hikaye böyle aktı gitti. melkor yenildi, devrildi, yerini alan sauron, mücadeleye devam etti. mülkü kamulaştırdı, hiyerarşiyi kaldırdı, bireyciliği yok etti, orta dünyanın ortasında bir ütopya inşa etti ki, her fert, herkes içindi orada, üretilen kamunun malı, paylaşım eşit ve ancak çalışana idi, heyhat ki, daha fazla üretim yapılabilecek pelennor ovaları gibi alanlar feodal numenorean tarafından işgal edilmişti. o yüzdendir, sauron'un kurduğu muhteşem düzenin eru'nun aşağılık geleneğinin savunucuları tarafından manipülasyon ve kara propaganda ile kötü gösterilmesi: orklar az yiyordu evet, istihkak yetersizdi evet, ancak onları en bereketli topraklardan mahrum eden de bu propagandayı yapanlar değil miydi? hep gondor'un oyunları, hem propagandasıydı bunlar.

ancak sauron deneyi de başarıya ulaşamadı, zira numenor orklara bahmamıştı, faşist g.k.
Spoiler: Göster
gondor krallığı. faşist tece'den ilhamla
ve onun maşası bozkır yaratıkları
Spoiler: Göster
 bir yerde, türkler'e barbar bozkır yaratıkları denmişti, faşist tece diyenler tarafından
rohirrim orkların medeniyet kurmasını engellemiş, onları aşağılamış, onlara bok yedirmişti. şiddete başvurmak zorunda kaldı sauron, ünlü düşünür hegel'i de aşmış
Spoiler: Göster
 abdullah öcalan'ın hegel'i de aştım sözüne gönderme
, morgoth'u da geçmişti. ancak şüphesiz, döktüğü kan barış içindi, dağlarına bahar gelsin diyeydi mordor'un, yeşil soğan koksun diyeydi hobbit pipoları.
Spoiler: Göster
 görüşmecim yeşil soğan göndermiş / karanfil kokuyor cigaram / dağlarına bahar gelmiş memleketimin dizelerine gönderme
hep birlikte uruk-hai rojbaş
Spoiler: Göster
 gerilla rojbaş - bir şarkı
söyleyip hora tepsin diye halkı, çat diye çatlamasın diye yürekler
Spoiler: Göster
 "çat diye çatlasın ulan!" diyen bir şarkıya gönderme
, sordu bir okumuş ork: yedi kapılı minas tirith şehrini kuran kim? / kitaplar hep elendil soyunu yazar!
Spoiler: Göster
 "okumuş bir işçi soruyor" şiirindeki "yedi kapılı teb şehrini kuran kim? / kitaplar hep kralların adını yazar" dizelerine gönderme


ancak sauron da, aragorn'un şahsında feodalliğe yönelen pre-feodal pastoralist kırması pasifist alaşımı yeni hobbit cephesinin oyunları yüzünden devrildi.
Spoiler: Göster
 "öcü gibi korkuyorlar mao zedong yoldaşımdan" diye bilinen şarkının, "yoldaş mao zedong un şahsında marksizme leninizme yönelen modern revizyonist troçkist kırması menşevik alaşımı yeni oportünist cephe" diye başlayan girişine gönderme
  o zamandan beri, orta dünya'da bir hayalet dolaşıyor
Spoiler: Göster
 komünist manifesto'nun girişi: avrupa'da bir heyula dolaşıyor, komünizm heyulası!
, sauron'un hayaleti! ve öcü gibi korkuyorlar sauron yoldaşımdan!
"Onen i-estel edain, ú-chebin estel anim"

Çevrimdışı Rhonin

  • **
  • 115
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mordor Sosyalist İşçi Partisi
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2013, 22:38:22 »
Davamıza canımız feda!

İlk seferde alt tarafı okuyunca pek bir şey anlamamıştım doğrusu , "Tolkien Ne Yaptı?" yazı dizisine göz gezdirip hemen ardından eleştiriyi okuyunca her şey yerine oturdu.

Çarklar işledi.Hah işte çark demişken burdan eleştirmek bana düşer mi bilmem ama Teknoloji Karşıtı Tolkien olayını pek anlayamadım ben, zira teknolojinin sadece kötüler tarafından kullanıldığından bahsedilmiş ancak ben cüceleri bahsedilen teknoloji kullanılmadan nasıl dağları taşları oyduklarını düşünemedim.Kötüler tarafından kullanılan teknoloji olayı Saruman'ın kullandığı çark sistemi falan ise aynı şeyi insanlarında akıl edebileceklerini düşünüyorum ha birde orklar arbalet kullanıyor da insanlar yay kullanıyor diye ortalığı karıştırmaya gerek yok.Birde ben okuduğum kadarı ile Tolkien eserlerinde makine falan görmedim yani neyin teknolojisi bu anlamış değilim.

Bir adet de ben yazayım,
Güzel günler göreceğiz çocuklar/ bulutlu günler/ göreceğiz/ wargları rohana süreceğiz çocuklar.süreceğiz..
Spoiler: Göster
Nazım hikmetin güzel günler göreceğiz  güneşli günler göreceğiz şiirinden gönderme

Çevrimdışı mbdincaslan

  • **
  • 277
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
    • Baatırdın Sözü
Ynt: Mordor Sosyalist İşçi Partisi
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2013, 17:13:00 »
Öncelikli hedefi, cüceleri bünyesine katmaktır. Zira cüceler, erkeğinin ve kadınının da sakala sahip olması ile, kadın erkek eşitliğinde çığır açmış onurlu bir halktır. Durin denen feodalin boyunduruğundan kurtarıp cücelerin eşitlikçi MSİP'e katılmasını sağlamak boynumuzun borcudur.

Ayrıca MDSİP (Mordor Devrimci Sosyalist İşçi Partisi) adıyla örgütümüzü bölen Ungoliant taraftarlarına da pabuç bırakmayacağız!
"Onen i-estel edain, ú-chebin estel anim"